A tatárjárás, a szövetséges bombázások és a Kádár-kockák után újabb durva vizuális támadás éri a magyar vidék, azon belül is a legkisebb települések arculatát.

A kormány ugyanis úgy oszt ki éppen tízmilliárdokat kisboltok létesítésére, illetve halódó kisboltok támogatására a Magyar Falu Program keretében, hogy kötelezően előírja, hogyan kell kinéznie a támogatást kapó boltoknak – írja a 444.hu.

Az állami támogatás fejében ugyanis kötelezővé tették a bolt homlokzatán megjelenő következő látványelemeket:

a támogatás tényéről beszámoló jókora kormányreklám-táblát:

Nemzetiszínbe csomagolva a kisboltok, ezt kell kötelezően bevállalnia az állami támogatást kapott vidéki kisboltoknak

a nyitvatartási időt mutató táblát:

Nemzetiszínbe csomagolva a kisboltok, ezt kell kötelezően bevállalnia az állami támogatást kapott vidéki kisboltoknak

az ajtóra akasztandó, nyitva-zárva tartást jelző táblát:

Nemzetiszínbe csomagolva a kisboltok, ezt kell kötelezően bevállalnia az állami támogatást kapott vidéki kisboltoknak

Forrás: 444.hu

Fotók: Magyar Falu Program

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Kegyes Urunk fotóját hiányolom még...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Kegyes Urunk fotóját hiányolom még...
Nessy
Itt már mindenki megzakkant? Lehet, hogy nincs ekkora falfelület, ahova ez a reklám tábla kifér!
Málna
@Horizont: Persze, 2-300 fős falvakban posta, patika meg takarékszövetkezet...Mekkora hülyeséget írtál...
Málna
@Nessy: 60x80 cm.? Ne már, Nessy...Már az ajtó jóval nagyobb, amin belépsz...
kereső
Igy kell degradálni a "nemzeti trikolórt".
csak úgy....
@Nessy: @Horizont: megjött az okos boszorkányotok! :)
kereső
@Horizont: A Tak.szövöket az utóbbi három évben folyamatosan zárták be a falvakban., mert takarékbank lett- most meg már nem is tudni, hogy mi lesz a neve a giga-nak(MKB?BB?Takarék). Ezzel együtt eltűntek az ATM-ek is.
Vehetsz fel pénzt a postán az OTP-n keresztül, horribilis dijért. Ill. egy hónapban kétszer jön a takarékos m obilbank autó.
Ennél még a Kádár rendszer is fejlettebb volt.
Málna
@Horizont: Esküszöm, békény hagylak. Ha nem írsz ilyen butaságokat...:-)
csak úgy....
egy lepukkant falusi bolton sokat dob majd a nemzeti zászló... :)
Nessy
@csak úgy...: Szereti a reklámot és propagandát.Van aki nem.pl.én.
simmering73
Orbán Viktor képét minden bolt falára. Éljen a fényestekintetű magyarok atyuskája, aki gondoskodik hű birkáiról.
rokker33
Vslamit valamiért ... Nem kötelező a támogatást igényelni és elfogadni és ez csak egy egyszerű politikai üzenet! Akit zavar az ne menjen oda vásárolni! Tipikus ellenzéki maszlag a bolhából is elefántot csinál !!
rokker33
@Horizont: 14:11 mégsem szarod le a málnát sőt élvezed, hogy vissza irhatsz neki! Ha nem így lenne nem válaszolnál neki vissza, de megteszed szóval egyáltalán nem szarod le a barátodat :) :)
Clavigo
@Málna: Megint nem bírsz magaddal,,kis kullancs. Egyszer beleköthetnél már a friss betonba is... Az eszed megvan hozzá..
justhpeter
Orbán Viktor + Varga Mihály + Matolcsy György = Három félkegyelmű hatökör = 9.
Istennek ez a három eszetlen jószága nem tudja, hogy egy magyarországi faluban gazfaságos kisbolt csak abban az esetben van, ha a falu mérete és népessége csak egy kicsivel van a londoni kéret és népesség alatt. Ezért hát a jól bevált módszerhez folyamodtak, talán utoljára. Az első orbán-kúrmány alatt lejárattak mindent ami "polgári" volt. Azt követően, mivel ez nem jött be lejáratták a nemzeti szimbólumként szuperul máködő kokárdát, Majd jött a háromszori kormányzás, ahol az összes falu- és kertvégi budi "nemzeti" lett, mert a becsület- és tehetség nélküli tolvaj kúrmány abban látta a vidéki birkái figyelmének elterelési lehetőségét a nemzeti álca alatti lopkodások felől. Remélem tavaszra elfogynak a jelszavak és "Lesz még egyszer ünnep a világon,
Majd ha elfárad a vész haragja,
S a viszály elvérzik a csatákon,"
Mert más értelmes válasz nincs. Vagy jön az interregnum, s hogy az milyen volt nem árt, ha a kúrmány fellapozza a történelemkönyvet.
rokker33
@Horizont: Én csak a tényeket írtam le de látom megint félre értetted! Amúgy jó magasról leszarom hogy mit csinálsz a barátnőddel málnával csak elég hülyén adja ki hogy te követeled, hogy hagyjon békén, de azért reagálsz a kommentjeire :) :)
Málna
@Horizont: Nehéz lenne ilyet írnod minden kommentem után, ha egyszer nem írok hülyeségeket. Egyébként is annak írok, akinek akarok. Ne szabd már meg nekem, hogy mit tehetek!:-)
Emmersson71
@Clavigo: Pedig az jó..beindítja a nyálelválasztást :)
Málna
@Clavigo: Egyszer belém köthetnél már észérvekkel. De sajnos nincs meg hozzá az eszed.
Emmersson71
@Málna: A takarékszövetkezet talán túlzás, de egy ATM és egy gyógyszertár mindenképpen kellene! A posta nem annyira fontos, de egy központi csomagautomata nem hülyeség.
Én azt szokom mondani - amikor nyavalyognak falusi ismerőseim -, hogy a csendnek és nyugalomnak az az ára, hogy messze laksz a civilizációtól ;) Tovább élsz 5 évvel, de autózz 15-20 kilométert a háziorvoshoz!
Málna
@Emmersson71: Az ATM, a posta és a gyógyszertár is túlzás. Megdöbbentő, hogy 3 évtizeddel a rendszerváltás után még mindig vannak, akik nem értik a piacgazdaság lényegét. Persze rögtön megértenék, ha a nyugdíjukból vonnák le ezeknek a létesítményeknek a fenntartási költségét.
Giovanni Alba
@kereső: ma, 12:59
A kokárdát kisajátították, meggyalázták annyira, hogy rendes ember minimum hezitálva tűzi ki, a többiek meg éjjel-nappal, lehetőleg lepedőméretben.
www.politicalcapital.hu/konyvtar.php?article_read=1&article_id=679
PuPu
Ami a Kádár-kockákat illeti, a szerzőt valószínűleg zavarhatta a fürdőszoba és az angol wc, - vagy csak simán idióta...
:)
Emmersson71
@Málna: Szerintem nem ̶l̶e̶h̶e̶t̶ szabad mindent piaci alapon, beárazva mérni. Igen, van anyagi vonzata egy ATM feltöltésének, karbantartásának. De 2-3000 ember kényelme, ideje, benzinpénze van a másik serpenyőben. Ahogyan egy patikánál is fel kell mérni, vajon el tudja-e tartani egy ekkora lakosság. Ha nem, akkor igenis államilag kell támogatni egy átlagos bevételi szintig! Egy posta is működhet így, nem kell feltétlenül profitot termelő legyen egy szolgáltatás, de a csomagpontok és a mobilposták is jó megoldások lehetnek.

