Ahogy arról korábban beszámoltunk több kórházban is elrendelték a teljes vagy részleges látogatási tilalmat. A romló koronavírusjárvány-helyzet miatt újabb kórházakban vezettek vagy vezetnek be szigorításokat - írja a HVG.hu.

Koronavírus: Egyre több kórház szigorít – így áll most a helyzet
Fotó: Pixabay

A budapesti Gottsegen György Intézetben és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban teljes körű látogatási tilalom lépett életbe, de további kórházakban is hasonló intézkedéseket terveznek.

Csütörtöktől a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban és a szombathelyi Markusovszky Kórházban, péntektől a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban  nem lehet látogatni a betegeket.

Budapesten korábban a Semmelweis Egyetem öt klinikájában rendeltek el a látogatási tilalmat, ezt azóta kiterjesztették további háromra:

a Sürgősségi Orvostani Klinikára, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központra, valamint a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Baross utcai részlegére.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben szerdán életbe lépett teljes körű látogatási tilalom érinti a Gyermekszív Központot is.

Az intenzív osztályokon a látogatás naponta változhat, a betegek állapotának függvényében.

A bent fekvő gyerekek mellett egy egészséges szülő maradhat. Súlyos állapotú beteg látogatásáról az orvos egyénileg dönthet, írásos engedélyt adhat.

A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban szerdán részleges látogatási tilalmat rendeltek el. 

A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben (Szent László Kórház) hétfő óta van látogatási tilalom egyes osztályokon, például a hematológiai és őssejt-transzplantációs, a gyermekhematológiai és az onkológiai osztályon, a központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályon, valamint a szülészeti-nőgyógyászati osztály szülészeti részlegén.

Zalaegerszegen szerdán – megelőző jelleggel – teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ahol múlt péntek óta már két osztályra vonatkozóan részleges korlátozás volt érvényben.

Jövő kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház teljes területén is látogatási tilalom lép életbe.

E hét elejétől, hétfőtől teljes látogatási tilalom van érvényben a szolnoki Jász-Nagykun Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, az egri Markhot Ferenc Kórházban és a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ kakasszéki gyógyintézetében.

Kedden elrendelték a látogatási tilalmat a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában és a Soproni Gyógyközpont fekvőbeteg-osztályain is, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában pedig részleges látogatási tilalom lépett életbe.

A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban múlt szombat óta van érvényben teljes körű látogatási tilalom. Szombat óta nem lehet látogatni a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban sem.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.