Olaszország után második államként Magyarországon vezetik be a pedagógusok kötelező oltását. Muszáj lesz beoltatnia magát minden köznevelésben, szakképzési intézményben és a felsőoktatásban dolgozónak, különben egy éves fizetetlen szabadságra küldheti el őket a munkáltató – számol be róla az mfor.

Elkezdődött – a Fidesz már listázza az oltatlanokat
Kép: Pixabay

A magyar kormány Európában másodikként október végén hozta meg a döntését, a különbség csupán annyi, hogy az oltakozni nem akaró tanárt egy évre fizetés nélküli szabadságra küldheti, ami akárhonnan is nézzük, szinte egyenlő a munkatárs eltávolításával.

Egy vidéki művészeti középiskola vezetője név nélkül annyit mondott, hogy mindössze három dolgozójukra érvényes az, hogy valamilyen okból oltatlan, de ebből is kettő azért, mert a korábbi koronavírus-fertőzőttségükkel megszerzett természetes védettség miatti 6 hónap most jár le.

De már szervezzük az oltásukat

– tette hozzá az intézményvezető, aki szerint épp most állítják össze az anonim átoltottsági kimutatásukat a tankerület felé.

Ám a tankerületek anonimitásra vonatkozó kérése magában az intézményben egy ponton már nem marad az, hiszen egész pontosan kell tudni, ki vagy kik azok, aki még nem oltották be magukat. Mindezek után pedig azt is, hogy hajlandóak-e vakcinát felvenni, vagy a szankciót választják, amely egyéves fizetés nélküli szabadságot helyez kilátásba. Ám azt mindenki tudja, hogy ebben az esetben szinte nincs olyan, aki ne állna tovább és keresne új munkát. Akár a szakmájában is, hiszen a nem állami fenntartású iskolák többségében nem elvárás a pedagógusok kötelező beoltása. 

Intézménye magas átoltottságáról beszélt egy budapesti és egy vidéki gimnázium vezetője is. Egyikük így fogalmazott:

Nálunk olyan magas a kollégák átoltottsága, hogy egyáltalán nem jelent ez problémát

Másikuk is azt említette, hogy igen sokan beoltatták magukat az iskolában, nemcsak a tanárok, hanem egyéb dolgozójuk is.

Természtesen be fogjuk tartani a szabályokat, de nem ártana egységesíteni ezt az iskolákra vonatkozó döntést

– tette hozzá az igazgató.

Ezt nehezményezi Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének a munkatársa is, aki szerint azok a pedagógusok, akik eddig nem oltatták be magukat, következetesen kitartanak elhatározásuk mellett, s emiatt elvándorlás kezdődhet meg az állami oktatásból. Sérelmezi azt is, hogy nincs egységes eljárásrend, hiszen az állami intézményekkel szemben az egyházi, az alapítványi és az önkormányzati fenntartású oktatási intézményekben a fenntartó dönthet az oltásokról, pedig sokkal jobb lenne mindenkire érvényes szabályozást kialakítani. A magyar pedagógusok átoltottsága egyébként 80-85 százalékra tehető.

Forrás: mfor
Címlapkép: Pixabay

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakcsubakka
Ha egy tanult embernek,egy pedagógusnak nincs annyi esze,hogy noszogatás nélkül is beoltassa magát,annak nem volna helye az oktatásban. Ennyi !
P.s: De ha ő mindenáron meg akar halni,irány az erdő,vinni kötelet,ott vannak jó erős ágak.
Eszméletlen felháborító,hogy az oltakozni nem akarók magasról leszarják azokat akik nem akarnak megdögleni. Lehet ,hogy sokan éppen az ilyen hülyéktől betegednek,halnak meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
most mondta egy főorvos, hogy az időseknek beadott kínai vakcína szart sem ért..ha mégis valamicskét, akkor annak tavasz óta rég elmúlt a hatása...
Ezt a többmillió embert kellene most rádumálni a harmadik oltásra...

