A The Christian Science Monitor szerint Orbán nemcsak hogy komoly kihívóval találta szemben magát Márki-Zay Péter személyében, de el is veszítheti ellene a választásokat.

CSM: Márki-Zay legyőzheti OrbántFotó: Márki-Zay Péter/Facebook

Márki-Zay Péter egy Facebook-posztban tette közzé a The Christian Science Monitor róla közölt cikkét. Az írás MZP-ről úgy ír, mint egy kisvárosi polgármesterről, aki hosszú idő után az első olyan jelölt, akinek esélye van Orbán rezsimével szemben.  

A tény, hogy Márki-Zay Péter nagycsaládos katolikus konzervatív értékrenddel, megnehezíti majd a Fidesz helyzetét az ellene való kampányban.

Márki-Zay Péter üzenete a szeretetről és az egységről frissítő kontrasztot jelentenek az Orbán-kormány migráns- és LMBTQ-ellenes gyűlöletkampányával szemben

– emeli ki a posztban Márki-Zay a cikk néhány pontját. 

A CSM azt is belefoglalta az írásba, hogy nem lesz könnyű feladat legyőzni a hatalmat, ami zászlóvivő az európai illiberális demokráciák között: azaz az Orbán-kormányt. Mindenesetre kiemelik, hogy az eddigi elemzések szerint erre most nagyobb az esély, mint eddig bármikor.

Forrás: csmonitor.com
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Németh István: Hülye vagy, ember. O1G ész nélkül kormányoz mar 11 éve, csak jó sok buta birka kell, akik a hatalomban tartják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
A hiba ott van a képen, hogy a választások még odébb vannak...ahogy sejteni lehet(mert mi nem tudjuk), a fidesz nem az orrát túrja kávézás közben, hanem kőkeményen melóznak a háttéremberek, hogy MZP-ne engedjék a húsos fazék közelébe...nagyon jól tudják, ha buknak, akkor nekik annyi, nincs visszaút...ugyanis Gyurcsány megtanult minden praktikát, amivel az ellenfelet el lehet taposni(ha már hatalomban van)...és alkalmazni fogja kíméletlenül...

Ha kormányváltás lesz, akkor bizony lesz itt kavarodás...és az nagyon-nagyon sokba fog kerülni az adófizetőknek..

