Csütörtök reggel Budapest vezetése eladná a Városháza épületét címmel jelent meg egy anyag az Indexen, melyben azt írták, hogy a Főváros vezetése értékesítené a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét. Erre reagált Karácsony Gergely a Facebook-oldalán. 

A cikkben azt is írják, hogy „a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök már meg is tették az első lépéseket a főváros minden bizonnyal legértékesebb ingatlanának eladása érdekében” , valamint, hogy „Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a Városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt”.

Karácsony Gergely kiborult az Indexre: semmi nem igaz abból, hogy eladnák a Városházát

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fővárosi kitüntető címek átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Városháza udvarán 2021. augusztus 30-án. MTI/Kovács Attila

Karácsony Gergely Facebook-posztjában reagált, ahol a főpolgármester úgy fogalmazott, „az index.hu-t sajnálatos módon elérte a fake news korszelleme”.

Karácsony leszögezi, hogy a cikkben írtakból semmi nem igaz, a város vezetése nem gondolkodik a Városháza értékesítésében, valamint azt sérelmezi, hogy ez személyesen a lap főszerkesztője által jegyzett cikk

a sajtóetikai szabályokat megsértve, a reakciót be sem várva ma reggel háromnegyed nyolckor úgy került ki vezető anyagként a portálra, hogy mindössze húsz perccel azelőtt kérték egyáltalán a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát.

Az említett üzleti körökkel kapcsolatban továbbá azt írja a főpolgármester, hogy a szerző összekeverte a NER-t és a Fővárosi Önkormányzatot, feléjük ugyanis nem üzleti körök határozzák meg a vagyongazdálkodási döntéseket.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Az Üllői/Ferenc krt sarkán lévő hatalmas értékű óriási épületegyüttest sem tudták még eladni egy igazi befektetőnek...mindig jön valami kókler, nagy a bódottsá, aztán kiderül hány milliárd lenne a világszínvonalú felújítás, mindegyik tiplizik...pedig abban lenne ráció.

A Városháza eladása csak jópofa beugratás, hadd izzadjon egy picit Karácsony.
Csizmás Kond
Amíg az ők verziójukat fújta tetszett...most hogy a szennyesükhöz nyúlt pattog...
Nessy
@jesz: Szerintem meg az újságírás megcsúfolása, hogy naponta jelennek meg valótlanságot tartalmazó cikkek, zömében névtelenül, a királyi médiában.
KisTehen
"Karácsony Gergely még megválasztása előtt az Indexnek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Kinyitom a Városházát. Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely. Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy MELEGBÁR működik.

A főpolgármester végül elvetette a közpark kialakításának és a MELEGBÁR létrehozásának ötletét"

Aranyember ez a Gergő. Mint egy falat kenyér, úgy kellene egy ilyen hazafi az országnak. :DDD
rokker33
Karigeri ha nem igaz akkor nem kellene a hatósághoz fordulni és megszopatni az indexet? Vagy lehet mégis van valóságalapja?Ha igaz, akkor azonnal mondj le te áruló!
penege
térjünk erre vissza párhét múlva.. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.