A Fővárosi Törvényszék szerdai elsőfokú ítélete értelmében a Mediaworks megsértette a Meseország Mindenkié című mesekönyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát – közölte a Helsinki Bizottság, amelyet a 24.hu idéz.

Mint a 24.hu írja, az egyesület jó hírnevét a Mediaworkshöz tartozó Magyar Nemzet egyik írása sértette meg. A lap október 12-én közölte Németh György írását, amelyben a szociológus-közgazdász azt állította, hogy a

„Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

A gyermekekkel folytatott szexuális aktus vagy az azzal összefüggő magatartás egyike a leginkább megvetett bűnöknek. A pedofíliával akárcsak meggyanúsított személy nem számíthat megbocsátásra sem a társadalomban, sem más bűnelkövetők között a börtönben.

Döntött a bíróság: megsértette a fideszes portál a Meseország mindenkié című könyv kiadójának személyiségi jogait
Fotó: Facebook

A Magyar Nemzet szerzője bármiféle bizonyíték nélkül mégis ezzel vádolta meg a közismert, 22 éve a leszbikusok és más kisebbségek elfogadásáért dolgozó egyesületet, a Labriszt – írja a Helsinki Bizottság. A Labrisz a jogvédő szervezet segítségével perelte be a Magyar Nemzet kiadóját.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor a MN most kénytelen lesz néhány, jól fizető állami cég ""hirtelen és saját fejből támadt, önkéntes"" hírdetését leközölni.
Persze, ezek a dolgok pusztán a véletlen művei. A reklámok kihelyezése már régóta eltervezett volt. Az érte befolyó pénz, természetesen nem az esetleges bírói ítélet miatt lett sűrgős.
ómió
Nafene! Még "jó hírneve" is van? Kik között?
justhpeter
A Mediaworks szopóágra került, mert oda való.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.