Varju László, a testület DK-s elnöke a Parlament költségvetési bizottságának összehívását és Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezte azt követően, hogy a várakozásokat meghaladóan gyorsult az infláció októberben.

A Fidesz az októberi brutális áremelkedést Gyurcsányra akarja kenni, Márki-Zayt is elővették

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fidesz nagyon gyorsan reagált Varju nyilatkozatára. Kiadtak egy közleményt ezzel a címmel: 

Gyurcsányék a magas infláció mellett rezsit és adókat emeltek, elvettek egyhavi nyugdíjat

Azt is hozzátették, hogy az infláció egész Európában emelkedik a járvány és többek között az energiaárak emelkedése miatt. A magyar emberek bérét, nyugdíját és megélhetését viszont szerintük számos intézkedés védi – írták.

A közleményben Márki-Zay Pétert is megemlítik:

A kormány biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizet az időseknek, emeli a béreket a közszférában, jelentős adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbér-emelésben, visszafizeti a gyermekeseknek az idén befizetett személyi jövedelemadót, elengedi a fiatalok jövedelemadóját és biztosítja az alacsony energiaárakat. Ezzel szemben a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek életét: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat és az egekbe emelték a rezsit. Gyurcsányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Az a szomórú, hogy van néhány százezer agyatlan idióta aki ezt el is hiszi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Immáron 11 éve a fidesz van kormányon, és a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják! Egyébként anno 1952-ben Rákosi is komoly "árrendezést" hajtott végre! Akkoriban így becézték az áremelkedést! Csak segítek hivatkozási alapokat találni a fidesznek!
134.bátor
Ti rohadt mocskok,emberisèg söpredèkei!!! Hát ki a fasz uralkodik 12 ève felettünk! Rohadt szar alakok vagytok egytől egyig!!
Yeromos
Az a szomórú, hogy van néhány százezer agyatlan idióta aki ezt el is hiszi.
csak úgy....
most akkor ki a tököm kormányoz több mint 11 éve? -ezeknek nincs bör a pofájukon!
justhpeter
Őszintén sajnálom azokat a jobboldali szavazókat, akik 12 éve benyalják ezt a maszlagot és nem jut eszükbe a 3000 milliárd nyugdíjpénztári pénz ellopása, a rokkantrak pénzének lenyúlása, azok a milliárdos vállalkozók, akik kizárólag állami megrendelésből lettek azok és kizárólag fideSS-kdnp közeliek.
Toller Béla
Akár a költségvetési hiány adatait, akár a külföldi és belföldi eladósodás számait nézzük, orbánék vezetnek !
lusta
@Yeromos: Ezt mondjuk ki, nem igaz.
Kb. másfél millió az egybites 300 forintos budiforradalmárok száma, akik mindent elhisznek, mert a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mondta.
Nessy
Pártunk és Kormányunk egyre jobban hasonlít a kakaó reklámra! Bármilyen probléma van, ráfogja a nyuszi helyett Gyurcsányra!
Nessy
@lusta: Viszont akkora hangjuk van, mintha 3 millióan lennének!
Szalay Miklós
Mi történik a magyar gazdaságban? (Infláció, kamatok és a közelgő választások)

www.egyvilag.hu/index.shtml#PT109_gazdasagpolitika

+ Ha már Márki. Az előválasztás lényeglátó elemzése:

www.egyvilag.hu/index.shtml#PT109_elovalasztas
evacica
Orbán 12 éve bitorolja az országot, és mindenért Gyurcsányt okolja! Ha esik, ha fúj, az első a második világháborúért az árvízért, szóval mindenért ami rossz!Olyanok int Móricka mindenről Gyurcsány jut az eszükbe!
Namely
"Varju László, a testület DK-s elnöke a Parlament költségvetési bizottságának összehívását és Varga Mihály pénzügyminiszter meghallgatását kezdeményezte azt követően, hogy a várakozásokat meghaladóan gyorsult az infláció októberben."
Látogass el a portfolio.hu, investing.com, bloomberg.com oldalakra te Isten barma, és tudni fogod.

