Összefoglaljuk a lényeget a csütörtöki koronavírussal kapcsolatos hírekről. 

Brutálisan romlott a járványhelyzet Magyarországon, jön az ötödik hullám: Ez történt koronavírus-ügyben csütörtökön

Fotó: MTI/Komka Péter

- Átoltottsági térképet közölt az Operatív Törzs, itt lehet megnézni! Ezek alapján kiderült, hogy milyenek az átoltottsági adatok megyékre lebontva: az oltottak aránya Pest megyében, Fejér megyében és Budapesten a legmagasabb.

- A Heteknek adott interjút Rusvai Miklós, virológus. A szakember a lapnak azt mondta, őt is meglepték a koronavírus-járvány jelenlegi számai, korábban ugyanis azt gondolta, hogy sokkal enyhébb lesz a negyedik hullám. Szerinte az is közrejátszik abban, hogy az egy évvel korábbihoz hasonlóan egyre több a súlyos beteg és az elhunyt is, hogy most a terjedőképesebb delta variáns okozza a fertőzéseket; ráadásul tavaly ilyenkor egy sor járványlassító intézkedés érvényben volt, amit most nem vezettek be.

- Brutálisan romlott a járványhelyzett Magyarországon. Az ECDC ma frissült térképe lényegében hűen visszatükrözi az elmúlt hetekben látványosan romló hazai járványadatokat is. A térképet itt lehet megnézni

- Miután ma közzétették a koronavirus.gov.hu oldalon az egyes megyék lakosságának átoltottsági adatait, kiderült, hogy Pest megyében a legmagasabb (74,0%), Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legalacsonyabb (59,7%) az oltottak aránya. A Portfolio cikkéből kiderült, hogy azokban a megyékben tombol a járvány, ahol kevesebben kérték az oltást. 

- Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón először használta az ötödik hullám kifejezést, és azt is elmondta, hogy az ötödik hullámban már csak azok lesznek érdemben védettek, akik felvették a harmadik oltást. 

Címlapkép: MTI/Komka Péter

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Mért, történt valami vírus ügyben? Én még ott tartok, hogy tömegrendezvényekkel védekezünk, lehetőleg maszk nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@division: "A COVID-19 elleni vakcinák jellemzően a SARS-CoV-2 sejtekbe hatolását segítő, úgynevezett tüskefehérje elleni antitestek termelődését serkenti, ez a védettség azonban idővel gyengül. A tüskefehérjét célzó oltóanyagok esetleges gyengeségének tartják továbbá, hogy a vírusnak ez a része mutálódik a leggyakrabban. Ezzel szemben a T-sejtes válasz hosszabb ideig maradhat fenn, és a vírusnak az a területe, amelyre a válasz irányul, a koronavírusokban elég állandónak tűnik."
division
@Emmersson71: Én is tudok olvasni. Mi ebben a különös és új?
Németh István
Moslék bal-liberális szarjankók titeket illet a köszönet! Ami csak egy kötél lehet lámpavassal, de lehet ajánlás a hidak korlátaira való helyfoglalással is - ha az elegánsabb!
telegdilaci
@Macskaszem:Ehhez képest,most bejelentették hogy a Puskás Arénában,10.000-ezernél több néző előtt rendeznek Focimérkőzést,ez felháborító és felelőtlen viselkedés a kormány részéről ezt a tömegrendezvény megengedni,ilyen kritikus helyzetben,amikor ezer számra emelkedik a fertőzöttek száma!
Gazella
@Macskaszem: tévedsz! Nem oltatlanokkal van tele... Hanem oltottakkal .éscráadásul a 3-k vakcinásokkal
nezelodo
Mi ez az áldatlan vita? Aki megkapta a mini elnök urunk levelét, olvassa csak el, és megnyugodhat, egyrészt az általa ismét legyőzött vírus miatt, másrészt a szárnyaló gazdasági eredmények okán, és harmadrészt, hogy az előbbieket el is higgyék az emberek, küld nekünk nyuggereknek 80 000 stabil Ft-ot! Ja az nem baj ugye, hogy azoknak akinek a postás viszi a hónap végén, azok nyolcvanja már lehet, hogy csak hatvanat ér addigra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.