Napirend előtt ismét keményen egymásnak estek a képviselők hétfőn délután a Parlamentben. Üzemanyagár, villamutyi, járvány és persze Gyurcsány volt a kedvenc kulcsszavak.

Jakab: „most, amikor 500 forint a benzin literje, mit kell csinálni?”

Fotó:MTI/Soós Lajos

Szabó Tímea arról beszélt, hogy Kövér László az egyik legnagyobb szószólója a határon túliak megsegítésének, közben meg kiderül, hogy Kövér kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a családja használ egy II. kerületi villalakást, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg.

„Ez az egész egy orbitális kormányzati csalás”,

amit a büntető törvénykönyv büntet, és Kövérék ellopják a határon túliaknak szánt pénzt, mondta Szabó.

Dömötör Csaba úgy reagált Szabó Tímeának, hogy Gyurcsány, majd feltette a kérdést, hogy „hol van Karácsony Gergely”, aki Tordai Bence mögött bujkál.

Az államtitkár a Kövér-ügyről azt mondta, a kormánynak nincs hatásköre ebben, a szóban forgó alapítvány pedig magánalapítvány. A nemzeti vagyon védelme apropóján hozzátette, hogy Karácsony Gergely ne akarja eladni a Városházát.

A DK-s Bősz Anett arról beszélt, a kormány múlt héten 55 milliárd forint átcsoportosításáról döntött, ebből 26 milliárd kerül a Pénzügyminisztériumhoz, a kormány pedig gépjárműveket, berendezéseket is venne belőle, bár Bősz nem érti, „erre a kis időre”, ami a választásokig hátra van, már miért kellene beszerzéseket csinálni.

Bősz arról is beszélt, hogy a kormány csak a neki tetsző egyházaknak ad pénzt ebből az átcsoportosításból, a többieknek nem.

Bősz szerint a kormány döntéseit, mint például a Fudan, még „az unokáink is nyögni fogják”, ahogy a Budapest–Belgrád vasútra felvett pénzeket is.

Orbán Balázs reagált Bősz Anett felszólalására: az államtitkár szerint itt vagyunk a negyedik hullám közepén, és fontos, hogy oltási kampányokat szervezzen a kormány, kár, hogy ebben az ellenzék nem akar segíteni nekik, mondta.

Orbán Viktor politikai igazgatója ezután arról beszélt, a gazdaság soha nem látott mélységekben volt a Gyurcsány-kormány alatt.

Orbán Viktor nyugdíjasoknak írt levelével túlment egy határon Tóth Bertalan szerint. A miniszterelnök azt írta a levélben, hogy az oltásokkal legyőztük a vírust, miközben hetek óta romlanak a fertőzöttségi adatok, és maga Orbán is arról beszélt pénteken a Kossuth rádióban, hogy nem tudnak újabb embereket rábeszélni az oltásra. Ez játék az emberi életekkel a politikai haszonszerzés céljából – fogalmazott az MSZP társelnöke.

Rétvári Bence szerint a WHO másként értékelte az ország védekezését, mint Tóth Bertalan, az Egészségügyi Világszervezet elismerte az ország teljesítményét.

„Mivel segítették önök a védekezést itt a parlamenten belül?” – tette fel a kérdést az államtitkár. Felidézte Korózs Lajos tavaly tavaszi videóját, és számonkérte az MSZP társelnökét, hogy Korózs mellett miért álltak ki, míg a kínai vakcinát nem támogatták.

Jakab Péter felszólalásában a magas üzemanyagárakról beszélt,

„most, amikor 500 forint a benzin literje, mit kell csinálni?”,

tette fel a kérdést. A Jobbik elnöke szerint ha ma valaki megtankolja az autóját 20 ezer forintért, abból 10 ezret a kormány zsebre tesz. Ebből a pénzből

„stadiont akarnak építeni, vagy esetleg magánkórházakat? Miközben az állami kórházak a fejünkre omlanak”

– mondta.

Dömötör Csaba reakciójában röviden felsorolta, a kormány miket tesz például a nyugdíjasokért, de egyébként is, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is azt mondja, a benzinárak szabályozása „kommunista ötlet”, és szerinte mindenkinek éreznie kell az energiaárak emelkedését.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Ezek az aljas,hitvány gazemberek,kormányzás helyett,mást sem tudnak csak uszítanak,gyűlölködnek,nem unják még ezt az örökös Gyurcsányozást,Karácsonyozást,Márki Zayozást mert mi már nagyon,unjuktalán tisztességesen kellene kormányozni és nem a lakosságot riogatni hogy mi lesz ha az ellenzék nyeri a választást,mit vesznek el,mit fizettetnek meg a Magyar Emberekkel,nekem sajnos elég beszédes fölöttébb szánalmas hazugságokkal,mosni az Emberek agyát,már akikét lehet,a több mint 500-ft fölötti benzinára azért elég beszédes,amikor 250-ft volt akkor tudták ostorozni az akkori kormányt,most amikor még soha ilyen magas nem volt az üzemanyagok ára ez Rendben van,mert ők nem akarják hogy alacsonyabb legyen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
penege
@Eladott Ország: ezt zajos márk mondta... úgy lehet csökkenteni a rezsit ha kevesebbet használsz..vizet, gázt áramot benzint...
Szevasztok
Egy liter benzinnel honapokig is eljárok.
ómió
Kérdezd meg Márki efftársadat! Ő a gázzal is ezt csinálná!
csak úgy....
@Szevasztok: jól fogyaszt a fünyíród! :)
kissé felnőttem
@Németh István: csak olvass utána 2/3 rész a kormányé!!! akkor számolj mennyi a z űzemanyag ára 1/3 rész matekosan 600 ból 400 a kormány zsebbe áfa 27 % áfa jövedéki adó meg a játék a számokkal lehet ám igy népet idomítani is butitani is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.