Ja, persze, ugyanolyan műveletlen aljanép vagy, mint a rajongóid, akik szintén túl hülyék ahhoz, hogy tájékozódjanak.
Németh István
Miután a regnálásuk alatt 2010-ig az országot szétlopták, kiárusították a polgárokat anyagilag tönkretették bizony akadt dolga a jelenlegi kormánynak, hogy az országcsőd széléről vissza hozza az országot! Az Inflációs hullám sajnos és különösen a nyugat és az Eu. moslék MAGYAR NEMZETÜNK elleni, felbujtott politikájának köszönhető! A nyugat egyértelmű >> a bankok együttműködésével létrehozott taktikája >> hogy ha nálunk nem lesz energia probléma, ami viszont náluk hegyeket fog dönteni és okoz inflációs bonyodalmat >> akkor a "FORINTOT verjük a betonba ahogy csak lehet s legyen minden vonatkozásban árrobbanás, a legkézenfekvőbb ebből is az üzemanyagárak amelyet nem fagyasztott be a kormány és amivel minden területet befolyásolni lehet > hátrányosan! A baromarcú varjú a moslék szemetjeivel erre játszik most!
REMÉLHETŐLEG beleverik az orrát a kukacos tehénfosba a hülye baromnak!
Különben az inflációt ha nincs rezsi-csökkentés többszörösen szenvedjük el, mert a nem csökkentett energia árak minden termékbe beépülve a családi kiadásokat a többszörösére emelte volna! Egy átlagos háztartás, átlagos fogyasztással kemény milliókat spórolt meg 2013 óta! Ezt, jó lenne, ha mindenki leellenőrizné a saját számláin még ez a seggfej barom varjú is!
Nessy
@Namely: Ha tud, olyan üzletet, ahol nem drágult, hanem olcsóbb lett az étolaj, tejtermék, liszt, pék árú, meg a többi lényeges élelmiszer, legyen szíves közölje a címet! Esetleg piacot, ahol olcsóbban kapok krumplit, zöldséget, gyümölcsöt stb.
Nessy
@Németh István: A közületeknél nincs rezsi csökkentés, sőt egyre növekvő energia és üzemanyag árak vannak, és azok épülnek be az árakba, nem a lakossági ár!
nezelodo
Még nem reklamált a Viktor nevelőapja, a Soros Gyuri bá', hogy már őt kutyába se veszik? Még a brüsszeli pofonosztó cimbije se számít már senkinek a mi vezérünknek? A Fletó az igen, ő mindent visz mint a piros hetes!
istván irén
@evacica: Sőt a tatár járás is ennek a csúnya Gyurcsánynak a hibája, de az sem ki zárt, hogy a dinók ki pusztulása is az ő lelkén szárad
csipetke
Ezen már tényleg röhögne az ember,ha nem lenne annyira siralmas,amit ez az impotens kormány művel. Miközben a jónép vergődik az egetverő infláció miatt, matolcsi bankjai százmilliárdokat kaszálnak. Ezért nincs még eurónk,mert azzal nem tudna kedve és érdekei szerint játszani matolcsi,mint a hülyegyerek a legóval. És még csak véletlenül se úgy irányítja a dolgot,hogy az emberek is jól járjanak. A kormánynak/orbánnak nem tűnt még fel,hogy lassan 12 éve ülnek a nyakunkon,és még mindig Gyurcsányoznak?Röhej
Namely
@Nessy: Ennek mi köze van a kommentemhez?
Semmi.
A kommentemben arról írtam, hogy ha a dk majom az okokat akarja tudni, akkor tájékozódjon.
Ami neked sem ártana. Egy kis értelmezés szintén nem.
"pék árú"
Ez olyan dolog, aminek annyi az ára, mint egy péknek.
Hogy a kérdésedre is választ kapj: mindenhol emelkedtek, nem csak Magyarországon. Mindenhol a nyugati világban.
ómió
Az, bizony, úgy volt! Most meg lehazudnák az efftársak?
kereső
Fletó már olyan, mint Figaró. Lenn, fenn, kinn, benn- mindenhol...

Micsoda szegénységi bizonyitvány Magyarországra nézve, hogy a kormány kormányzás helyett "gyurcsányozik" egy jót, miközben az MNB és költségvetés száz milliárdokat kaszál az infláción ( szegények adója!!!), és a gyenge forint árfolyamán. 12 és teljhatalom után csak ennyire "fussa"-és a népszerűségük az egekben! Orbán úgy imádják , mint egy "Istent". Érti ezt valaki? Én nem. Csak arra tudok gondolni, hogy a magyar ember, buta, tudatlan és elrévedezik az árvalányhajas múlton- az kell, nem a 21. század.
namihami
És tényleg. Már röhej, hogy ez a Gyurcsny (és persze a komplett ellenzék+Brüsszel-Sorossal az élen) mit meg nem enged magának. Már az árakat is ezek szabják meg.
Ez a szegény kormány meg csak hányódik a rájuk erőltetett nehézségekben.
solidedge
Ez így igazságtalan. Kun Béla is ludas.
namihami
@solidedge: Lécci, a Kövér nagypapának se kéne csökkenteni az érdemeit. 'szen az is megtette a magáét, amit megkövetelt a haza.
Aki Én
@Namely: Megint annyi butaságot hordasz össze óriási arccal, hogy az már fáj. Megint a sok buta féligazság. Szerinted mennyiben vigasztalja a sok magyart, hogy nyugaton is mennek fel az árak? Az életszínvonalról, adóterhekről meg említést se tegyünk, igaz? És te beszélsz tájékozódásról? Ugyan már...

