Nemcsak a halasztható műtéteket napolhatják el egyes kórházakban, hanem – a járvány korábbi hullámában tett intézkedésekhez hasonlóan – a megyei ellátások átszervezésére is sor kerülhet – erősítette meg a hvg.hu-nak az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ).

Elhalasztott műtétek, átszervezett kórházak – Megreccsent a magyar egészségügy
Kép: Pixabay

A hivatalos kormányzati tájékoztató oldal reggel írt arról, hogy a koronavírusos betegek számának növekedése miatt a kórházakban ismét növelték a koronavírusos betegek ellátására kijelölt ágyak számát. Azt is közölték, a betegek védelme és az egészségügyre háruló teher csökkentése érdekében egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása.

A kórházak is rugalmasan alkalmazkodnak a járvány alakulásához, igény szerint bővítik a koronavírusos betegek ellátásba bevont kórházi helyek és egészségügyi dolgozók számát

– írták.

Az OKFŐ hangsúlyozta azt is, hogy a súlyos megbetegedés, illetve a kórházi kezelést igénylő állapot kockázata csökkenthető az oltás felvételével, a járvány negyedik hullámában pedig a legnagyobb veszélyben az oltatlanok vannak. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy oltassa be magát, ezzel segítve a járvány terjedésének megfékezését, valamint tehermentesítve az egészségügyet.

Az elmúlt 24 órában 542-vel nőtt a kórházban ápoltak száma, jelenleg 4522-en szorulnak kórházi ellátásra. Egy héttel ezelőtt 2839-en voltak, vagyis egy hét alatt 1683-mal nőtt a számuk.

A harmadik hullám lecsengésekor, az egészségügy újraindításának részeként május 13-tól indultak újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások. 

Forrás: HVG
Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
"Orbán: a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja"
egyes kórházakban ismét szükségessé válhat a halasztható műtétek elnapolása" - írja a koronavirus.gov.hu.
Na ennyit a moi egészszégügyről és orbánról
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
Ez annyira magától értetődő. Egészen elképesztő, hogy van, aki még mindig nem érti.
Aki Én
@Málna: Bizony, van aki még mindig nem érti, micsoda állapotok vannak a magyar egészségügyben.
Nem kívánom, hogy megtapasztald!
sgl
Elképesztő ennyi barom van ebben az idióta országban , hullanak mint a legyek, kórház , ellátás , orvos, tanár, munka , jog nincs, de okoskodás meg gyűlölködés az van.
Egy kurva nagy Monty Python jelenet az ország. Vagy Gyalog galop??
jesz
Aszongya: megreccsent a magyar egészségügy...

Baszkikám, rendszerváltás óta ezt minden nap elmondja, leírja egy okostojás...harminc év után itt tartunk...van egy kásler nevű bábu aki tesz róla, hogy még véletlenül sem legyen jobb...a kamara persze támogatja a nagy semmit...az államtitkár meg bújkál, nehogy rá is dőljön valami...
Málna
@Aki Én: Van némi tapasztalatom. Csak én nem vagyok depis nyugdíjas, így még objektíven tudom szemlélni a dolgokat.
ómió
Akkor, azt már csak egy Böszme-féle bérlenyúlás "reccsentené vissza"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.