Összefoglaljuk a lényeget a csütörtöki koronavírussal kapcsolatos hírekről. 

Brutálisan romlott a járványhelyzet Magyarországon, jön az ötödik hullám: Ez történt koronavírus-ügyben csütörtökön

Fotó: MTI/Komka Péter

- Átoltottsági térképet közölt az Operatív Törzs, itt lehet megnézni! Ezek alapján kiderült, hogy milyenek az átoltottsági adatok megyékre lebontva: az oltottak aránya Pest megyében, Fejér megyében és Budapesten a legmagasabb.

- A Heteknek adott interjút Rusvai Miklós, virológus. A szakember a lapnak azt mondta, őt is meglepték a koronavírus-járvány jelenlegi számai, korábban ugyanis azt gondolta, hogy sokkal enyhébb lesz a negyedik hullám. Szerinte az is közrejátszik abban, hogy az egy évvel korábbihoz hasonlóan egyre több a súlyos beteg és az elhunyt is, hogy most a terjedőképesebb delta variáns okozza a fertőzéseket; ráadásul tavaly ilyenkor egy sor járványlassító intézkedés érvényben volt, amit most nem vezettek be.

- Brutálisan romlott a járványhelyzett Magyarországon. Az ECDC ma frissült térképe lényegében hűen visszatükrözi az elmúlt hetekben látványosan romló hazai járványadatokat is. A térképet itt lehet megnézni

- Miután ma közzétették a koronavirus.gov.hu oldalon az egyes megyék lakosságának átoltottsági adatait, kiderült, hogy Pest megyében a legmagasabb (74,0%), Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legalacsonyabb (59,7%) az oltottak aránya. A Portfolio cikkéből kiderült, hogy azokban a megyékben tombol a járvány, ahol kevesebben kérték az oltást. 

- Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón először használta az ötödik hullám kifejezést, és azt is elmondta, hogy az ötödik hullámban már csak azok lesznek érdemben védettek, akik felvették a harmadik oltást. 

Címlapkép: MTI/Komka Péter

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Mért, történt valami vírus ügyben? Én még ott tartok, hogy tömegrendezvényekkel védekezünk, lehetőleg maszk nélkül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Mért, történt valami vírus ügyben? Én még ott tartok, hogy tömegrendezvényekkel védekezünk, lehetőleg maszk nélkül.
Pálinkás Pál
menthetetlenül mongolidióták vagytok...a 12. hullámot nem jelentitek be a 11. oltással?...
CsipkeRózsa
Gulyás Gergely ne mondjon szakmai véleményt, mert nem ért hozzá.
Gazella
Addig csinálják mig el nem fogy az a rengeteg vakcina.
Macskaszem
A kórházak az oltatlan hülyékkel vannak tele, elveszik a helyet más betegektől, akiknek a műtéte egyre csak halasztódik, mert mindenkinek a covidosokkal kell foglalkozni. Szingapúrban csinálják jól. Aki nincs beoltva, és covidos lesz, annak ki kell fizetnie a kezelését. Csak a covid kezelést. Ha vakbele, vagy szívrohama lesz, azt továbbra is a TB fizeti.
jesz
ötödik hullám? nebaszkimá..még előbb a negyediket éljük túl...meg annegyedik oltást..