..."gondoljátok meg, proletárok"...
Németh István
Csakhogy a kormányzáshoz ész is kell, aztán valamiféle gyakorlat, nem a nem-csinálunk semmit polgármesterség! Ráadásul részére a családi költségvetés minimális ismerete sem adott, a kereszténynek mondott, a harácsolni akaró hazudozás, a blöff áradat az Istene!! Mi több külhon fele ügynökként elkötelezett "júdás" jankónak, a becsületsértő hazaárulónak, a rágalmazónak, az alapvető keresztényi - a biblia alapú - elvárásokat is meghazudtoló jellemtelensége kifejezetten taszít! Lehet, hogy járt templomba de, hogy egy imát nem tud és, hogy a keresztségén kívül nem volt elsőáldozó, nem bérmálkozott az biztos! Ugyan is egy keresztény ilyen aljas megnyilvánulá-sokat nem tesz mint ez a rohadék!
134.bátor
Tèvedèsben van mindenki! Sem M.Z.P, sem más nem győzheti le Orbánt, csakis a választók!!!
Gazella
Mindegy csak győzze le a választók ezt a zsirhájat!!!
Clavigo
Jó lenne vezetőszáron látni a csutkai szarházit.. ." bakancslistás " az élmény...
Clavigo
@Németh István: Miről beszélsz,,te háborodott ?
Yoda69
@Németh István: Hülye vagy, ember. O1G ész nélkül kormányoz mar 11 éve, csak jó sok buta birka kell, akik a hatalomban tartják.
silber13
@Németh István: Te nem vagy épeszű! És ez az idekapart- értelem nélküli szövegeden is látszik! Csak a fröcsögő gyűlöködés,ami sugárzik a szövegedből! Igazi fideszes szöveg! Tán olvasgatod a "Beviáriumot", lapozgatod a "Vade mecumot ??:-))))))) Nulla vagy pubi!!
Béla333
Nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget: mindenkinek egy cél kell hogy lebegjen a szeme előtt: a maffiát eltakarítani!
DE:
Ha nem lesz teljeskörű elszámoltatás, vállalva, hogy a maffia akár a polgárháborúig is képes lesz elvinni az országot, ha a börtönbe vonulás lehetőségét megérzik - akkor csak idő kérdése, hogy a kiépített maffia állam mikor töri ketté az új kormány elképzeléseit.
Ha lecsukják, aki bűnt követett el, akkor nem lesz aki vissza akarjon jönni a hatalomba, akkor nem választják meg őket újra.
Vállalni kell a harcot, vállalni kell, hogy ha kell az utcára kell mennünk megvédeni az új kormányt.
Nekünk kell rendbe tenni ezt az országot, senki nem fogja ezt helyettünk megtenni!
Hajrá Márki-Zay Péter, hajrá a maffia ellen!
cikicakk55
" Az írás MZP-ről úgy ír, mint egy kisvárosi polgármesterről, aki hosszú idő után az első olyan jelölt, akinek esélye van Orbán rezsimével szemben. "
Nos én Hódmezővásárhelyen élek és két komoly kampányában is részt-vettem MZP-nek. 2018-19-ben. Akkor még tényleg úgy éreztük,hogy végre vége a korrupciónak,hogy olyan Polgármesterünk lett,aki nem 3 méterrel a föld felett lebed. Sajnos cirka 1 éve rá kellett jönnünk,hogy Péterünknek már nem is annyira fontos a város.Mióta eldöntötte,hogy Ő Miniszterelnök akar lenni,azóta a város számára láthatatlanná vált. Az ország különböző helységeiben kampányolt,csak épp saját feladatát, a polgármesterséget nem csinálta. Azóta jó pár korrupt dolga neki is kiderült,olyanok amiket nem a Fidesz talált ki,hanem valóság,hisz látjuk itt a városban. Sajnos MZP ugyan az a hatalom mániás, Egoista, pénzért mindent ember,mint Orbán. Amennyiben Ő lesz a Miniszterelnök,akkor semmivel nem lesz jobb mint most. Ráadásul valamiért 2,5 évente minden munkahelyéből elege lett. A polgármesterségből is bő két év után is menni akar.? Nem ezt ígérte. Évekre sok évre előre tervezte,hogy a vezetésével milyenné válik a város.
Nessy
@cikicakk55: Akit a hatalom illúziója megcsapott! (Moldova regény címe után szabadon)
simmering73
@Németh István: Téged sem az eszedért szerethetnek.
lampa laz
@Németh István: kitiltott a faszbuk csokornyakkendős gyula, vagy a fideszközpont ide vezényelt erősítésnek?Tudod itt az ilyen dilisekre mint te is vagy, mi magasról pottyantunk.
