Több mint hét évvel a baleset után nem jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy szándékosa vágatta le egy vonattal a lábait annak érdekében, hogy hozzájusson a közel egymilliárd forintos összeghez, amit több biztosító céggel kötött korábban.

Levágta a lábát a vonat, két évi felfüggesztett börtönre ítélték az egymilliárdos biztosítási csalás miatt

Fotó: pixabay.com

Cs. Sándort a Pesti Központi Kerületi Bíróságon két év börtönre ítélték, amelynek a végrehajtását két évre felfüggesztették. A nyírkátai férfi Mátészalkáról távmeghallgatás útján vett részt az ítélethirdetésen – írja a Blikk.

A vád szerint Cs. Sándor 2013-2014 folyamán több, magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy – önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva – biztosítási összegeket vehessen fel.

A férfi 2014. július 30-án a vezető jegykezelő indítási jelzését követően az ügyészség álláspontja szerint szándékosan bemászott a vasútállomásról éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, az induló vonat kerekei pedig átmentek a lábán.

A férfi mindkét lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy azokat térdtől lefele amputálni kellett. A káresemény után a felesége 2014. augusztus 1-jén a biztosítóknak bejelentette az eseményt, ám a legtöbb biztosító csalás gyanúja miatt nem teljesítette a férfinak a kifizetést; a veszélyeztetett kárérték közel 1 milliárd forint.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ki az az őrült, akinek megérte a lába elvesztését a kilátásba képzelt 1 milliárd Ft? Még a 10 milliárdot sem érné meg!
Emmersson71
@CsipkeRózsa: Vicc...

A rendőr szolgálatban pörgeti a gumibotját, de egyszer csak kiüti a bal szemét. Betegállományba kerül, majd irodai munkát kap. Ül az íróasztalnál, forgatja a tollát és agyal. Ha kiszúrnám a másik szememet, a biztosítási pénzből megvehetném a legnagyobb lapos tévét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.