Az aktív dolgozók egy része sem akarja a harmadikat...akkor most nem lesz tanító, tanár sem?
bakcsubakka
Ha egy tanult embernek,egy pedagógusnak nincs annyi esze,hogy noszogatás nélkül is beoltassa magát,annak nem volna helye az oktatásban. Ennyi !
P.s: De ha ő mindenáron meg akar halni,irány az erdő,vinni kötelet,ott vannak jó erős ágak.
Eszméletlen felháborító,hogy az oltakozni nem akarók magasról leszarják azokat akik nem akarnak megdögleni. Lehet ,hogy sokan éppen az ilyen hülyéktől betegednek,halnak meg!
Istenakinincsen
@bakcsubakka: Ez ennél egy picit bonyolultabb.Az oltottak ugyanúgy fertőznek és fertőződnek.
Ez még nem lenne baj ha valóban enyhébb tünetekkel vészelnék át a járványt.
A valódi probléma sokkal mélyebben gyökeredzik,hosszú lenne leírkálni és nem biztos hogy értenéd.
kakambuki
"az oltakozni nem akaró tanárt egy évre fizetés nélküli szabadságra küldheti, ami akárhonnan is nézzük, szinte egyenlő a munkatárs eltávolításával." Háát, aki tanult emberként sem érti meg hogy a járvány elleni oltásos védekezésre a jelen helyzetben nagy szükség van azt tényleg távolítsák el a munkahelyéről különösebb nézőpont nélkül is. Az még elmegy hogy neki ilyen vagy olyan jogai vannak tiltakozni, de hogy magatartásával közvetlenül veszélyeztessen bárki mást akikkel érintkezhet az már nem jog, nem is hülyeség hanem közönséges bűncselekmény.
KisTehen
@Istenakinincsen: ez tök egyszerű, gyerekekkel dolgoznak, fokozott a fertőzésveszély, ha a maszk lehet kötelező, akkor az oltás is
justhpeter
A kormány újabb szélnhámossága. Egy héten belül kétféle intézkedés. Szerintem a bukásuk nem kétséges.
Istenakinincsen
@KisTehen: Úgy látom nem érted a lényeget.
Olvasni tudsz?Akkor olvasd el amit írtam,emésszél kérődzél és írjál.
Clavigo
Pedagógusok...( ?? ) Érezzétek a büdöslábú felsőcsutkai Putris törödését...( majd Gallóné egyeztet )...Addig is pipázzátok a csutkai Sutykót,, jó szokásotok szerint... !! Szopjatok...!!
division
@Clavigo: Ez meg milyen stílus ember? Nejem egy covidon és két Pfizeren van túl, már ne is haragudj. Minden felelősségteljes ember beoltatta már magát és a gyerekeit is.
Gauntlet
most már annak is kötelező lesz, aki már átesett? szemét aljas trógerség !
Gauntlet
@division: aham, és nekik is kiírják hogy 6 hónap múlva újra. mint az átesetteknek.
division
@Gauntlet: A 3. oltás mindenképpen elkerülhetetlen, ehhez még rendelet sem kell, én nem aggódnék ezen.
KisTehen
@Istenakinincsen: ez tök egyszerű, gyerekekkel dolgoznak, fokozott a fertőzésveszély, ha a maszk lehet kötelező, akkor az oltás is
Istenakinincsen
@KisTehen:ma, 22:57
Leírtad mégegyszer ugyanazt...remek.
Ez ennél egy picit bonyolultabb.Az oltottak ugyanúgy fertőznek és fertőződnek.
Ez még nem lenne baj ha valóban enyhébb tünetekkel vészelnék át a járványt.
A valódi probléma sokkal mélyebben gyökeredzik,hosszú lenne leírkálni és nem biztos hogy értenéd.
Pálinkás Pál
@bakcsubakka: te büdös bunkó...védett vagy, nem igaz??? akkor mi a jó anyádért ugatsz??? nem működik az oltás védelem??? akkor meg mit akarod a másikra is ráerőszakolni?? pont a hozzád hasonló ostoba seggfejek miatt tudják a világ politikusai ezt játszani...azért miért nem hőbörögsz hogy hozzák nyilvánosságra mennyi oltott halt meg??? ..ja , hogy akkor nem lehetne az oltás felvételéére buzdítani??? undorító mocskos féreg nácik lettetek,...mondjuk orbánnak ez volt a célja, egymás ellen fordítani az embereket... és mivel iq liteok vagytok,sikerül is%%
Pálinkás Pál
azért a cím eléggé demagóg...mivel regisztrációhoz, tb számhoz van kötve...az oltás..első perctől tudható,ki oltott,ki nem...
ágimami
@Pálinkás Pál: Már bocs, de ez a stílus kicsit túlment nem gondolod?? Miért kell a másikat - ha más is a véleménye - le büdös-bunkózni, ostoba seggfejezni. Nem ugatnak itt, csak elmondják a saját véleményüket, senkire nem akarnak ráerőszakolni semmit, nem akarnak az oltás felvételére buzdítani, mivel ez (még most!) magánügy!!
Neked ez a véleményed, másnak más, ezt el kellene fogadni.
Sajnos abban igazad van, hogy sikerült "drága" vezérünknek az embereket (pont e-miatt) egymás ellen fordítani, ami nagyon nem jó!!

