Magyarországon a legnagyobb a koronavírus-járvány reprodukciós rátája a világon, az a szám, amely megmutatja, hogy egy ember hány további embernek adja tovább a vírust – hívta fel a figyelmet Boldogkői Zsolt biológus az RTL Híradóban.

Tragikus hírek Magyarországon – naponta 200 ember is meghalhat, világelső a magyar reprodukciós ráta
Kép: Pixabay

Magyarországon exponenciális szakaszban van a járvány, a fertőzések gyors felfutást mutatnak. Szomorú, hogy a kórházi kezelést igénylők száma sem marad el érdemben a legutóbbi hullámtól, érdemi korlátozások nélkül tehát gyors járványterjedést látunk, amely vélhetően messze van még a tetőzéstől.

Új, gyorsabb növekedési pályára állt Magyarországon a járvány

– mondta el Vattay Gábor, járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője.

A járványelemző korábban arra számított, hogy olyan lesz Magyarországon a helyzet, mint a hasonló átoltottságú országokban, de a mostani adatok olyan gyors és akadálytalan növekedésre utalnak, mint amit például Lombardiában lehetett látni az első hullámban.

Véleménye szerint el fogjuk érni a 4000 kórházi ápoltat és a napi 90 halálozást.

Erre már lesznek határozott intézkedések, de már érdemben nem fogják tompítani a folyamatokat, november 22-re 8000 körül lesz a kórházban fekvők száma és a napi halálozás 150-180 körül lehet

- mondta el.

Vattay Gábor szerint ennek oka, hogy Magyarországon korán kezdődött az oltás és mostanra már a nyugati védőoltások hatása is a töredékére esett, így az oltatlanok mellett magas lehet a halálozás az év elején oltottak körében is.

Forrás: Portfolio
Címlapkép: Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Majd békemenetelünk,,,,,még egyet.. Oszt jó napot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szevasztok
@magyar1: Akkor nagyon bölcsek az ellenzékiek, hogy nem hittek a lakájmédiának miszerint nem hatékonyak a keleti vakcinák.
magyar1
@Szevasztok: Most, hogy mondod, arra is kíváncsi lennék mennyi a nyugati vakcinás halott és mennyi a keleti vakcinás halott.
magyar1
@Szevasztok: Nem értem miért titkolják, a tények azok tények, nem a kormány gyártotta egyiket sem, nem az ő felelősségük. Cselekedtek gyorsan mert rájuk ijesztettek a covid hívők.
division
@Gazella: Gizella Pali, hogy te mekkora egy...inkább nem írom ki. Hogy mered ápolónak mondani egyáltalán magadat? Biológiai fegyvert lövetnek az emberekbe...Hogyan lehet ekkora sötétség emberek fejében?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.