A 24.hu nyomozta ki, hogy Veres László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke egy olyan II. kerületi villalakást használ, amit elvileg a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány vásárolt meg.

Határon túli magyaroknak szánták a pénzt, Kövér László kabinetfőnöke kapott belőle egy villátFotó: MTI/Kovács Attila

A 24.hu információi szerint a szóban forgó alapítvány 322 millió forinthoz jutott egy tajvani milliárdos révén, aki egyébként Kövér László barátja– írja a hang.hu. Ebből a pénzből telhetett a II. kerületi, Lorántffy Zsuzsanna úti ingatlanra is, ahová ellátogattak a 24.hu munkatársai.

Az ingatlannál Veress László anyósa nyitott ajtót az újságíróknak, így azok utána felkeresték a politikust is. Veress a telefonban tagadta, hogy az ő családja használná a lakást, de amikor szembesítették vele, hogy az anyósa nyitott ajtót, letette a telefont.

A lakás 164 négyzetméteres, és a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány két évvel ezelőtt 240 millió forintért vásárolta meg.

Az alapítvány 2019-es beszámolója szerint a hozzá érkezett adományok nagy részét nem a határon túli magyarok támogatására fordította. Ehelyett vettek egy Audi A6-ost 13 millió forintért, amit Visontai Kálmán – az alapítvány kuratóriumána elnöke – használ. De vásároltak magyarországi ingatlanokat, illetve az alapítvány alapítója, Stefán Károly Róbert egyesületének is adtak 35 millió forintot.

Az említett 322 millió forintos támogatás, ami gyakorlatilag az egyetlen adomány volt, ami az alapítványhoz érkezett, a 24.hu szerint Frank Liu tajvani milliárdos köréből származott, aki Kövér László jó barátja. Kövértől kapott magyar állampolgárságot, Semlyén Zsolt pedig a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért kitüntette.

Forrás: hang.hu, 24.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ezt a hithu vak narancs barmoknak tetszik...
ómió
De, azért a valóság felől nehogy érdeklődjetek, ám!
Dr. Proktor
Simlis a simlisnek kedvez... mondták anno a latinok...
justhpeter
Ez a történet tökéletesen belesimul a NER-be, tehát természetes. Itt sincs semmi látnivaló. @sgl: -nek igaza van: "Ha lenne ellenzék, előfordulhatna ez?"
vitriol
A mocsok és a fertő beborította a kormány eminenseit, már a fejük se látszik ki. Annyira szeretnek építkezni: fogjanak hozzá, mert jövőre kevés lesz a börtön!
134.bátor
A sok buta erdèlyi barom mèg mindig tapsol a morzsáknak,ami csurran-cseppen nekik.:) Már ami marad a milliárdos támogatásokból
kereső
Ezek szerint az "alapitvány" csak kamu volt- másképp a jóbarát nem tudott volna pénzt juttatni kövérnek. A kabinetfőnök meg csak "stróman" valószinűleg. Megérdemelte a kitüntetést. Ez az ára a fideSS legfelsőbb körében a hazaárulásnak.
Aki Én
@ómió: Mert ezzel szemben mi a valóság?
Yeromos
@ómió: A valóság a büdos komcsi házmester ellopja a külhoni magyaroknak szánt pénzt. Nem tudom emlékszel-e rá hogy Kövér elvtárs az MSZMP-ben dolgozott, ha már állomdoan elvtársozni szoktál, most miért nem?
kereső
És egy másik "gyöngyszem", a NER lopási kreativitására.
"Szíjj Lászlónak nem lesz álmatlan éjszakája, miután Porga Gyula fideszes polgármester előterjesztésére nem kell visszafizetnie az önkormányzat projektcégétől kapott 642 millió forintot.

AJÁNLOM
Sajátos konstrukcióban szabadítja meg a veszprémi kézilabda klubot az önkormányzat egyik cégével szemben fennálló 642 millió forintos tartozásától a fideszes vezetésű város.