Azt, hogy a munkáltatóknak is lehetőségük van arra, (ezzel a rendelkezéssel szépen kihátrált a kormány a felelősség-vállalásból - ez is választási trükk!!) hogy kötelezzék a dolgozókat az oltás beadására, NAGYON NEM ÉRTEK EGYET, hogy működne így az ország, mikor szinte mindenhol munkaerő-hiány van!
Pálinkás Pál
@ágimami: ezt valahogy nem olvastad...erre reagáltam.." P.s: De ha ő mindenáron meg akar halni,irány az erdő,vinni kötelet,ott vannak jó erős ágak.
Eszméletlen felháborító,hogy az oltakozni nem akarók magasról leszarják azokat akik nem akarnak megdögleni. Lehet ,hogy sokan éppen az ilyen hülyéktől betegednek,halnak meg! " nos ezek után te az én írásomon háborodsz fel???
Csizmás Kond
Már a középkorban megtanulták, hogy minden járványt, ha nincs hatékony ellenszere csak vesztegzárral, közlekedés gátolással, maszkkal, lehet megfékezni, hogy ne terjedjen. Ma amikor e sok tápos - műkaján felnevelődött egyén, akiknek valamiért az értelme még a középkori szintet sem érte el, ugyanazzal a boszorkányüldözési elmebajjal operál, hogy nem kell vakcina, nem kell maszk nem kell semmi...mert minél butább valaki annál nagyobb a sötétség a kobakjában és annál inkább fújja a marhaságait.
magyar1
@Csizmás Kond: Csak annyi a bökkenő, hogy az emberek egymástól tájékozódnak, azt veszik inkább hitelesnek mint a politikai megnyilvánulásokat. Mert a szomszédot látja, hallja és ez bizony nem kedvez az oltásnak.
ágimami
@Pálinkás Pál: Nem az írásodon háborodtam fel (szerintem nem is felháborodás volt) csak a stílussal volt/van gondom, de ahogy ismerem a hozzászólásaidat mindig szókimondó vagy.
Egyébként elolvastam az írásodat amit @bakcsubakka: -nak írtál, de bocs hogy belelotyogtam!
Pálinkás Pál
@ágimami: semmi baj...én csak reagálok,általában olyan stílusban, amilyen az írás, amire válaszolok...
Designer
@bakcsubakka: Miért kell megint a pedagógusból bűnbakot csinálni???
Csizmás Kond
@magyar1: Hát ez az, még azt sem képes az ilyen felfogni, hogy butától csak mégbutább dolgot lehet tanulni.
magyar1
@Csizmás Kond: De itt nem tanulásról van szó hanem tapasztalatról, azt látod, hogy a szomszéd felvett már 3 oltást és mégis haldoklik az hitelesebb mint ha azt mondják a tv-ben...
Csizmás Kond
@magyar1: ...nem tapasztalat...értelem..
ha a szomszédod hármat bukfencezett az autójával és nem halt meg akkor te is bátran megismételnéd ?
magyar1
@Csizmás Kond: Rossz hasonlat az egyik kötelező a másik megtehető, ne ugyanaz. Nem bukfenceznék, de ha haldoklik az oltástól az szomszéd nem veszem fel még ha kötelező is.
Csizmás Kond
@magyar1: ...volt aki a foghúzásba halt bele...most akkor te sose mész fogászhoz ?...aki farhámba akar ülni az mindig kap okot...tudod van sapka nincs sapka.
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Hátha mégis megérteném,annyi eszem még van. Tévedsz ,ha nem látok bele a háttérbe.
"...a beoltottak is fertőznek " írod. De ne [email protected] már meg ! Ha mindenki beoltatná magát,akkor hiába fertőzne !
Hol van az előírva,hogy néhány ezer,tízezer hülye miatt nem tudunk kivergődni ebből a rohadt járványból.
Kezdem azt hinni,hogy egyesek a vírusnak szurkolnak.
Senkinek nem kívánom,de érdekes lenne ha a vírustagadók és oltásellenesek elvesztenék a hülyeségük miatt azt, akit legjobban szeretnek. Lenne ám pálfordulás ! És most én is mondhatom,hogy de te ezt valószínűleg nem érted.
Én sajnos igen !
bakcsubakka
@Designer: Csak ! Meg,hogy tavaly azon jajgattak,hogy védtelenek a vírus ellen. Tessék! Itt van és két fizetésemelés követelése között fel lehet venni az oltást.
bakcsubakka
@Pálinkás Pál: Ne anyázz te senkiházi !Mikor anyáztalak én,te tetű?
Beléd oltanák csipet? Te a csip nélkül is barom vagy !
Halt bele a járványba közeli hozzátartozód? Nem? Akkor pofa be ,a kúrva anyádat toszd meg !
Pálinkás Pál
@bakcsubakka: ne ugass te nekem agyhalott barom...fordulj fel az oltástól...ha megnyugtat, leszarom, de ne pofázz hogy más hogy oltassa magát!
