A képviselő a Blikknek beszélt arról, hogyan érintette őt mint családanyát a Kövér László által kiszabott büntetés. 

Szabó Tímea családját is keményen sújtja a 9,7 milliós rekordbüntetés – „Lefaragunk a kiadásokból”Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A házelnök azután szabta ki Szabó Tímeára a rekordnak számító 9,7 millió forintos bírságot, hogy látványosan tiltakozott a Fudan Egyetem budapesti megnyitása ellen: a Kínai Népköztársaság zászlajára emlékeztető, Fidesz feliratú molinót tűzött a parlamenti pulpitusra. Ezzel pedig Kövér László szerint – illetve a büntetést megszavazó politikusok szerint – kiérdemelte a büntetést.

Egyáltalán nem ijedtem meg. Ha azt hiszi Kövér László, hogy ezzel a büntetéssel eltántorít engem attól, hogy kiálljak az igazságért, a magyar emberekért, nagyon téved. Bármekkora büntetést is szab ki rám, folytatom, folytatjuk a Párbeszédben a küzdelmet

– nyilatkozta a blikk.hu-nak. A politikus egyébként havonta bruttól 2,4 millió forintot keres, amiből két gyereket nevel. Azonban vagyonnyilatkozata szerint van egy 7,3 milliós tartozása is, amit ebből fedez. 

A törvény szerint képviselőként semmilyen másodállást nem vállalhatok. Kicsit lefaragunk a kiadásokból, de egyébként sem élünk nagy lábon

– tette hozzá a Párbeszéd politikusa. 

A bírságot egyébként nem egy összegben kell befizetnie, hanem annak részösszegeit az országgyűlés minden hónapban levonja Szabó fizetéséből. Amíg ki nem egyenlítődik, addig csak a 167 ezres minimlbért kapja. De a politikus elmondása szerint már kapott segítséget, többen is adományoztak neki. Ráadásul nem hagyja ennyiben a dolgot:  a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, így még nyerhet is az ügyön.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Teljesen jogos a büntetés!! A parlament nem cirkusz a szabályzatba is bele van írva, hogy engedély nélkül nem lehet ilyen jellegű magán akciókat csinálni! Ez a stílus amit ez a majom nő csinál az teljesen elfogadhatatlan, pont mint jakab vagy hadházy! Menjetek a kocsmába oda valóak vagytok és ott cirkuszoljatok az alkoholista nyomorult kommunista patkányoknak nem a munkahelyen kell ezt csinálni!!! Remélem lesz 10 millió feletti büntetés is :) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bözsi
Kedves képviselőasszony, az nem titok, hogy a kövér egy görény, de ön sem voksolt az irtózatosan magas képviselői fizetések ellen. Gondolnám!? Pusztán csak ezért nem értem a kegyed baját. Legfeljebb két kosztümmel kevesebbre futja. Amíg önök milliókkal dobálóznak,addig sokaknak alug jut kenyérre meg tejre.
ómió
@kissé felnőttem: Mocskolódó trógert láttál, bolsiék fajkreténje!? Húzódj félre a tükör elől!
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: selejt vagy
ómió
@kissé felnőttem: Selejtet láttál? Húzz el a tükör elől!
evacica
@rokker33: @rokker33: Jó l1nne, ha gondolkodnátok is! cirkuszt Kövér és bandája csinál és járatja le a parlamentet!Ritka jellemtelen banda, épp ideje, hogy a süllyesztőbe kerüljenek! Csak azt nem lopják el amit nem érnek el!
Németh István
Rohadjon meg a tímea, ilyen az az eset amikor egy undormány féreg aljas megnyilvánulásaival magát és a környezetét teszi tönkre! Ez a felelőssége egy nagykorú, minden bizonnyal agybeteg, sajnos még nem kényszer kezelt és gyámolított barom cselekedeteinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.