Ha mindent csak anyagi szempontok szerint tartunk fenn, akkor persze, hogy a falvaink elnéptelenednek!
Vannak olyan döntések, melyek nem hoznak (azonnal és pénzbeni) hasznot, de pl lakosságmegtartók, a környezetvédelmet szolgálják vagy épp munkahelyet tartanak meg/teremtenek!
Ha a kis postán 3 helyi lakos dolgozhat, ha egy gyógyszertárat nyithat helyben valaki, az nyilván nem hoz hasznot, de talán megmarad a település, esetleg gyarapodik is. Ha pedig helyben születnek gyerekek, akkor talán szükség lesz bölcsődére-óvodára..később iskolabővítésre. Ezek pedig szintén munkahelyet hoznak létre.

A pénz a rendszerben van, csak korrekten kéne elosztani!
kereső
@Giovanni Alba: "Talpig kokárdában"- hordták orbán kérésére anno hónapokig. Én azóta nem hordom, pedig még az "átkosban" is nyiltan!
Emmersson71
@kereső: 2002. óta a kabátom bal belső zsebére tűzöm ;)
vacsi
Mi a gond? Nem valami baromságot kell kitenni! Ha meg nem akarja, ne fogadja el a pénzt sem!
vacsi
@kereső: Én meg soha nem tűztem ki a kokárdát - én ugyanis nem attól vagyok magyar!
kereső
@vacsi: Ok. ez eddig igy van. A kokárdát viszont az 1848-as hősök tiszteletére, a forradalom és szabadságharc emlékére, tiszteletére tűzte ki magára mindenki március 15.-én.(jó ideig tiltott volt, azután megtúrt az átkosban)
kereső
@Emmersson71: @Málna: Mindjettőtöknek- talán nem tudjátok, de a takarékszövetkezetek a "falusi bankok"- amelyeket a falvakban élő emberek tagsági hozzájárulásából születtek- és éltek évtizedekig. Időközben több milliárdosra hizott vagyonnal rendelkezők lettek- és mg mindig a falvak lakosságát szolgálták . Ezt számolta fel orbán, és "csórta el" a falvak népének tulajdonát- ma már mészáros közeli ez is. Szóval csak hátrébb azokkal a megszólalásokkal, amelyek ezek megszüntetését-felszámolását helyeslik. Nem a 200 Fős valvakról van szó, hanem 2-3-5 lélekszámő településekről. Ez annál is fájóbb, hisze időközben a falusi nyugdijasok nagy része is rászokott a bankkártyára, de kp.-hez csak a megyeszékhelyen van lehetősége felvenni.
solidedge
Továbbá ki kell rakni Orbán pudvás seggéről egy fényképet, hogy az ott belépők csókkal illetve le tudják tenni tiszteletüket az agyukat elsorvasztó messiásuk előtt.
ómió
Hogy a későbbiekben majd ne lehessen a "neobolsi fejlesztések eredményének" hazudni? Van benne valami!
Peller Anikó
@Clavigo: A fejét.