bakcsubakka
@ágimami: Köszönöm,a véleményed!
Szokták mondani amilyen a mosdó,olyan a törölköző. A cefrés meg rossz lóra tett,amikor anyázni kezdett.
Neki is volt,vagy van anyja,apja meg valószínűleg János ,meg a város.
Nem fogom egyetlen senkiházi ,tróger tudatlan majomnak se eltűrni ,hogy velem így beszéljen.
Felénk aki így viselkedik rövid úton megnézheti a saját vakbélgyulladását.
bakcsubakka
@Pálinkás Pál: Oltasd be,vagy jobb lesz ha eloltatod magad. A csipet majd kiveszik az agyad helyéről.
Kuss te vándorpatkány!
Pálinkás Pál
@bakcsubakka: te húgyagyú..,ne keverj össze a diannás cimboráiddal...
Istenakinincsen
@bakcsubakka:ma, 19:11
Látom nagyon érted:)
Ha föld teljes lakossága be lenne oltva,akkor már csak az oltottak fertőznék egymást.
Ettől még a vírus nem tűnt el.
Oké!
Hogyan tovább?Beszélj a vírussal hogy mit akar mert nyilván jobban tudja mint a nagyokos "szakértők"
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Te alakítod itt a "szakértőt" nem én.
Szóval akkor születéskor,később a gyermekkorban is feleslegesek a védőoltások? Ugye? Magától szűnt meg pl. a himlő,a gyermekbénulás?Csak kérdezem.
Mert ha jól értem egyesek egója nem hajlandó a józan észre hallgatni. Neki ne mondják meg,hogy mit tegyen! Ő,ők felette állnak a gyakorlati tapasztalatnak,a tudománynak,és leszarják,hogy fertőzhetnek. Ő nem oltatja be magát,én a szomszédom dögöljek meg? Az a szomorú,hogy 2021 ben az emberek értelmi képessége ott tart ,hogy csipet oltanak bele! Keresztanyám ne hagy magamra !
Bélabácsi
@Pálinkás Pál: nekem örömet okozna halálod híre...nehogy Én fizessem amikor a lélegeztető gépen felfordulsz, le kell kapcsolni, sajnálom az áramot rád
tothjani
@bakcsubakka: A Vírusokat nem lehet kiirtani, hiszen a saját szervezetünk állítja elő egy információ alapján.
A Spanyol nátha 100 éve 25-75 millió embert ölt meg a mai napig köztünk van csak ma már az Influenza A variánsaként ismerjük.
Az hogy az oltás mennyi ér egy dolog, hiszen Anglia messze előttünk jár és ma 37 ezer új fertőzött van, de a Németeknél is 25 ezer.
Istenakinincsen
@bakcsubakka: Várd ki a végét.Ez még a "szakértőknek"és a vakcinagyártóknak is annyira új hogy lassan de biztosan belátják hogy sötétben tapogatóznak.Össze vissza nyilatkoznak nem látod?Itt nem a bevált védőoltásokról van szó.Ez más.
Nem lehet hirtelen tömeges oltást létrehozni egy olyan vírussal szemben ami mindenkire másképp hat.Minden ember más.Másképp hat az oltás is mindenkire.Érted?
Ez a vírus egyébként hasznos abból a szempontból hogy a nagykönyvből való futószalagon végzett "gyógyítás" elég rossz hatásfokkal döcög.
Személyre szabott gyógyításra persze nincs idő.
Te be vagy oltva nincs mitől félned...nem értelek.
bakcsubakka
@tothjani: De akkor ezen az alapon EGYÁLTALÁN NEM KELLENEK A VÉDŐOLTÁSOK?
Na neeeeeeeeeee!
Hajmeresztő és félelmetes ,hogy milyen tévútra vezetitek az embereket!
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Végtelenül egyszerű. Mit lehet azon nem érteni,ha valaki nem feltétlen saját magáért aggódik?
A jelenlegi általános helyzet miatt se magamat féltem,én nem panaszkodok,jól megélek.Sokat és több helyen dolgoztam,nincsenek kenyér gondjaim. De a jövendő nemzedékekért,gyermekeinkért,azok gyermekeiért igenis kiállok.
Istenakinincsen
@bakcsubakka: Rendben van ez a normális hozzáállás.Azért egy szóra visszatérnék a jól bevált oltásokra.Minden mindennel összefügg,még akkor is ha ezeket a távoli összefüggéseket nem vizsgálja senki.Ki tudja hogy a százéves oltások milyen hatással vannak a mai emberekre?
Ki tudja hogy alkalmazkodtak ezekhez a mai vírusok és baktériumok?(ők azok akik jobban és gyorsabban tudnak alkalmazkodni).
Csak azt nézd meg,hogy az utóbbi száz évben mennyi mindenről kiderült hogy káros és betiltották.Ütős példa a penicillin,amivel helyrehozhatatlan károkat okoztak.Még a borotvahab is penicillines volt amerikában(reklám,üzlet)...