rokker33
@cikicakk55: Ha nem írtad volna ezt le akkor is látni rajta, hogy fontos számára a jó pozíció megszerzése, de majd hogyan fog kormányozni az egy jó kérdés!Egyenlőre Orbánt jobbnak tűnik mint MZP! NEM KELL MINDENÁRON LEVÁLTANI, mert lehet hogy rosszabbul járunk!Karácsonyt sem érdekli már Budapest sorsa Mzp t se a saját városa! Ezek legyenek miniszterelnökök ??
Néro
Nem MZP csak az értelmes magyar X-elők.
Istenakinincsen
@Németh István:ma, 12:05 Te tényleg ilyen ostoba vagy?Ima?Elsőáldozás?Bérmálkodás?
Mi köze ezeknek a faszságoknak a kormányzáshoz?
Észérvek már nem működnek csak a "vakhit"?
Figyelj!:Orbán részére a családi költségvetés minimális ismerete sem adott, a kereszténynek mondott, a harácsolni akaró hazudozás, a blöff áradat az Istene!! Ugyan is egy keresztény ilyen aljas megnyilvánulá-sokat nem tesz mint ez a rohadék!
Te írtad!Én csak helyretettem a neveket:)
Eladott Ország
Ha a bűnöző ( többgenerációs) román cigány ( migráns ) és politikai prostituált bandája/szektája nyerne, az az ország szempontjából katasztrófája lenne! Kiépülne a totális diktatúra, és az országot kiléptetné az EU.ból a , gerinctelen, geci! Következésképpen az országot nyomorba döntené, már most is közel állunk hozzá, az EU pénze nélkül! Ezért vesz fel most a rohadék orosz és kínai hitelt! Börtönben rohadjon meg, életfogytiglan!
Németh István
@Istenakinincsen: Ha keresztény valaki, az a megkereszteltségén túl, minimum volt elsőáldozó
esetleg bérmálkozott is! De ha nem akkor a keresztényi - a bibliai - elvárásokat ismeri, ha úgy nevelték! A többi baromság amit írtál szóra sem érdemes!
Soha nem éltetek olyan morális és anyagi biztonságban mint az utóbbi 11 évben, soha nem kaptatok annyi kedvezményt a közélet az adózás terén, a család érdekében, stb. A MOCSKOS BETARTÁSOK A NEMZETNEK OKOZOTT KÁROK ELLENÉRE KAPTÁTOK MINDEZEKET!!!
Istenakinincsen
@Németh István: A hitet és a vallást inkább nem erőltetném...az mindenkinek a magánügye.
Semmilyen bibliai elvárás nem írja elő viszont az ostoba vakhitet és a politikai elvakultságot,bár vannak jócskán fanatikusok a "hívők"között is.
Faszságokat írkálsz,lehet hogy te kapod a morzsákat,de a nagytöbbségtől inkább csak elvesznek.
Nyisd már ki a szemed!
silber13
@Németh István: Egetrázó a hülyeséged! Nem minimum az első áldozás és az általad emlegetett Biblia ismeret bőven elég az Újszövetség megismeréséhez
verőce21
Ez a Péter nem az a kősziklatípus, akire az egyesített baloldali szekták tartósan építkezni tudnának...!
terlasz
@Istenakinincsen: A Németh István troll nick mögött többen állnak, felesleges velük vitatkozni, kalap sz.-t sem érnek.
Lepényleső
Le,- ha ő is annyi ellenőrizhetetlen külhoni szavazatot kap mint amennyit állítólag pénzelnek közpénzen?
(S vélhetően minden adatnak hihetünk,s örülhetünk hiszen a szavazók száma külhonban nőtt ~ 100 000-rel,
miszerint időközben felnőttek a kiskorúak? S e tényből kiindulva az aggok,betegek közül ott meg sem halnak?)
Németh István
@Horizont: @Istenakinincsen: @terlasz: @Lepényleső: @silber13: Miután és mi előtt értelmes módon nyilatkoznék, felmértem hogy az anonim, valamiféle fusztrált képződmények nagyon buták!
Ennek szellemében csak sajnálni tudlak benneteket!
Különben > nekem mindegy hogy bal, vagy jobb oldal, aztán azt nagyon leszarom melyik párt mit, milyen ideológiát nyafog! EGY A LÉNYEG > a MAGYAR NEMZET érdekét, a nép, a polgárok érdekét képviseli-e, azért küzd, harcol a külső és belső moslék ellenséggel!
Ma az ORBÁN VIKTOR vezette kormány maximális értékű nemzetvezetést valósít meg!
