Facebook Ad Library-ben a miniszterelnök 11 éve létező profilja mellett egyelőre csak 167 349 forintnyi költés látszik – írja az Telex.hu.

Már Orbán Viktor hirdetéseivel is találkozhatnak a facebookozók
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor október 23. után elkezdte pénzért hirdetni egyes posztjait a Facebookon: más-más targetálással összesen 46 féle hirdetésben 9 bejegyzését tolta meg pénzzel.

Az összeg egyébként finoman szólva sem számít soknak a magyar mezőnyben. Ennek ellenére van hírértéke annak, hogy Orbán is beszállt a Facebook-hirdető politikusok közé.

A lap szerint egyrészt azért, mert Magyarország miniszterelnöke 2019 áprilisa óta – amióta nyilvános, hogy milyen politikai-közéleti témájú hirdetésért ki és mennyit fizet a Facebooknak – még sosem tolta meg pénzzel a posztjait, amivel szinte egyedülálló a magyar politikai élet komolyabb szereplői között.

Másrészt azért, mert

a hirdetéseinek döntő többsége – kettő kivételével – kedden indult és még aktív, vagyis a hivatalosan a Fidesz által finanszírozott hirdetések összege valószínűleg nőni fog még a héten.

A kormánypárt eddig is masszív költőnek bizonyult a politikai hirdetések online piacán. A Telex szerint a Fidesz és holdudvara majdnem másfélszer annyit költött politikai hirdetésre a közösségi médiában az előválasztási kampány alatt, mint az előválasztáson részt vevő politikai erők összesen.

Úgy tűnik a miniszterelnök és pártja rákapcsolt a  2022-es választási kampánytempóra a Facebookon is. Az Állami Számvevőszék szerint a facebookos hirdetések jelenleg nem számítanak politikai hirdetéseknek. Ami azt jelenti, hogy a facebookos költések nem is számítanak bele abba a hivatalos kampánykölési keretbe, ami egyébként törvényileg maximalizált.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Méééé, az eddig feladott kormány, Fidesz vagy egyéb, hasonló hírdetések kitől eredtek? És ahogy eddig bárki vagy bármi fedőnévvel ellátott reklámot is velünk fizettette, úgy ezek is a mi zsebünkből, a szokásos módon, közpénzből lesznek fizetve. Nem változik semmi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.