magyar1
A közlésben le kellene írni, hogy x halott oltott avagy oltatlan volt, persze ha ne hamisítják ezt meg.
Pálinkás Pál
@Bélabácsi: nekem meg az buzivirág, ha spórolsz a tb-nek..és felkötöd magad...büdös köcsög...
Nyírfa
@Istenakinincsen: Nem értik, miről beszélsz. Nincs egyéb vágyuk, mint az oltás mögé bújva ugyanúgy élni, gondolkodni, mint a járvány előtt. Természetesen , jó szokás szerint bűnbakot is találnak a járvány fennmaradásához, ezek pediglen kivételesen nem a zsidók - tudom, látszólag erőltetett párhuzam, pedig, dehogy! -, hanem az oltatlanok.
Pedig az oltottaknak igazán nincs mitől félniük, ők védettek - állítólag -, viszont ennek tudatában, és ennek az illúziónak az ernyője alatt vég nélkül fertőznek. Szóval, ki valójában a felelőtlen?
Ludas Matyi
@Nyírfa: Ha eljutna az agyadig, hogy sem az orvos, sem a kormany, sem a gyartok nem vallalnak garanciat a az oltasokra, akkor hogy jön egy suvernyak magyar ahhoz, hogy lefricskazza azt a polgart, aki nem szandekozik magat oltatni egy olyan löttyel, amire sehol nincsenek garanciak!
Ha vallalna a gyarto garanciat, mar több milliard dollart kellett volna fizetniük a beoltott elhunytak utan!
Nyírfa
@Ludas Matyi: Ezt a szösszenetet, gondolom, nem nekem címezted. Apropó: agyról az értekezzen, akinek van.
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Száz éve folyamatosan kitolódik az életkor,nincsenek vagyis alig vannak fertőző betegségek.Amik vannak mint pl. influenza ,méhnyakrák ( a teljesség igénye nélkül) azok ellen is jó eséllyel hatásosak a gyógyszerek,a védőoltások.
A tények azok tények ! A képzelgés,az okoskodás,mások győzködése a butaságra, nem vezet sehová!
Illetve vezet. A temetőbe.
Részemről a vita lezártnak tekinthető. Mindenkinek joga van hülyének lenni ,még egy pedagógusnak,egy professzornak is. És joga van felakasztani magát,de úgy ,hogy azzal másokat ne veszélyeztessen. Pl. elszakad a kötél ráesik valakire.
Tessenek erős köteleket,erős ágakat választani !
Istenakinincsen
@Nyírfa:ma, 09:45
Sajnálom hogy nem értik,de ezzel nem tudok mit kezdeni.
Majd rájönnek,csak nehogy késő legyen.(mint ahogy eddig is volt,eső után köpönyeg).
Primitívek és abból(sem) tanulnak amikor már késő.
Akkor festik fel a zebrát az útra amikor már sok embert elütöttek,akkor raknak lámpát a zebrához amikor már a zebrán is elütik az embert.Mit számít már ilyenkor egy lámpa?
Vicsorgó erőszakos barmokat nem érdekli semmi.
Hogy érthetne meg egy ilyen primitív népség egy világjárványt és annak a valós okait?
verőce21
Az igaz, a gyerekkori védőoltásokat nem kell 4-6 havonta ismételni egy életen át!
de
"az ostoba a saját kárán tanul, az okos a másén" :)
Istenakinincsen
@bakcsubakka:ma, 21:22
Minden út a temetőbe vezet,de nem kell sietni.Hol vannak a tények?Nem látod hogy mi van tények helyett?Leírtad te magad:okoskodás,képzelgés és mindenkinek joga van hülyének lenni...hmmm.
Többnyire azt látom,hogy mások győzködése a butaságra az egyetlen dolog ami működik.
Nyilván azért szeretnéd "részedről"lezárni a vitát mert egy olyan buborékban létezel ahonnan nincs kilátás a valóságra.Neked ez nyilván túl bonyolult,pedig rém egyszerű.
magyar1
@Csizmás Kond: Nem szeretem a rossz hasonlatokat, foghúzásba még senki nem halt bele.
Designer
@bakcsubakka: Orvosoknak volt fizetésemelés!
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Látom folyamatosan ekézed az értelmi képességemet. A tiéddel van baj de nagyon nagy.
Hányszor kell még leírnom,hogy mi lenne az emberekkel védőoltások nélkül??? Melyik szót nem érted?
Milyen tényeket követelsz? Nem tény,hogy pl.a fertőző, régen igen súlyos lefolyású,igen gyakran halállal végződő TBC ,BCG megbetegedéseken is csak védőoltásokkal lehet kordában tartani ?
Mit vársz tőlem ,akinek van annyi esze,hogy nem tiltakoztam a vakcina ellen ? Nem azoknak kellene elgondolkodni akik valamilyen vélt,,nem létező mellékhatásoktól ,csip beültetéstől félnek???
