Ha harmadik, emlékeztető oltásként adják be a Pfizer-BioNTech vakcináját, akkor az minimum 9-10 hónapig védelmet biztosít a Covid-19 súlyos szövődményei ellen – derült ki egy, az izraeli 12-es csatorna által megszerzett, egyelőre publikálatlan kutatásból. A vizsgálat módszertana nem került nyilvánosságra.

Ennyi hónapig ad védelmet az emlékeztető oltásként beadott Pfizer

Fotó: pixabay.com

A Telex azt írja, a tel avivi Tel Hashomer kórházban végzett antitest-vizsgálatokból kiderült, hogy a harmadik dózis nemcsak a tüneteket enyhíti, hanem a fertőzés megakadályozásának esélyét is jelentősen csökkenti. Ezt egyébként egy néhány napja publikált, több százezer oltott adatát feldolgozó izraeli kutatás is megerősítette.

A Clalit Health Services nevű nagy helyi egészségügyi szolgáltató tanulmánya szerint a harmadik Pfizer-oltás a két oltáshoz képest 93 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés, 92 százalékkal a súlyos megbetegedés és 81 százalékkal a halálozás kockázatát.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Én Pfizer helyett kaisert adok be magamnak szájon át egy kis ampulla kíséretével :) minden nap kell fertőtleníteni kívül belül :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.