Ugyan egyre többen orrolnak Orbánra az EU-ban, most újfent pénzt kér – ezúttal határvédelemre. 

„Felszólította Ursula von der Leyent Orbán Viktor, hogy az Európai Bizottság térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit. Ezek az intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak több európai országban, most pedig a 2015-ben tapasztaltnál is súlyosabb migrációs válsághelyzet fenyeget kontinensünkön”

-  tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán minden eddiginél durvább migráns-válságot vizionál, most pénzt kér az EU-tól

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Orbán levele szerint új migrációs válság bontakozik ki az unió kapui előtt, mert a migráció hibrid fenyegetésként történő felhasználása Belarusz részéről, valamint a biztonsági erők katasztrofális kivonása Afganisztánból a hat évvel ezelőttinél is durvább krízissel fenyeget – írja a 444.hu

A törékeny stabilitás záloga az, folytatta Orbán, ha a magyarok más tagállamokkal közösen védik a külső határokat, és ezért pénzt kapnak a Bizottságtól. A kormányfő arra panaszkodott, hogy csak Magyarország több, mint 590 milliárd forintot fordított nemzeti költségvetéséből határvédelemre; javarészt kerítésre, és védte hatékonyan az Európai Unió területét.

A magyar miniszterelnök szerint egyenesen mintaadóvá vált a magyar védekezési mechanizmus: ma már határzárat épít Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország is. Ezután felidézte Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország és Szlovákia belügyminisztereinek október 7-én aláírt levelét, ami szerint a fizikai akadályok létesítése hatékony határvédelmi eszköznek tűnik, és az egész EU érdekét szolgálja.

Az intézkedések Orbán szerint haladéktalanul további megfelelő finanszírozást igényelnek az EU költségvetéséből. A kormányfő azt írta, eljött az ideje, hogy a Bizottság ismerje el: a külső határok védelme az európai szolidaritás vitathatatlan megnyilvánulása, és a tagállamok ez irányú erőfeszítései elismerést és támogatást érdemelnek. Ezután felszólította a Bizottságot, hogy térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költség

Forrás: 444.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Adjááá má egy cigit,,buszjegyre kéne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Felszólította... Ha nem kap, jön a saller a koki, meg a tockos?
inhuman
Egy büdös vasat sem a rohadéknak, csak ellopnák!
Ugyanúgy finanszíroznák, mint eddig és minden pluszpénzt ellopnának.

Miért nincs határőrség?
Mit keresnek a rendőrök a határon, amikor lenne bőven feladatuk az országban és miért nem az ingyenélő hereverő katonák látják el ezt a feladatot?
Ja, és a rendőrök nem vállalták azt, mint a katonák, hogy hetekre, hónapokra távol legyenek a családjuktól.
Vezényeld anyádat, hülye fideszes !!!
dr. prédikátor
@dr. prédikátor: NAGYON ÉRDEKES CIKK,ÉRDEMES ELOLVASNI!!! a köteles elvtárs bandája !!!
ómió
Ursula efftársnő majd közli: a pénzt már a kedvenc migráncsokra fordították!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.