A Tétényi úti Városközpontot el szándékozik adni az önkormányzat. Egy újabb felhőkarcoló épülne a helyén! Újbuda megtelt! Nem kérünk több felhőkarcolót! Meg szeretnénk tartani a Városközpontunkat!” – áll az egyik petícióban, amelyet helyi civilek indítottak azért, hogy megakadályozzák a főváros és a XI. kerület közös tervét.

Nem kell több felhőkarcoló: civilek tiltakoznak a Tétényi úti Városközpont eladása ellen

Fotó: wikipedia

Az ügyben közzétett pályázati felhívás szerint ugyanis Budapest Főváros Önkormányzata eladná a tulajdonát képező, összesen 9304 négyzetméter területű „fejlesztési ingatlant”, a rajta lévő Tétényi úti Üzletközpont összesen nettó 12 005 négyzetméter alapterületű épületeivel együtt – írja a Magyar Hang.

Újbuda Önkormányzata pedig értékesítené a tulajdonában lévő, házszám szerint nem, de gyakorlatilag ugyanott található, összesen 2008 négyzetméter területű „étterem” megjelölésű „fejlesztési ingatlant”.

Forrás: hang.hu

Címlapkép: wikipedia

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nagyszerű, csak támogatni lehet és kell is.
Miért egy maréknyi érdekcsoport dönt egy városrész sorsáról?
Giovanni Alba
Adatok? Tervezett magasság, kalkulált forgalomnövekedés, látványterv?
jesz
@Aki Én: a szépséghiba ott van, hogy a (már elkészült ) három óriási lakóépület építésekor kihelyezett plakáton látható volt a kész elképzelés..

A lakosság most kapott észbe...lehet, hogy a piac környéke nem a legszebb, de egy felújítás, festés sokkal vonzóbá tenné...megasztán ott van a szombati MDF piac is...
A Vahot utca ezen része egy igazi jókedvű közösségi tér.

Ez a DK-s polgármester megteszi amit elvárnak tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.