Elképzelhető, hogy még drágább lesz a tankolás: a Napi.hu cikke szerint ugyanis előbb-utóbb emelni kell az üzemanyagok jövedéki adóját. Az Európai Unió 2003-as rendelete mind a benzin, mind a gázolaj esetében előír egy euróban meghatározott minimumszintet a jövedéki adóra. Ez a benzin esetében 359 euró ezer literenként, a gázolajnál pedig 330 euró. A helyzet addig volt kielégítő, amíg az euró árfolyama 346 forint körül mozgott, ezt a szintet azonban 2020 márciusában átlépte az itthoni fizetőeszköz. A Holtankoljak ügyvezetője az esetleges további drágulásról azt mondta: az autósok fejében már megváltozott a lélektani határ fogalma. A Budapesti Autósok Közösségének társalapítója szerint nagyjából 800-1000 forintos literenkénti árnál jöhet el valamilyen változás. Ugyanis az 500 forint feletti ár ellenére októberben a benzinkutak visszajelzései alapján nem volt jelentős visszaesés, az emberek ugyanannyit tankoltak, mint azelőtt.

Forrás: szocikk.hu
Feltöltő: aszocikk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Itt csak az a baj, hogy a benzin áremelés rámegy a kenyérre,tejre stb.
Nessy
A jövedéki adón kívüli tételekre, amit tartalmaz az üzemanyag ára, ez nem vonatkozik! Viszont ezen nyer sok milliárdot a költségvetés, meg az egyre gyengébb forinton.
kereső
@Nessy: Ez a valódi "megszoritás"!!!, amely reáljövedelem csökkenéséhez vezet.
Nessy
@kereső: Csak ebből nem az ország profitál, hanem egy nagyon szűk politikusi - haveri kör!
Peller Anikó
A benzin árát tízszeres szorzóval kell emelni és a szállítást ebből a csomagból kivenni. Így nem lenne oka a kigyűrűzésnek, semmi más nem emelkedne emiatt (lényegesen). A hobbiautózást, hobbirepülőzést, hobbihajókázást meg kell fékezni. Mihamarabb és globálisan.

A világűr teli van energiával. A gravitációs energiasugárzás hasznosítása az egyetlen kiút, a szénhidrogének elégetését rendkívül gyorsan be kell fejezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.