Az elmúlt 24 órában 3125 új covidos megbetegedést igazoltak szerda reggelre, csaknem kétszer annyit, mint egy nappal korábban. Bár a kormány még nem, de a kórházak már szigorítanak, újabb helyeken vezetnek be látogatási tilalmat.

Akár 6000 ember is meghalhat még idén a járvány miatt – neves szakértők kérik a kormányt a szigorításra
Fotó: Pixabay

Rékassy Balázs, orvos, egészségügyi szakközgazdász az ATV Híradójának azt mondta:

Igazából jót szeretnénk a társadalomnak és azt szeretnénk, hogy minél kevesebben kerüljenek kórházba, mert nemzetközi előrejelzések azt mondják, hogyha Magyarország ezen az úton halad tovább, akkor idénre még további 6000 halott várható 

Rékassy Balázs volt az ötletgazdája annak a szakmai javaslatnak, amiben 13 neves egészségügyi szakértővel együtt arra kéri a kormányt szigorítson a jelenlegi járványügyi intézkedéseken.

Az egészségügyi szakközgazdász szerint fontos az oltás, de szerinte az oltási kedv nem fog jelentősen emelkedni, így nem lehet már csak arra bazírozni, hogy védekezni csak és kizárólag a vakcinával lehet.

A sikeres védekezéshez azonnali járványügyi intézkedéseket sürgetnének.

Rékassy szerint a nemzetközi példákat kellene figyelembe venni: pl. Portugáliát, ahol a lakosság 98,5 %-a már megkapta első oltását mégis kötelező a maszk, vagy Olaszországot, ahol munkába járni sem lehet védettségi igazolvány nélkül.

Az igazolvány érvényességének ellenőrzését és a védettségi kártya szélesebb körben történő kiterjesztését szorgalmazza Rusvai Miklós is. A virológus azt mondta: az oltási kedv azzal, hogy vakcina bőség van és az „oltás megvéd” már nem növelhető, hiszen ez nem hat már az emberekre.

Bármilyen vendéglátó ipari egységbe történő belépéskor, akár egy vidéki kocsmában is. Csak úgy lehetne tartózkodni, hogyha védettségi igazolásunk lenne, ez lehet, hogy akár pár száz ezerrel is növelné az átoltottság szintjét.

– mondta el Rusvai Miklós.

Hozzátette:

a legfontosabb – ebben a sorrendben – az oltás, a maszkviselés és a védettségi igazolvány megkövetelése. Ezt követi a távolságtartás, és az olyan higiénés szabályok betartása mint a rendszeres kézmosás, és fertőtlenítés.

Forrás: ATV.hu
Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
merkej megmonta, hogy nemlessz negyedik.
a szakembör az szakembör!
Istenakinincsen
@Rockxy: Ormány tudja hogy lesz...előkészítette.
...negyedik oltás is kell,és nyóczáz lesz a benzin.
Pálinkás Pál
idén még olyan 20-25 ezer ember halála várható, az évtizedes statisztikák alapján...ehhez a covid hisztinek semmi köze...
Peller Anikó
De nem ez a cél. A cél 60 000.

@Pálinkás Pál: Igazad van, ehhez semmi köze nincs. De te már annyira behülyültél, hogy tőled már ennél több nem várható el.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: miért nem akadsz le rólam buzivirág?...túlhajtottad magad a Kék Osztrigában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.