Arról szól, hogy támogatja-e a választópolgár, hogy a kiskorú gyerekeknek nemi átalakító kezelést népszerűsítsenek.

A Népszava cikke szerint a Varga Zs. András Kúria-elnök vezette tanács helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi határozatát, amely a kormány által benyújtott egyik népszavazási kérdését hitelesítette. 

A Kúria átengedett egy fideszes népszavazási kérdést

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a Varga Zs. Kúria-elnök vezette háromtagú tanács ezt a kérdést hagyta jóvá:

„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”

A Kúria döntése jogerős, ellene további jogorvoslatnak nincs helye. 

A döntést azzal indokolta a tanács, hogy "a népszavazásra javasolt kérdés vizsgálata során figyelemmel kell lenni arra, hogy az egyértelműség követelményének következetes érvényesítése nem vezethet oda, hogy valamely tárgykört a teljesíthetetlen követelmények megfogalmazása által az NVB vagy a Kúria ténylegesen kizárjon a népszavazásra feltehető kérdések köréből.”

A Népszava érdekességképp megjegyezte cikkében, hogy ugyan Varga Zs. Andrásnak korábban egy perc bírói gyakorlata sem volt, most ebben az ügyben mégis előadói bíróként járt el. 

A most helybenhagyott népszavazási kérdés egyike azoknak, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be július 21-én "gyermekvédelmi" népszavazásként – gyaníthatóan azért, hogy az akkortájt kirobbanó lehallgatási botrányról elterelje a figyelmet -, a Kúria pedig mind az öt kérdést hitelesítette 9 nappal később. Ezeket a kérdéseket azonban magánszemélyek és szervezetek is megtámadták, végül az egyik kérdést – "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?" – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt beadványa nyomán a Kúria megsemmisítette a hvg.hu korábbi cikke szerint.

Forrás: nepszava.hu, hvg.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Mutasson már valamelyik fidernyák egy ilyen népszerüsítő cikket,vagy reklámot,vagy erre való hajlandóságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Mutasson már valamelyik fidernyák egy ilyen népszerüsítő cikket,vagy reklámot,vagy erre való hajlandóságot.
Emmersson71
OK, tehát akkor a felvilágosításról nincsen szó, az mehet Fideszék szerint akár az óvodákban is! És ezek védik a gyermekeinket?!
Aki Én
Mennyire komoly, hogy erről népszavazni kell?
Tényleg ennyire ostoba a magyar?
134.bátor
Naná, hogy átengedte. Próbálta volna ne átengedni. Holnap már nem volna munkahelyük. " Becstelen Brygantik"
ómió
Csak neeeem!? Legutóbb még elkaszálta!
kereső
Támogatja-e Ön, hogy a kormánynak a kormányzás legyen a dolga?
Támogatja-e Ön, hogy kinevezések előtt a kormány leendő tagjai pszihológia/pszhiátriai vizsgálatnak legyenek alávetve.
Támogatja-e Ön, hogy a kormány ne nézhesse hülyének az ország lakóit?
Támogatja-e Ön, hogy a köz-média, valóban közmédia legyen, és köteles legyen beszámolni az ország valódi helyzetéről?
Támogatja-e Ön, hogy a megválasztott országgyűlési képviselők felelősségre vonhatók legyen a parlamentben született döntésekért?
Giovanni Alba
@kereső: ma, 08:48
Öt igenes népszavazásként fogják emlegetni a közeljövőben :-)
Clavigo
Azért kíváncsi lennék,,hogy Kondából kit izgat ennyire ez a faszság...
Clavigo
@KisTehen: Remélem a Gazsi gyerek nem lett átoperálva...
ómió
@Emmersson71: Az elkaszálása tényleg egy idióta baromság volt! Még, ha ott egy másik kérdésről van is szó!
Emmersson71
@ómió: Dobj már egy linket azon a klinikák listájáról, amelyeken kiskorúakon végeznek nem-átalakító műtéteket!
(Nincsenek ilyenek!)

"A kiskorúak nem-átalakító kezelésére vonatkozó kérdés részben olyan beavatkozások megtiltását sugalmazza, amelyek ma sem lehetségesek, részint pedig olyanokat akadályozna meg, amelyeket ma orvosi és szülői döntés alapján végeznek. A harmadik kérdés ugyanis úgy szól, hogy „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetők legyenek nemátalakító kezelések?”

Nem-átalakító műtéteket ma csak azokon a csecsemőkön végeznek, akik eleve úgynevezett interszex-testtel (hermafroditaként) születnek. (A Háttér Társaság adatai szerint a társadalom 1,7 százaléka ilyen testtel él.) Az orvosok gyakran azt javasolják a szülőknek, hogy az interszex újszülötteken műtéti és egyéb orvosi beavatkozásokat hajtsanak végre, azaz már felcseperedésük előtt tüntessék el az egyik vagy a másik nemi jellegre utaló szervet.

