A Magyarnarancs számolt be arról, hogy egy fából készült angyalszobrot kapott Farkas Éve Erzsébet makói polgármester alapítványa, amelyet férje hozott létre. Azonban a szobrot látva, sokan egészen másra gondoltak.

Hatalmas nemi szervre emlékeztető faszobrot kapott a fideszes polgármester alapítványa

„Egy fából készült angyalszobor készült abban az Erzsébet-házi, nyári táborban, ahol a fafaragás iránt érdeklődő gyermekekkel foglalkozott egy héten át az alkotó.  A felületkezelt, szépen kidolgozott szobor most került vissza az épületbe, miután elnyerte végleges formáját. Ő fogja fogadni mostantól az ide érkezőket, hogy hirdesse, itt az angyali természet és a gondoskodás van otthon. Hálásan köszönjük az alkotást, és visszavárjuk az alkotókat jövő nyáron!” – olvasható a makói Angyalsóhaj Alapítvány honlapján.

Az ajándékozásnak nagy publicitást adott, hogy a fotó egy részlete felkerült a Facebookon a Makón élekből kitiltottak nevű nyilvános csoportba.

Mucsi Tamás (DK) önkormányzati képviselő osztotta meg, november 5-én, azzal a megjegyzéssel,

Farkas Éva faszobrot kapott ajándékba

Hatalmas nemi szervre emlékeztető faszobrot kapott a fideszes polgármester alapítványa
Fotó: Facebook

A fotó bal szélén tényleg Farkas Éva Erzsébet látható.  Az alkotás a gyerekeknek tartott fafaragótáborban készült. A résztvevők mindnyájan faragtak valamit, amit hazavihettek – feliratos táblát, vagy valamilyen szobrot – az angyalon pedig mindnyájan dolgoztak. A szobor az egyik résztvevő rajza alapján készült, egy sematikus test, rajta fej, arc nélkül, haj keretezi, és szárnyai vannak. Mivel a szobrot nem sikerült befejezni, a tábor vezetője, Bede Danijel vitte haza, és ő fejezte be, továbbra is a rajz alapján. Ezért nem faragott arcot a fejre, és nem dolgozta ki részletesebben az angyal alakját – írja a magyarnarancs.hu.

A kommentek között többen is elemezni kezdték a szobrot:

Ahányszor nézem, mindig ledöbbenek… nem látják a hasonlóságot?? Vagy nem láttak még izé, szóval azt…

Az alkotó látta a Facebook-csoportban a véleményeket. A Narancs.hu kérdésére előbb elmondta,

amit gondol, de aztán beszélt az alapítvánnyal, és visszahívta az újságírót, azzal, hogy az alapítvány nem szeretne véleményt nyilvánítani az ügyről, ezért ő is visszavonja a nyilatkozatát.

Mucsi Tamás kedden, közösségi oldalára írt bejegyzésben fogalmazta meg költői kérdését:

Mire gondolhatott az alkotó?

Mucsi azt írta, a Makón élekből kitiltottak csoportban megosztotta képének 18.000 elérése volt és több, mint száz lájkot és hozzászólást kapott, azt is megjegyezte:

A kommentelők nem angyalt véltek felfedezni az alkotásban.

Úgy gondolja, ha több száz, netán több ezer ember ugyanazt véli felfedezni egy szoborban, akkor két eset lehetséges:

Vagy a művész szánta politikai fricskának a szobrot, az érintettek meg óvatlanul belesétáltak a csapdájába,

vagy szerencsétlenül sikerült művészi alkotásról van.

Szerinte az utóbbi esetben a művésznek mihamarabb tisztáznia kellett volna a helyzetet, mielőtt a rossz asszociációk eluralkodnak a kommentelőkön. A művész nevét azért is nem írta le, mert alapvetően csodálatraméltónak tartja alkotásait.

Azonban tény, hogy ezidáig nem adott magyarázatot, iránymutatást alkotásához. Ez joggal támasztja alá a tömegek azon gondolatát, hogy asszociációjuk helyes. Hiszen a művészvilágtól nem áll távol az ilyen fajta művészi önkifejezésbe rejtett fricska.

- fogalmazza meg bejegyzésében.

Hatalmas nemi szervre emlékeztető faszobrot kapott a fideszes polgármester alapítványa
Fotó: Facebook

Forrás: magyarnarancs.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Hát ezeknek tényleg házhozvitték az angyalf@szt! Hogy lehet valaki ennyire hülye, hogy egy ilyen méretes baromsággal még el is dicsekedjen. Polgármesterné és az ura---összeillenek. De a ""művészúr"" is családtag lehetne.
Tényleg találó a megnevezés :: FASZobor!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inhuman
Mondjuk ki szépen (kicsit egzotikusan): fallosz
inhuman
A hülye picsa meg szélesen mosolyog...

Bakker !!!
Nyírfa
Vénusz és Mars együttállása, a férfi és a nő megtermékenyülésre készen. Halljátok, lássátok, gyerekek: a férfi és a nő! Nem ám elfajulni! No. A gyermekek szexuális felvilágosítását nem lehet elég korán elkezdeni, bár , állítólag ezt a szülőkre kéne hagyni.
ómió
Efftársilag az angyal nyilván totál ismeretlen!
volvós
és azok a fonnyadt fonott herék...biológia órára szemléltető eszköz a
gyerekeknek ( buzi fidesz művész alkotás )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.