Kiadós esővel és viharos szél is érkezik – írja az idokep.hu előrejelzése. 

Élvezze ki a jó időt, amíg lehet – Kedden brutálisan betör a hidegfront Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hétvége naposnak ígérkezik, kellemesen enyhe, őszi idővel, de hétfőn már nyugat felől egyre több felhő érkezik hazánk fölé. A Dunától keletre még sokat fog sütni november első napján a nap, a Dunántúlon viszont nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a késő délutáni óráktól kezdve nyugaton, északnyugaton már záporok kialakulhatnak. Ezt követően a késő esti órákban kiadósabb csapadék érkezik nyugat felől mely éjszaka a Dunántúl jelentős részén okoz majd esőt – írja az idokep.hu.

Kedden reggel és délelőtt már sokfelé számíthatunk csapadékra.

Délután viszont a Dunántúl nagy részén már szárazabb idő ígérkezik. Eközben keleten, északkeleten tarthat ki legtovább az esős idő, itt csak az esti, késő esti órákban szűnhet meg a csapadék.

Hétfő estétől kedd késő estig kiadósabb mennyiségű eső érkezik, az ország nagy részén 10-20 mm közötti csapadékmennyiségre van kilátás. Nyugaton, északnyugaton helyenként akár 30-40 mm eső is eshet kevesebb mint 24 óra leforgása alatt.

Kedden, ahogy ez a hullámzó hidegfront eléri hazánkat nyugat-északnyugat felől, mögötte a szél is északnyugatira, majd nyugatira fordul, és ezzel együtt megerősödik, többfelé átmenetileg viharossá fokozódik. Az ország északkeleti harmadát leszámítva 

kedden több helyen előfordulhatnak 60-80 km/h közötti széllökések is.

A hétfői 12-18 fokot követően kedden már csak 6 és 14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Forrás: idokep.hu
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
...és szólt valaki a hidegfrontnak, hogy neki kedden brutálisan be kell törni?...

ugye nem? naugye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.