A vád szerint tavaly nyáron elraboltak és súlyosan bántalmaztak egy férfit, akinek szabadon bocsátásáért húszmillió forintot követeltek. Az ügynek 7 vádlottja van.

Brutálisan megkínozták az áldozatukat, eltörték a sípcsontját: emberrablás miatt emelt vádat az ügyészség

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint az emberrablás kitervelőjének – egy 48 éves, autókereskedéssel foglalkozó férfinak – egy korábbi, közös üzleti ügy kapcsán elszámolási vitája volt az ügy sértettjével, aki tartozott neki – írják az ügyészség honlapján.

Másfelől, a sértett ebben az időben egy autókölcsönző cégtől bérelt nagy értékű gépkocsikat. A cég tulajdonosai úgy sejtették, hogy a sértettnek köze lehetett az egyik bérelt autó eltulajdonításához, ezért 2020 júniusában úgy döntöttek, hogy a sértettől az általa bérelt valamennyi autót visszakérik. A sértett egy autót visszaadott, másik két gépjármű esetében azonban haladékot kért.

A fentiekről tudomást szerzett a 48 éves vádlott, aki a felajánlotta segítségét a sértettnél maradt gépjárművek visszaszerzésében, cserébe azonban azt kérte, hogy a gépkocsik visszavételekor személyesen is találkozhasson a sértettel, aki tartozik neki.

A kölcsönző cég képviselői 2020. július 06-án küldték el az autókért – az ügyben szintén vádlott – alkalmazottjukat a sértett lakóhelyére, annyit kérve tőle, hogy vigye vissza az autókat. Az időpontról értesült a 48 éves férfi is, aki ekkor már elhatározta, hogy a találkozó során, bűntársaival együtt foglyul ejtik a sértettet és korábbi tartozása miatt a szabadon bocsátását váltságdíj megfizetésétől teszik majd függővé.

2020. július 6-án délelőtt megjelent a sértett zuglói lakásánál a kölcsönző cég alkalmazottja, valamint a 48 éves férfi, és annak négy bűntársa. A kölcsönző cég alkalmazottja telefonon jelezte a sértettnek, hogy megérkezett, mire a sértett kinyitotta a társasház garázsajtaját. A garázsban a 48 éves férfi két embere rátámadt a sértettre, bántalmazták, majd erőszakkal betuszkolták az autójukba, és elhajtottak a helyszínről. A sértettet egy XVII. kerületi telephelyen lévő autószerelő műhelybe vitték (amit a 48 éves férfi bérelt), majd közölték vele, hogy szabadon bocsátását 20.000.000 forint megfizetésétől teszik függővé.

A nap folyamán a vádlottak – akikhez a délután folyamán csatlakozott hatodik társuk is – a sértettet bántalmazták, sanyargatták, az életének kioltásával, valamint családja bántalmazásával fenyegették.

Annak érdekében, hogy a sértett ne tudjon elmenekülni, egy farúddal eltörték a sértett sípcsontját is.

A sértettnek a bántalmazás miatt másnapra már egyre súlyosbodó tünetei lettek. A férfi a fenyegetések és a bántalmazás ellenére sem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Ilyen feltételekkel, a vádlottak a sértettet végül 2020. július 07-én autóval a XVI. kerület, Csömöri úti felüljáróhoz vitték és ott kitették.

A sértett hazament, majd onnan életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesült. A 48 éves férfi egy vádlott társával ezután még a kórházban is megjelent, ahol ismételt megfenyegették a családja bántalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberrablás, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
No, és hol van az, hogy a családját fenyegettk - és biztosan meg is tették volna...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.