Magyarország példátlan kampányba kezdett az Egyesült Államokban, hogy Orbán Viktor idegengyűlölő, homofób, rasszista és antiszemita üzenetét eljuttassa az amerikai közönséghez – számol be róla a tengerentúli magyar lap.

Az USA-ban kampányolnak Orbánék – idegengyűlölő, homofób, rasszista és antiszemita üzenetet terjesztenek
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A lap szerint azzal próbálkoznak, hogy kicsi, konzervatív csoportocskákon, szervezeteken, illetve magánembereken keresztül juttassa el üzenetét. Erre szolgált Orbán Balázs könyvbemutatója három napja a washingtoni Amerikai Katolikus Egyetemen. A jelenlegi magyar stratégiai gondolkodást összefoglaló kötet fő mondandója, hogy a Nyugat elvesztette vonzerejét a kelet-európaiak számára.

A nemrég lefordított könyv "történelmi, politikai és filozófiai elemzések" gyűjteménye, és "bepillantást enged abba a stratégiába, amely a jelenlegi magyar kormány politikája mögött rejlik, és néhány gondolatot kínál Magyarország, valamint a tágabb értelemben vett Nyugat hosszú távú kilátásairól". 

- írja a lap.

Kormánya ugyanis elszigetelődött az Egyesült Államokban Orbán Putyin- és Kína-barát álláspontja miatt. Egyetlen aktív amerikai politikus (republikánus vagy demokrata) sem támogatná őt nyilvánosan

Magyarország egy kis ország, és most óriási összegeket költ propagandára. Ahogy a New York Times nemrég megjegyezte, Orbán hatalmas befolyási kampányon keresztül küzd a kritikák ellen az Egyesült Államokban, és

milliókat költött lobbizásra, agytrösztök támogatására és szövetségek ápolására Washingtonban

Egyelőre nem világos, hogy sikeres-e Budapest új amerikai propagandastratégiája, ugyanis Orbán Viktor nemrég elvesztette egyik régi támogatóját, New York állam volt kormányzóját, George Patakit, aki magyar felmenőkkel rendelkezik.

Forrás: Hungarian Free Press
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Muszáj az egész világon égetni kis hazánkat? Orbán már teljesen elveszti a realitás érzékét. Ami nem lenne baj, ha nem kerülni milliárdokba, amit nekünk kell finanszírozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mágnes
@Nessy: De baj . Az én nevemben az ő saját megyőződéséből ne terjesszen semmi baromságot sehol ha pénzbe kerül ha nem . Ennyi .
simmering73
Remek könyvet találtam:
"Magyar Bálint 2001-ben Magyar polip – a szervezett felvilág címmel írt cikket az egész pályás lenyúlást alkalmazó, a jogállam intézményrendszerét szétzüllesztő Fideszről, illetve az általa berendezett világról, ahol a demokratikus intézményrendszer keretei között működő hatalom maffiamódszerekkel, állami segédlettel terjeszkedik lefelé. Ebben a rendszerben az állam nem a maffia eszköze, hanem maga a maffia, amely az államhatalom teljes fegyvertárát beveti politikai és gazdasági érdekei érvényesítéséért.
Akkor még sokan vitatták az új fogalmi megközelítés helyességét, amelynek kulcskategóriái a szervezett felvilág, a maffiamódszereket alkalmazó állam és a politikai családtagok voltak. 2010-ben azonban a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségével jórészt megszűntek a hatalomgyakorlás intézményes korlátai. A párt után az állam is egyetlen személy fennhatósága alá került, aki azóta az engedelmességre kényszerítést már a társadalom egészén alkalmazza."
moly.hu/konyvek/magyar-balint-szerk-magyar-polip
Nessy
@simmering73: Önbeteljesítő jóslat!
Gazella
Nem véletlen vettek fel 3-4 ázsiai giga hitelt...
Gazella
USA tesz róla hogy hamar elduguljon a hiresztelés... propaganda..
ómió
Nagyobb mocskokat nem lehet rájuk hazudni, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.