Vedd már észre ,hogy hülyeségeket irkálsz,hülyeségeket hordasz ide,hülyeségeket kérdezel !
Értelmi képesség "ügyben" ne legyél büszke magadra.
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Ja ! És nem kell válaszolni.
bakcsubakka
@tothjani: Ne [email protected] már meg a q**va isten ! Akkor mától minden védőoltást a kukába ! Csecsemő,vagy gyermekkori halálozás mit nekünk ! Orvosokat közmunkára! Gyógyszergyárakat lebontani,Mindenki gyógyítsa magát ahogy tudja ,vagy ne is gyógyítsa ! Minek ! Egyszer úgy is meg kell halni,de jobb korán mint később...
De hülye vagyok én ,hogy itt győzködöm azokat,akiknek sajnos az egész magas ,mint nyúlnak a lórács !
bakcsubakka
@Nyírfa: Te sem érted,hogy nem magamat féltem? Micsoda okfejtések ! Besírok.
Áhh, hagyjuk.
bakcsubakka
@Istenakinincsen: De jó neked,hogy te mindent értesz !
Istenakinincsen
@bakcsubakka: ma, 17:25
Nyugodj le!Elhiheted hogy nem jó nekem.Nem jó mindent érteni.Irígylem azokat akik szeretnek sötétségben élni."boldogok a tudatlanok"...
Nem értetted meg(talán végig sem olvastad) amit írtam ezért leírom neked bosszúból:) a mélyebb okokat.:Régi nóta ami már az általános iskolában kezdődik az egyetemen át és a "karrier" végéig tart.Végzetes hiba a természettudományok felszeletelése(megosztása).
Fizika,biológia,kémia...stb.Olyan legújabb kori tudósok és szak(ős)embereket termel ez az oktatási rendszer akik elvesznek a részletekben.Nincs rálátásuk az összefüggésekre és nem is érdekli őket.
Nem ekéztem az értelmi képességeidet,biztos hogy nagyon okos vagy a saját "szakterületeden".
Kevesen látják a "nagy"egészet egyben,ez talán nem is baj.Sokan vannak akik nem látják a fáktól az erdőt:)
Istenakinincsen
@bakcsubakka: Mielőtt félreértenél:Nem veled nem értek egyet,mert te nyilván azokból az infókból tájékozódsz amit eléd tesznek.A földünk vezető kormányaival nem értek egyet,akik nem tudtak összefogni és egységesen megfékezni egy világjárvány már az első hullám idején.
Tök egyszerű lett volna...csak pénz mindennél fontosabb!Ez a nagy baj!
Meddig kell még ezt húzni halasztani?Egy ókori király meg tudta oldani akkor amikor se maszk se vakcina sem volt?Hogy van ez ma az okosvilágunkban?
levarosbukta
A franc essen a tanárokba! Vastagon benne voltak abban, hogy a fidesz hatalomra került, még akkor is hallgattak amikor köszönetképpen elkezdték ütni - vágni őket. Meghunyászkodtak mint a birkák, hát akkor most már oltakozzanak is a qva istenüket nekik!
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Nem tesznek elém semmi infót ! Ha tesznek,akkor sem az fog nekem irányt mutatni. Nem azért tanultam ,nem azért olvastam el könyvtárnyi könyvet,nem azért tanulok öregségemre mai is,hogy tudatlan megvezetett emberekre hallgassak.
Te írtad: a vezető kormányok nem fogtak össze...Nem a kormányoknak,nem a mi kormányunknak kell eldönteni,hogy velem mi legyen! Nekem az egyénnek kell azt tennem,amivel magamat,a szűkebb és tágabb közösséget ne veszélyeztessem !
" ...az ókorban még maszk ,se vakcina nem volt..." Nem ,nem volt. DE COVID SE VOLT!
Meg a hülye is kevesebb volt.
Ergo: Marad a kötél,a vastag faág,ha annyira uncsi az élete ! Vagy zárja magára az ajtót és ne kolbászoljon a portáján kívül.A mások életével hazárdirozni nagyon nem etikus.
bakcsubakka
@Istenakinincsen: Nem mellesleg jegyzem meg: A kedvenc témám a természettudományok.
Istenakinincsen
@bakcsubakka: Nem érted?Neked mint egyénnek korlátozottak a lehetőségeid!
""" Nekem az egyénnek kell azt tennem,amivel magamat,a szűkebb és tágabb közösséget ne veszélyeztessem !"""Én is ezt teszem ,de az emberek barmok és azt sem nagyon tartják be ami kötelező!(lásd:közlekedési morál).
Covid van,hülye is sok van de már tisztán látszik hogy az ókori védekezés jobban működött mint ez az újkori kapkodás.Passzív és olcsó...tök egyszerű emberséges viselkedés a titka.
Nyírfa
@bakcsubakka: 19.39