A Forbes listáján 200 milliárd forintos vagyonával szereplő Szíjj László Duna Aszfalt Kft.-je tulajdonában lévő Veszprém Handball Team Zrt. (VHT) 642 millió forinttal maradt volna adósa a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft.-nek, ha nem lép Porga Gyula. A polgármester azonban lépett: a városi közgyűlés múlt heti ülésén azzal a javaslattal állt elő, hogy a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt 2023-as infrastrukturális fejlesztéseit megvalósító Veszprém 2030 Kft.-től maga a tulajdonos önkormányzat vegye át a VHT fennálló tartozását. A pénzt a cég öt évvel ezelőtt adta kölcsön, akkor még Csarnok Kft. névre hallgatva. 2014-ben három tételben hitelezett 300, 100, majd 50 millió forintot 3 százalékos jegybanki alapkamattal 2016 végéig. Ezt további 50 millió forinttal toldotta meg 2016. júniusi lejárattal. A kamatok összege 2014-től 2021-ig 142 millió 400 ezer forintig növekedett. A VHT egyik határidőre sem teljesítette visszafizetési kötelezettségét, ami az adósságátengedéssel kapcsolatos tőkemozgatások, módosítások és kamatok gyülemlése révén megnőtt. Az előterjesztés szerint az önkormányzat összesen 650 millió forintos követelést tart nyilván."
ómió
@Yeromos: Azért büdös komcsi és azért lopja el, mert te ezt hazudod rá? Kevés!
ómió
@Aki Én: Szólj az újságíró efftársadnak, kérdezze meg a másik felet is! Hátha akkor majd megtudod!
Baker
@ómió: Reagálhat a másik fél is, meg lett kérdezve! Először HAZUDOTT, majd amikor közölte az újságíró, hogy anyósod nyitott ajtót, letette. Veresnél pattog a labda!
Macskaszem
@ómió: Elmész a pichába. A fidesz legfőbb politikája a korrupció, amit egy ősfideszestől tudunk. Van még kérdés?
Aki Én
@ómió: Tehát nem tudod, csak szövegelsz, te határtalan?
Azt gondoltam tudod mi ebben a hazugság, azért hörögsz bolsisan.
Yeromos
@ómió: Kövér házmester úrról ezt hazudtam:1986. február-szeptember között a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt.[2] 1987 és 1988 között Soros-ösztöndíjasként a közép-európai társadalmi mozgalmak kutatásával foglalkozott. Mellesleg a Gyurcsánynak közvetlen kollegája.De csak azért volt MSZMP-s mert belüről akarta bomlasztani, mint a többiek.
colibri
köteles laca megérdemelné, hogy szálanként tépkedjék ki a bajszát! Még ez szab ki másokra tízmilliós büntetést?
inhuman
Lopják rabolják a pénzünket !!!

A összes fideszes-kdnp-s politikus perbe lesz véve.
Ilyen még nem volt a világtörténelemben !!!
Egy egész kormány perbe lesz véve...
inhuman
Málna, te legokosabb Málna, ha tájékoztatnál minket, mert szerinted jól mennek a dolgok és az ég kék a fű meg zöld - a kurva anyád!

Te annyira okos vagy Málna, hogy nálad senki nem okosabb az egész univerzumban - tájékoztass minket a fejleményekről (a varázsszót is kimondom: Kérlek!)
inhuman
Amíg kitalálod, hallgassunk zenét - valami sötétet, az dukál nekünk (ha kitör a polgárháború, kiiktatlak - ez biztos, mert degecen születtem!):

www.youtube.com/watch?v=2bK2J3pQ8NE

A zene?
Szart sem ér, te geci!

(Sokat gyúrsz fradista?
Mire?
Simán kiiktatlak (leöllek téged, mint a disznót, kiírtom a családod - és utána semmit nem érzek. Ez darabra meg van neked, te fradista focihllugán, aki még sosem volt éles helyzetben?)

Akarsz beszélni róla?
inhuman
Megöllek téged, megerőszakolom a feleséged, eladom a gyereked szexrabszolgának - most már érdekel a való világ, te faszparaszt hülye geci fideszes?!
inhuman
Szerintem sem, mert pont akkora hülyének látszol, amekkora vagy!

Akarsz beszélni róla - te faszszopó, aki éppen a kínai kommunistapártot segíti világuralomra a egész civilizált, keresztény világgal szemben?

Hazaárúló vagy fideszes!
Európa kultúra/történelem/fejlődés áruló vagy, fideszes!
Keresztényáruló vagy fideszes!