Egyéb esetben eddig sem volt lehetőség nem-átalakításra Magyarországon 18 év alattiaknál."

nepszava.hu/3127085_antiszocialis-nepszavazas-kozeleg
kereső
@Horizont: Valószinűleg együtt lesz az országgyűlési választásokkal- volner jános javaslatára.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:40
Most azért engedte át mert a vezető bíró egy picsanyaló fidernyák,olyan mint te,csak hozzád képest kevésbé hülye.Na jöhet felém a gyurcsányozásod,idióta.
simmering73
"A magyar igazságszolgáltatás pillanatnyi állapotáról minden elmond az a tény, hogy Orbán Viktor népszavazási kérdései közül az egyiket elutasította a Kúria, a másikat elfogadta. A különbség nem a két kérdés jogi megítélésének különbözőségében, hanem a Kúria két tanácsának személyi összetételében van. Az első esetben a döntést egy független (és valódi) bíró, Kovács András tanácsa hozta (akit genderista jelzővel illetett ezért a kormánypropaganda), a másik esetben a rezsim által bírói gyakorlat nélkül a Kúria elnökévé kinevezett Varga Zs. András által vezetett tanács döntött.

Varga Zs. András az a zseni, aki a bírói hivatást a Kúria elnökeként kezdte. Politikai kinevezett, aki a rezsim gátlástalan kiszolgálását Polt Péter legfőbb ügyész helyetteseként kezdte. Orbán nem bízta a véletlenre a bírói függetlenség felszámolását, hanem olyan ember kezébe helyezte, aki a legsötétebb pártkatona mellett tanulta a szakmát, a hatalom gátlástalan kiszolgálását, és az igazság meghamisítását."
nepszava.us/a-kuria-nemvalto-nepszavazasi-kerdesrol-szolo-dontese-a-biroi-fuggetlenseg-vegerol-szol/
Clavigo
@simmering73: Ez a csávó ,,varga zs.,, nem szintén román janicsár ?
ómió
@kulabombaafityiszre: Idiótát láttál a tükörben? Méghozzá a bolsi alfajból? Állj el előle! Akkor, a múltkori letiltás idején ugyanez a vezető bíró még bolsi picsanyaló volt, efftársék fajkreténje, vagy csak a fajkretén bolsi fejed légüres terében!?Amúgy, nem inkább a számotokra "üdvös gázáremelést" ígérő Márki efftársadat kéne körbenyálaznod az idiotizmusod terítése helyett?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 09:27
Miről hablatyolsz itt össze-vissza faszorrú,elmebeteg?
Szedjed a gyógyszereidet rendesen,mert így elég hülye vagy.
ómió
@kulabombaafityiszre: A valóság mindig ennyire mellbevágja bolsi kreténségedet, hogy csak bunkóproli ocsmánykodásra vagy képes? Vagy ezt csak az "efftársi anyag", a szar teszi, amiből "gyúrva vagy"?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:12
Olyan szerencsétlen kis fideszes szar vagy,hogy neked kétszer kell elmenni ugyanoda,hogy egyszer ott legyél.
ómió
@kulabombaafityiszre: Még mindig a bunkóproli ocsmánykodást hozza ki belőled a szar, amiből gyúrva vagy? Szarkupac efftárs! Így "adod, mi lényeged"?
kulabombaafityiszre
@ómió: egnap, 12:59
Vicsorogjál csak rühes fogatlan korcs.
ómió
@kulabombaafityiszre: Ezt tükörbe nézve szoktad magadnak mondani, bolsi fajgörény!? És most muszáj rám hazudnod?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 11:53
Akkor szoktam ide írni amikor ilyen kommunista faszát szopó idióta vergődik fogatlanul nagy pofával,mint amilyen te vagy.Remek spicli házmester lett volna belőled annó.Bár képességeidet,meg más emberek iránti gyűlöleted elnézve haragszol az egész világra.Csináltass egy protkót magadnak akkor talán ez evéssel nem lesz bajod,te fogatlan fasz.
ómió
@kulabombaafityiszre: "Kommunista faszát szopó" fogatlan idiótát láttál nagy pofával a tükör előtt vergődni, szarkupac efftárs!? Húzz el onnét és mindjárt nem látod! És ezt is meg az egykorvolt spicli házmesterségedet is másra hazudnád? Így tanította neked a Lenin összes? Meg még az összes bolsi tetü efftársadnak is? Látom, a bolsevik latrinabúvárságot summa cum laude végezted. De - hogy élvezd is - ideje volna már alámerülnöd!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:07
Vergődj fidernyák vergődej.Minél jobban annál jobb.
Annyi hülyeséget írtál ide ami már kezelést ígényel.Kédezd meg viktor apádat ő hova jár,hiszen hülyének hülye a szavazója is.Buzi is vagy mint a szájer gyerek meg a többiek,fidernyák?
ómió
@kulabombaafityiszre: És két "prájdotok" között legalább lecumiztad már Gréczy efftársadat, bolsiék fajgörénye!? Vagy a nudiszelfijén kívül még nem kaptál tőle semmit, ezért vagy ilyen frusztrált? Fel a fejjel, idiótája! Márki efftársad már beígérte nektek az efftársilag megnyugtató cupákos gázáremelést! Már ennek a hírére is jobban kell legyél! Ahogy minden bolsi idióta!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:48
Na végre elismerted,hogy nem prájdolsz,megfelelve a "becsületes" fideszes szavazónak,hanem a négy fal között szopod a miniszterelnők urat.Így akkor tényleg nem vagy buzi,te kis buzi.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 08:48
Egyébként meg hogy jön ide gréczy,márki,meg a gázáremelés te szellemifogyatékos.
Jól írtam rólad hülyének,hülye a szavazója is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.