Őszintén szólva nem értem, miért hazardírozna egy oltatlan ember egy oltottéval. Fordítva inkább igaz, hiszen oltással bárhová elmehetsz, bármennyien lehettek, azt köhögöd le, akit csak akarsz - sajnos, nem egyedi eset, döbbenetesen kulturálatlanok tudnak lenni az emberek - , belemászhatsz a másik nyakába az üzletben, természetesen maszk nélkül, mert mitől is félnél, oltott vagy.
Az én családomban rajtam kívül mindenki beoltatta magát, és soha senkit le nem beszélnék róla, de fenntartom magamnak a jogot ahhoz, hogy a saját életemről én döntsek, ugyanis én vagyok felelős magamért, és ezzel a felelősséggel élek is, de, hogy miképpen, az az én dolgom.
Ami zavar is, bosszant is, az a szemellenzős gondolkodás, és ebbe annyi minden tartozik bele, hogy reggelig írhatnám, mi mindenen kellene változtatnunk, mennyivel nyitottabban, körültekintőbben és előrelátóbban kéne élnünk, nem önpusztítóan, nem egymás ellen, sokkal nagyobb figyelemmel az élet törvényszerűségeire, egymásra és persze önmagunkra, arra az énre, amely mindig súg a fene nagy egonknak, hogy merre lenne az az arra, ha hajlandóak lennénk rá figyelni.