Ha még egyszer megszólalsz, te fideszes gyökér, kiiktatlak.
inhuman
Hol van a Pesti tévé stúdiója - a kurva anyád?
Clavigo
@ómió: Xar ügy...A Kövér nevű,pápai szarputtony,, vöröskatona nagyfaterja pofájáról biztos ég a disznóbőr...
istván irén
@colibri: én a szívét tépném ki ha lenne neki
nezelodo
@Clavigo: Ne bántsd a Lacát, végül is a "munkásmozgalom régi harcosa", hát még az apuka, és az anyuka, pláne a nagypapa, aki találkozott Leninnel is. Főtér 18-ból szemlélték a vallás mételyével fertőzött rendszer ellenségeit, akik a közeli templomban lázítottak a rendszerük ellen. A zsidó cementárú gyáros biztos forog a sírjában, hogy kik nevelkedtek az elcsaklizott házában. Aztán láss csodát, a Laca is kikeresztelkedett!
ómió
@Clavigo: A ti masszív hazudozásotok tényleg "xar ügy", de, hogy még ezért is más "égne"...!?
ómió
@Yeromos: Te meg - látom - most dolgozol az MSZ(M)P-ben, hogy ilyen flottul bírsz hazudozni! Pedig most nem feltétlen szükséges az érvényesüléshez, mint a "népi demokráciátokban"! Vagy nálad igen? Az más!
ómió
@Aki Én: Internacionalista vörösbolsi tetü létedre a "határtalan"-t is rám hazudnád, efftársék fajkreténje!? Hogy a tetves bolsiságodat már ne is említsük!
ómió
@Baker: Az ab start efftársi hazudozás helyett Kövért kéne meginterjúvolnotok, ha már őt áztatjátok, hogy mi a helyzet! Vagy így az "egyszerűbb"?
ómió
@Macskaszem: Amit ti a korrupcióról tudtok, az a 90-es években derült ki, amikor szétloptátok, "privatizáltátok a társadalmi tulajdont", meg, amit Goodfriend efftársatok a fületekbe hazudott! Van még kérdés?
Emmersson71
@ómió: Kövér et. nem hiszem, hogy kérdésekre vár, nem olyannak ismerjük a bajszos szar 2.0-át :)
Nem tiltja senki neki, hogy kommentálja az ügyet. Máskor már nyáladzva és vicsorogva utasítja vissza a vádakat.
Most beszédesen hallgat a házmester :)
Yeromos
@ómió: Te idióta kered fel a wikipédiát és olvasd el Kövér Lászlónál írtakat. Az hogy az elvtársaid büdös komcsik voltak meg most is azok Kina, orosz kötődés nagyon fáj és nem bírod lenyelni, mert azt hiszed, hogy jobboldali vagy. De tévetsz ha ezekkel egy követ fújsz akkor te is komcsi vagy.
Yoda69
Nem csak egy több száz milliós villát kapott, hanem egy luxus Audi 6-ost is korlátlan benzin kártyával.
Ez sikkasztas, amiert koteles kover elvtars es veres laszlo is el lesz szamoltatva. Csak ezert 10-10 ev fegyhaz mindket kolomposnak, de kovernek meg mas is van a fule mogott.
ómió
@Yeromos: Már te is a tetves komcsiságotok másrahazudásán rugózol?És így ki tud téged ez fárasztani? De legalább előtte elénekelted már a mai napra rendelt Iinternacionálé-kvótátokat? Mert az nálatok, bolsiknál - úgy mondják - csak ezáltal lehet "hiteles"! És még legfeljebb azzal, ha Kínában kisírtok számunkra egy egyetemet, meg, ha a Putyin itt jár, akkor egy, korábban zsidóktól elrabolt szemlőhegyi villában személyesen körbenyaljátok! Na, innét hazudd másra a tetves bolsiságotokat!
ómió
@Yeromos: Reménytelen ostobát láttál? Húzódj el a tükör elől!
Yeromos
@ómió: Gond van a szövegértésedel? Nem írtam olyat, hogy láttam. A komentjeidből sugárzik a primitív ostobaság.
ómió
@Yeromos: A primitív ostobaság az egódból sugárzik! Mindig másra hazudod?
csipetke
@Yeromos: Ne strapáld magad,nem fogja fel akkor sem,ha elétolod feketén-fehéren,hogy az összes ős-fideszes komcsiból lett először liberális,aztán illiberális,ahogy a gazdájuk épp fordította magán a köpönyeget.Ha orbán áttért volna az iszlám hitre,az egész banda a Kossuth téren teregetné az imaszőnyegét Mekka felé fordulva. Mikor milyen anyagi érdekek vezérlik őket.Csak az a gond,hogy orbán csapong,és azt tudjuk,hogy a magyar vezetők előtt mindig lebegett egy segg,amit épp nyaltak,de orbán sehogy se bírja eldönteni,melyiket válassza. A kínai csincsüncsangét?Putyinét?Most beúszott a képbe Dél-Korea is, aztán majd meglátjuk...
csipetke
Szívesen lettem volna pók a sarokban,mikor veress szembesítette az anyósát a dologgal. A kedves mama azóta lehet hogy el lett ásva a villa kertje végiben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.