,,,,Vagyis az osztrák árszintet a Hoferben 29,4 százalékkal, a Lidlben pedig 24,9 százalékkal mérték magasabbnak a magyarnál.

Persze ott van a kutya elásva, hogy a magyar és az osztrák átlagfizetések köszönő viszonyban sincsenek egymással. A fenti bevásárlás a magyar fizetés 4,6 százalékát viszi el, az osztráknak viszont csak a 1,5 százalékát. Vagyis egy magyar családnak körülbelül háromszor nagyobb teher ugyanazt megvenni a boltban, mint egy osztráknak.""
Namely
@Aki Én: "Persze ott van a kutya elásva, hogy"
Más a két adófizetési morál (nem véletlen a magas áfa, hiszen az az egyetlen adófajta, amit mindenki fizet, míg a közvetlent mindenki elkerüli, aki csak tudja), a lógáshoz, ügyeskedéshez, blicceléshez, "okosságokhoz" való hozzáállás (lásd az előző zárójelet is ezzel kapcsolatban), más az üzelti környezet (mivel más a morál), nem volt 40 év kommunizmus (így más lett a morál, de korábban is más volt), nem volt utána privatizációs szabadrablás (mert más a morál), stb.

Olvass egy kicsit.

Kornai Jánossal kezdd.
Aki Én
@Namely: ...húúú, baszki, ennyi demagóg faszságot. Adófizetési morál... Hogy jön ez ahhoz, hogy a magyaroknak nagyobb teher a vásárlás, mint egy nyugatinak? Mert szerinted mindenhol mennek fel az árak, és ez elég vigasz. Jesszus...
Baszki, te mindig másról beszélsz, hogy úgy tűnjön okos vagy. De nem.
Gondolkozz egy kicsit.
Magaddal kezd.
Namely
@Aki Én: "Adófizetési morál... Hogy jön ez ahhoz, hogy a magyaroknak nagyobb teher a vásárlás, mint egy nyugatinak? "
Leírtam fent is, csak értelmezni kellene: nem fizetik be a közvetlen adókat, így az állam a közvetett adókhoz nyúl, pl áfa. Ezért olyan magas. De lóg, bliccel, ügyeskedik, így nem tud fejlődni a gazdaság.
"ennyi demagóg faszságot"
az olyanoknak, mint amilyen te vagy (és az ország 95+%-a), akik számára amint nem értenek, az egy demagógia, nácik, kormány, zsidók, stb hibája.
Nem. Ez a te műveletlenséged, tökéletlen oktatásod miatt van.
"Mert szerinted mindenhol mennek fel az árak, és ez elég vigasz. "
Hol írtam, hogy vigasz? Sehol. Azt írtam, hogy demagógia, hogy Magyarországra akarják kihegyezni ezt, pedig mindenhol ez a helyzet.
Ausztria pedig nem Magyarország. A kettő nem ugyanaz. Erről írt Kornai.

"Magaddal kezd."
Kezdd.
Dr. Proktor
Most akkor mi a probléma, nem az, hogy adtak 13. havi nyugdíjat évekig?
Ha pedig ilyen jól hasít a gazdaság, akkor miért nem kapnak megint a nyugdíjasok tíz éve?
Dr. Proktor
@Namely: Van egy ismerősöm, a vállalkozása null szaldós, ő a legújabb legdrágább céges Audival furikázik és közben szidja az önkormányzatot hogy kátyúsak az utcák...,
Aki Én
@Namely: Beszarok. Nem az adózási morálról szól a történet, ezért nem értem, hogy jön ide. Azon is vitázhatunk, habár abban többnyire igazad van.
A rezsi tehernek viszont semmi köze hozzá.
Mondom, mindig másról beszélsz, aztán értetlenkedsz, hogy nem cáfolnak.
Namely
@Aki Én: olvastad Kornai János elemzéseit?
Namely
@Aki Én: amúgy most fagyasztották be a benzinárakat. Előtte robin hood adó, biztosítási adó, bankadó, rezsicsökkentés, kilakoltatási moratórium, végtörlesztés, stb amikor pedig ezek a cégek veszteségesek lesznek, ki menti meg őket?
Az állam az egyre szűkülő adózói bázistól elvett pénzekkel.
Magas a rezsiteher?
Ha anno lett volna valódi rendszerváltás a fejekben, már régen Ausztria lenne itt is (de ott is vannak szegény emberek).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.