Egyébként a 60 x 80 centis plakátra lehet ám gyöngybetűkkel is írni, ám.
Clavigo
@ómió: A " plakátolás " legalább megy a Kondának...te kretén.. Ja,,meg térkövezésben is jók vagytok,,te kretén..
Emmersson71
@vacsi: "Mi a gond? Nem valami baromságot kell kitenni! Ha meg nem akarja, ne fogadja el a pénzt sem!"

Gyönyörűen megfogalmaztad! Pont ez a kormányod álláspontja is.
Ja..nem! Ők elfogadják az EU pénzét, de sipákolnak, ha azt feltételhez kötik!
A rosszabb, amikor mégsem kérik (ez igen ritka, többnyire behúzzák fülüket-farkukat) és inkább szarabb feltételekkel keletről vesznek fel hitelt...
Málna
@Emmersson71: De, ez a rendszer lényege, hogy mindent piaci alapon mérünk, profitot kell termelni, hogy ne mi fizessük más ember kényelmét. És minden faluról beszélünk, nem csak a 2-3000 lakossal rendelkezőkről. Ők már amúgy is el tudnak tartani több szolgáltatást. De a picike, 2-300 fős települések? Számold már ki nagyjából, milyen nagyságrendű összegbe kerülne ez - felszorozva az összes kistelepülés számával! Még csak megtartó ereje sincs, hiszen pont a dolgozó, szaporodni képes rétegnek nem okoz igazán problémát eljutni a szomszéd faluba, városba.
De aggodalomra nincs ok, egy kocsmát a legkisebb falu is el tud tartani, méghozzá piaci alapon.:-)
Emmersson71
@Málna: A NER lényege!
Munkaalapú társadalom, munka* és szociális háló nélkül :(

* a közmunka NEM MUNKA!!!
Málna
@Emmersson71: Valóban. A közmunka egy segély, amiért dolgozni kell. Nagyon helyesen...Nem kötelező igénybe venni, lehet tanulni és rendes munkát keresni.
Emmersson71
@Málna: A közmunka szavazatvásárlás.
Málna
@Emmersson71: Igen, mindenki jól jár vele.:-)
Emmersson71
@Málna: Mondom, a NER lényege...mint a korrupció :P
Málna
@Emmersson71: Igen. Ügyesen csinálják.:-)
inhuman
De jó, hogy már egy kilométerről látszik, mert oda biztos nem megyek.
Miért?
Mert tutira drágább, mint a csomagolatlan (sokba kerül a csomagolás)
Clavigo
@Emmersson71: Magát a szót ...( korrupció ) sem ismeri...Szerintem @Málna: is egy román ,ukrán ,,stb. janicsár...
Aki Én
@Málna: ,,Egyszer belém köthetnél már észérvekkel. De sajnos nincs meg hozzá az eszed."

Mint te? Volt már olyan, hogy nem mással kötözködsz, hanem a cikkhez szólsz? Most is ez történt, mások véleményét kritizálod bután. Ezért utál téged itt is mindenki. Nehezen viselik az emberek, ha egy ilyen ostoba embernek ekkora az arca. De ahhoz is gátlástalan ostoba ember vagy, hogy ezt megértsd.
És igen, okádék ez a történet.
Málna
@Aki Én: Mások véleményét kritizálom? Hát ezért vagyok itt. Jó reggelt kívánok! Kicsit lassú a felfogásod.:-) Látod, én már rég észrevettem, hogy te is ezért vagy itt. Ahogy Clavigo is. Fel sem tűnt?:-)
Aki Én
@Málna: De érveid nincsenek, csak butaságokat hordasz össze. Jó reggelt kívánok! Az építő kritika elkelne, de fideszesként erre képtelen vagy. Ha értenéd a dolgokat, nem lennél fideszes.
Málna
@Aki Én: Ott vannak fentebb az érveim. Nem nagyon szoktál képben lenni. Annyira görcsösen akarsz kötözködni, hogy átsíklasz minden felett.
Aki Én
@Málna: Ha értenéd a dolgokat, nem lennél fideszes. És ezt kár is lenne túlragozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.