Ezt egy velejéig romlott a nemzetet megkárosító, a polgárokat minden áron hazugságokkal és rágalmakkal megvezetni akaró > kifejezetten koncepciós hagyományokat visszaidéző módon, diktatórikus eszközökkel vigéckedő moslék bandával NEM KEVERHETŐ ÖSSZE, a nemzet a NÉP van olyan okos, hogy kiveti magából a sok szemetjét! ÁMEN >> a biblia ismerete ott kezdődik, hogy az ember megpróbál ember lenni és értelmet préselni magába, hogy megértse és tudomásul vegye, hogy Ö is csak egy ember a sok közül - ÉS észrevegye ha bármit tesz az a környezetére és önmagára hat vissza!
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 08:34
Azért kérdezd meg a pszichológususodat,hogy az ide írsogálásod nem okoz-e nálad állapot rosszabodást.
ómió
Hát, amióta a zsebelés- migráncs- meg aberrópártiak kerültek többségbe...! Vagy ezt csak így kell hazudni?
Istenakinincsen
@Németh István:ma, 08:34
Ezt írtad:"Miután és mi előtt értelmes módon nyilatkoznék...stb"
Mi lenne ha csak úgy egyszerűen értelmesen nyilatkoznál?
Mit szólnál egy olyan világhoz(társadalomhoz)ahol mindenki boldog,egyetértés,szeretet,empátia,összetartás és mosoly az arcokon?Ez számodra elképzelhetetlen?Csak az egymásra vicsorgó egymást taposó emberek a példaképeid?
Nem kell ehhez biblia, tank, hadsereg, politikus,bank,ügyvéd,rendőr,üzletember,...stb,csak a nagybetüs EMBER.
Te nem látod hogy nincsenek "adományok sem ingyenpénz"...ezek mind szavazatvásárlások amit neked és az unokáidnak is busásan vissza kell fizetni!
Ez a "modernkori"Lúdas Matyi és a Döbrögi úr mese...Csak annyi a különbség,hogy Döbrögi úr pénzben kapja vissza a többszörösét annak amit Lúdas Matyi a bottal kapott.
ómió
@Horizont: Nem! A bolsi tolvajbandádról! Tudod: a fizu- meg a nyugdíjlenyulóról!
Németh István
@Horizont: @ómió: @Istenakinincsen: @ómió: @KisTehen: Ha értelmesen és érthetően nem tudtok írni, mert a saját véleményeitektől is be vagytok trotyízva > bizonyíték erre az a rébusz, anonim voltotok, akkor ne írogassatok. Különben a jelen kormány adományait, hogy ki fogja miként visszafizetni az egy nagy kérdés! A TÉNY viszont az, hogy amit az előző balliberális bolsevik, kommunista csőcselék rablóbanda kormány okozott károkat AZT MI; TE; Én fizettük és fizetjük vissza a mi gyerekeink terhére és rovására! Ha nem lopták volna ki a nemzet vagyonát a moslék antalon, hornon, meggyesin, gyurcsányon, bajnain keresztül akkor nem itt tartanánk! MI TÖBB sokeszű feleim!!! >> Mit gondoltok az Eu vezetése miért akarja a kormány megbuktatá-sához a segítséget adni a csőcselék balliberális HAZAÁRULÓKNAK ??? MERT AZ ORBÁN KORMÁNY RÁJÖTT ARRA, HOGY A NEMZETÜNK VAGYONÁT AKARJÁK TOTÁLISAN LENYÚLNI ÉS A NÉPÜNKET EZÁLTAL "RABSZOLGA SORBA" KÉNYSZERÍTENI - szebben monva abszolút kiszolgáltatottá tenni! Eszetek minta bolháé! ÁMEN!!
Németh István
@Horizont: @KisTehen: Az hogy az ellenzék mit enged meg, vagy mit nem az a többség dolga eldönteni >> az olyan marhák (mert a tehen az különben ugye marha - a horizonton) mint ti bizonyára a rezsiárak emelésére, eltörlésére, felszabadítására a migráns faszok benneteket átjáró voltára, a visszaszerzett nemzeti vagyon és a még el nem adott nemzeti vagyonok lenyúlására szavaznátok mint ellenzék! Leszarva magatokat- mondjuk egy jó adag tehen-fos az megjár nektek - a gyerekeiteket a népet tennétek tönkre hát eszetek az nincs! DE van ellenzéki kisebbségetek akiket irtani kéne mint a tanács-köztársaság bukása után a kommunistákat! Még a lenin is felismerte a leninfiuk baromságait, ki is nyírta őket!
Istenakinincsen
@Németh István:ma, 09:11
A sok butaságra amit itt összehordtál elég nehéz értelmes választ adni.Nem is fogom erőltetni.
Az értelmes és érthető írások szerzőjének itt vagy te!
Lássuk,halljuk!
Tiéd a pálya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.