Azt a vastag faágat a kötéllel, szerintem, engedd el. Rosszul veszi ki magát, nyilván neked sem jó ennyire felkapni a vizet. Akár ezen a fórumon is lehet gyakorolni egy szelídebb, barátságosabb kommunikációt - igaz, abban nincs harc, de van benne öröm. Én azt szeretem. :)
bakcsubakka
@Nyírfa: Tudod mit? Nem olvastam és nem is fogom végig olvasni az öncélú magyarázatodat. Ez ügyben nem vagyok kíváncsi SENKI véleményére,maszatolására. Még,hogy az oltottak veszélyeztetik az oltatlanokat...!!!
Kedves keresztanyám!
Maradjon a kötél, a fa ága !
Ludas Matyi
@Nyírfa: miert ? Ki a vaz vagy te ,hogy nem lehet neked irni? Az agyrol pedig ne beszeljünk, mert a nyirfanak annak egy darab sincs!
Nyírfa
@bakcsubakka: nov. 07. 14.13

Te választásod.
Istenakinincsen
@bakcsubakka:november 6., 19:47"Nem mellesleg jegyzem meg: A kedvenc témám a természettudományok"
...hmmm van még rengeteg tanulnivaló a kedvenc témádról!
De ne aggódj az idő mindent megold,és előbb vagy utóbb rájössz magadtól is.Nem vagy te rossz ember...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.