Pintér Sándor az RTL Híradójában azt mondta, hogy a csütörtökön kijött koronavírus-adatok nem feleltek meg a valóságnak.

Újabb kavarodás a Covid-adatok körül: Pintér Sándor szerint nem 107-en haltak bele szerdán a vírusbaFotó: MTI/Rosta Tibor

Mint minden nap, úgy csütörtökön is közzétették a koronavírushoz kapcsolódó egészségügyi adatokat a koronavirus.gov.hu oldalán. Aki ezt ma megnézte, azt láthatta, hogy kiugróan magas volt az új koronavírus-fertőzöttek száma, illetve hogy csütörtökre virradóra 107 beteg hunyt el, ami szintén kiemelkedően magas szám.

Pintér Sándor belügyminiszter a csütörtök délutáni bizottsági meghallgatásán azonban elárulta, adatszolgáltatási hiba történt, és jelenleg is vizsgálják, ki hibázott az ügyben – írja a blikk.hu.

Jelen pillanatban a mai eset azt mutatja, hogy 107 haláleset történt az elmúlt napokban. Ez precízen pontosan tegnapi nap ez pontosan harminc halottat jelentett, előtte való nap harmincat, sajnálatos módon a statisztikai iránymutatás a három ünnepre való tekintettel egyes kórházakban megcsúszott és ennek a statisztikai szolgáltatás hiányának köszönhető hogy 107 eset egyszerre került kimutatásra

– magyarázta az RTL Híradójában Pintér.

Forrás: blikk.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Anyád csúszott volna meg a lépcsőn, amikor vemhes volt veled!
134.bátor
Èltető ellemük a hazudozás,a csúsztatás. Ilyen hazug,korrupt kormány nincs a világon!!!
kulabombaafityiszre
Az olajozás ment a statisztika már kevésbé.Holnap meg a torlódás miatt már feltámadt halottak lesznek.
134.bátor
Ha jól èrtem valaki repül,mert meg merte îrni az igazat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.