Dühös reakciók tömkelege olvasható a közösségi oldalon a kötelezővé tehető oltás miatt. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja.

"Igazi puhap*cs hozzáállás a kormány részéről " – elképesztő a felháborodás a kötelező tehető oltás miatt
Fotó: Pixabay

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy

a kormány három intézkedést hozott a romló járványhelyzet miatt. Köztük arról is döntöttek, hogy a munkaadók szervezeteinek javaslatára, a cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást az ott dologók számára.

Egy év fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, aki nem oltatja be magát, utána ki is lehet rúgni.

A kommentelők között óriási felháborodást váltott ki az intézkedés.

Szánalmas! Akkor sem oltatom magam!

- írta egy kommentelő a Szeretlek Magyarország Facebook-oldalán. Véleményéhez többen is csatlakoztak:

Akkor munkahelyem sem lesz ha így megy tovább, köszönjük

Nem kötelezhet rá senkit!!!!

Lassan be kell írni az önéletrajzba: Volt-e oltva: Igen.

Néhány további idézet más portálok cikkei alól:

Igazi puhap*cs hozzáállás a kormány részéről. Ők nem merik bevállalni a választások előtt, hogy kötelezővé tegyék, inkább lepattintják a felelősséget és áttolják a munkáltatókra. Brilliáns!

Egy felelősségteljes kormány, amely megvárta a békemenet végét, odaengedve különböző országok polgárait,majd mint aki jól végezte a dolgát bejelenti a szigorításokat. Egyszóval akkor csinálnak hülyét a magyar társadalommal amikor kedvük tartja, ez a 2/3-os hatalom mámorító hatása

Volt, aki azt is megjegyezte, hogy ez a "zsarolás egy érdekes formája", azt is hozzátette, hogy ezt úgy mondja, hogy be van oltva. Egy másik fél pedig úgy gondolja, ez "egy jó motiváció az oltáselleneseknek, hogy jövőre kire ne szavazzanak."

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Címlapkép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ez kb. annyira "puhap+cs hozzáállás", mint, amennyire idióta a felvetője!
almalibre
A nyugati híradók ritkán beszélnek országunkról, de most igen: “Magyarországon, Romániában és Orosz országban megugrott a fertőzöttek száma, mert kicsi az oltási hajlandóság.” Ennyi…
rokker33
Miért nem vezetik be a 3G szabályt a munkahelyeken Magyarországon úgy mint Ausztriában? 2 meglevő Oltás 48/72 órás teszt antigén/ pcr vagy gyógyulást igazoló dokumentum! Magyarországon miért nem ingyenes a teszt! Itt minden sarkon van teszt állomás akár minden nap mehetek tesztre és a gyógyszertárban is ingyenes az 1 hónapra elegendő teszt !!!
rokker33
@rokker33: mármint Ausztriában ingyenes!
Peller Anikó
A kormány megvárta a vadkiállítást, a katalikasok gyülekezetét a focimeccseket, a békemenet végét, odaengedve különböző országok polgárait, majd mint aki jól végezte a dolgát bejelenti a szigorításokat.

Kevés a hulla és mivel már szépen megágyaztak a covidnak, akkor már büszkén bejelentik, hogy mi aztán védekezünk. Amikor már ég a ház.
Emmersson71
Ha 20 ezer elhunyt nyugdíjassal és egy átlagos 150 ezres nyugdíjjal számolunk, akkor havonta 3 MRD megtakarítása van az államnak a Covid halálozásokon csak a nyugdíjkasszában!
HAVONTA 3 MILLIÁRD FORINT!!!
Évente 36 milliárd!
Ebből már egy kisebb stadion kijön...
magyar1
A maszkot megértette és megérti mindenki de amikor a testébe oltanak valamit az már nagy kétkedést vált ki.
magyar1
Az ellenzék csak kikövetelte a vakcinadiktatúrát?
Peller Anikó
@magyar1: A testedbe naponta gyömöszölsz valamit amiről fogalmad nincs micsoda (hasonlóan a covid vaccinákhoz). Permetezőszerek, izotópok, adalékanyagok tömege, penészgombák, bacillusok és vírusok milliárdjai. Pedig nem kötelező enni.
simmering73
@magyar1: "A maszkot megértette és megérti mindenki". Aha. A kötelező viselet után még egy év múlva is folyamatosan birságolták a renitenseket. Amikor meg bejelentették, hogy nem kell a maszk, a jogkövető magyarokról azonnal lerobbant egyszerre.
magyar1
@Peller Anikó: Valóban, sok vackot megeszünk, de én igyekszem az eredetét megnézni amennyire lehet. Bízom benne, hogy az adalékanyagok azok amiket ráírnak. Tudom ez is kevés, de az ismereteim szerint egy ilyen vakcina amit így erőltetnek sok jót nem jelent.
magyar1
@simmering73: És? Mi ezzel a gond? Én önként is viseltem egész nyáron ha zárt térbe léptem. A klímák nagyon sokat tesznek azért, ha valaki kitüsszenti a bacikat,vírusokat és beléd jussanak, belélegezd, mert nyomja a levegőt az ember arcába. Klíma nélkül meg már nem igen működik üzlet se semmi a melegedés miatt.
Németh István
Már régen kötelezővé kellet volna tenni! De van egy barom ellensége az országunknak! A moslék betartásaik most jönnek be!
Peller Anikó
@magyar1: Különbséget kell tenni a kormányunk hisztérikus harácsolása miatti politika okán erőltetett kínai vakcina és a legjobban teljesítő mRNS oltások között. Mert az egyiket erőltették nagyban míg az 'asszonyság' vakcinájáért kilométeres sorok álltak.

Aztán vannak a félkegyelmű gazemberek akik amiatt kampányolnak, hogy minél több nem teljesen egészséges, idős, beteges, nyugger haljon meg. Csak az indiai változat már erőteljesebben támadja a gyerekeket is. Ráadásul a vakcinák hatékonysága lecseng, friss hír, hogy havonta feleződik ami elég nagy baj. A kórházi ápoltak 80-90%-a meg oltatlan.
Németh István
@Peller Anikó: Kedveském! neked nagyon elment az eszed, ha valakik emberül álltak a covidos esethez az a MAGYAR KORMÁNY volt az ORBÁN VIKTOR vezérletével!
A moslék baloldal de az Eu.-is késleltetett minden védekezési lehetőséget! Elbaszták a beszerzést nálunk már régen volt amikor náluk még látószögben sem volt! Te annyira aljas hülye vagy, hogy jobb ha bédugod a fejedet abba lukba amiből kinyomtak, mert már ott is útba voltál!
Peller Anikó
@Németis ván: Szar ember vagy hapsikám. Tudod nálunk 30 000 halott jutott 10 millió lakosra. Sehol máshol. És a moslék te vagy hülyegyerek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.