A koronavírusos betegek számának növekedése miatt a hazai kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát.

"A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása" – írták a koronavirus.gov.hu. kormányzati portálon.

Újabb szigorítás jöhet: A halasztható műtéteket el kell majd napolni, szükség van a kórházi ágyakra

Deák Pál Ákos, a Semmelweis Egyetem és a PremierMed Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézet intervenciós radiológusa vágás nélküli pajzsmirigyrákműtétet mutat be Budapesten, a Premier Med Egészségügyi, Oktató- és Kutatóintézetben 2021. június 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyarországon az elmúlt napokban egyértelműen durvult a koronavírus-helyzet, amit a kórházak terhelésének a növekedése mutat legjobban. Egyetlen nap alatt több mint 500-zal nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. Kedden már több mint 4500 beteget ápolnak kórházban, a kórházi helyzet romlása a vírus extrám gyors terjedését tükrözi.

Az elmúlt időszakban már benne volt a levegőben, hogy újra szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolásának mérlegelése.

"A koronavírusos betegek számának növekedése miatt – a járvány előző hullámainak felszálló ágához hasonlóan – a kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát" – írja a napi tájékoztató. A közleményben azt írják, hogy

A betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

Ilyenre utoljára a korábbi hullámban volt szükség. 

Forrás: Portfolio.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ide vezet amit az oltatlanok művelnek. Minden egészségügyi ellátást megvonnák tőlük!
csak úgy....
@division: mindent nem kenhetsz az oltatlanokra!
division
@csak úgy...: Talán igen, talán nem. Mindenesetre nagyban hozzájárultak a kialakult helyzethez. Érdekes lenne látni, hány covidos kerülne intenzívre, ha az oltatlanoktól megvonnák az ellátást. Lehet, hogy sok hely felszabadulna?
vacsi
Azért napoljanak el műtéteket, hogy az oltatlan csürhe ellátást kapjon?! Épp elég baj, ha azokat nem olthatják be, akiknek még nincs valcina -pl. gyerekek , egyes betegségben szenvedők, terhes nők... De aki megteheti, és nem oltatja be magát - azt nem kellene kórházban pátyolgatni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.