:-(
SÍva
Nem akarok senkit sem megbántani, mert aki beoltatta vagy nem oltatta magát a saját döntése volt. Senkit sem lehet ezért elítélni! Néhány kérdés felvetődik bennem a téma kapcsán. Miért csökken le ennek a "rendkívűl" fertőző vírusnak a megbetegítési képessége nyáron? Ha annyira veszélyes amennyire beállítják akkor nyáron sem tünhetne el. Miért íratják alá az emberekkel, hogy önként adatták be maguknak a rövid idő alatt kifejlesztett vakcinát? A környezetemben vannak beoltott emberek akik már szívesen visszacsinálnák a dolgot mert az óta folyamatosan egészségügyi problémákkal küzdenek. Nem hiszem, hogy joga van bárkinek is a másikra erőltetni az akaratát.
Miki55
Macskaszem te úgy vagy hülye ahogy vagy koma...elmebetegséggel tuti már kezelnek..42 éve fizetem a tb köcsög,...és elég felnőtt vagyok ahhoz hogy el tudjam dönteni hogy egy hazug tolvaj banda hazug kampányában emberkísérletében vagy részt vagy túléljem ezt a szart amit ŐK ránk erőltettek..ha egy embert se oltottak volna le..már nem lenne járvány ezt mindenki tudja aki kicsit is ért hozzá..hmm oltottak miatt mutálódik ez a szar..és jön újabb és újabb variáns..köszi pöcsfej..macskaszem..
division
@Miki55: Gazella Pali, már megint egy új név, de a stílus ugyanaz? Annyira szánalmas vagy már, hogy szerintem magad sem látod. Még hány névvel vagy itt a nap 24 órájában az oltást szidni? Több név, több pénz?
division
@simmering73: Ez egy fizetett troll, nem is lehet kétség efelől.
division
@SÍva: Te is konteóban utazol mint soknevű Pali barátunk? Tényleg el kell ezerszer mondani miért kell oltani?
division
@KisTehen: Ez a Pali megint egy új névvel. Gazella is ő.
division
@Pálinkás Pál: Soknevű Pali, amíg nem oltatják be magukat elegen, addig lesz mutáció, és lesznek újabb hullámok. Mikikém, értsd már meg végre:-))
simmering73
@division: A lányom ha nem is ilyen durván, de szintén az oltás ellen van a férjével együtt. Ma jelentette telefonon, hogy covid pozitiv. Szerencsére enyhék a tünetei, remélem nem lesz komolyabb baja. A tágabb családban még egy ilyen hülyéről (bocs) tudok.
division
@simmering73: Bizakodjunk, ha fiatal és nincs valamilyen komolyabb alapbetegsége akkor remélhetőleg rendben lesz. Mindenesetre a férjét is teszteltetném, és ha negatív, nem kellene érintkezniük a karantén alatt.
Pálinkás Pál
@Macskaszem: a kórházak a vénemberekkel vannak tele...hogy pontosítsunk...
simmering73
@division: 38 éves, egészséges, nincs alapbetegsége. A férje negatív, remélem tartják a távolságot.
division
@Pálinkás Pál: Téged itt már senki nem fog komolyan venni, hiába erőlködsz.
division
@simmering73: Amikor mindketten negatívak lesznek, jó lenne rábeszélned őket az oltásra.
Dobzse
Minden megtett kormányunk a járvány berobbantása érdekében.
Milliós tömegrendezvények: Augusztus 20.; agancs világ kiállítás :) ; Az akkor már túlfertőzött Romániából tapsolók beszállítása október 23-ra. Sportrendezvények ...
Szándékosság, hogy a rendkívüli jogrendi állapot fenntartható lehessen.
Személyi felelős? Gyurcsány ? Soros, ki lesz a soros???
134.bátor
@Pálinkás Pál: A pestisben sem halt meg mindenki. Vannak akik immunisak a fertőzèsekre. De azèrt nem kèrdőjelezik meg ,hogy járvány van
division
@Pálinkás Pál: Nem új amit belinkeltél számomra, főleg hogy erről is beszélt ma tesóm a nullás vércsoport védő hatásával egyetemben, de hozzátartozik a dologhoz az is, hogy nem törvényszerű hogy mindenki lazán átvészelje ennek ellenére oltás nélkül. A másik meg az, hogy senki nem tudja magáról azt, hogy a szervezetében a memória T-sejtek megnövekedett mennyiségben vannak jelen, ehhez laboratóriumi vizsgálat kell. Gondolom neked ez is megvolt Miki, nem igaz? :-)) Legutóbb amúgy még csak a vércsoportodra hivatkoztál, most meg már megnövekedett memória T - sejtjeid is vannak, ráadásul hiteltelenné teszed magad teljesen a több neveddel. Ezt elbuktad, ennyi.
Pálinkás Pál
@division: nekem elég vizsgálat az hogy több mint húsz éve még lázas sem voltam, pedig nem egy mostaninál súlyosabb flu járvány volt..legjobb példa 2015 február...no meg egy évben egyszer megyek a háziorvoshoz köszönni,hogy ne felejtsen el...ezért semmi szükségét nem érzem hogy mérgezzem magam ilyen szarokkal,amiért sem a gyártó, sem az állam nem vállal felelősséget, az a delikvensre marad,aki beszopta...
division
@Pálinkás Pál: Majd jön egy olyan mutáció, amit nem ismer fel oltás nélkül, és akkor annyi neked. Egyébként meg a több neved miatt már mondtam, nem tudlak komolyan venni mint vitapartnert, mondjuk eddig sem nagyon tudtalak.
division
@Emmersson71: Ugyanezt linkelte be fentebb már egyszer Pali Miki Gazella is.
Pálinkás Pál
@134.bátor: hol kérdőjeleztem meg?...tavaly óta mondom,ez egy új flu...talán olvastál tőlem olyat hogy nem létezik a vírus?..mutasd...és nem érdekel az sem ha naponta oltakoztok, csak aki nem akar, hagyjátok békén.. mellesleg olyan járvány nem létezik ,ami mindenkire veszélyes, ezek a nácik meg már 5-100 éves kor között mindenkit oltani akarnak a horribilis profitért...
Emmersson71
@division: Nem ugyanezt. Nézd már meg a két oldalt!
Pálinkás Pál
@division: ja ,az edzett immunrendszerem nem ismeri fel...de a lassan lejáró szavatosságú ,eredeti variánsra ,sebtében összekotyvasztott lötty az igen,mi?? te olvasod is amit leírsz???
division
@Pálinkás Pál: Mikor írsz már Miki55 néven is? Gazella is elcsendesedett...
division
@Emmersson71: A lényege teljesen ugyanaz, csak két másik hírportál írta, a tiéd picit hosszabban. Azért gondolj csak bele, ebben elég nagy a kockázat jelen pillanatban, hiszen senki nem tudja mire képes a saját memória T - sejtje, és hogy mennyi van belőle. Itt is a dolgozók 15% - ának volt elég, ami nem túl sok, ráadásul ez még a vuhani törzs idején volt, azóta történt egy s más. Én sem kaptam el egyébként amikor a nejem piszkosul beleesett, oltás sem volt még akkor, azaz nem az mRNS által történtek a mutálódások.
division
@Pálinkás Pál: Nem fogok a baromságaidra reagálni már, megtettem sokszor.
Emmersson71
@division: Ez egy kutatás eredménye, nem arról szól, hogy pro vagy kontra érvelne! Ezt tapasztalták és ez egy újabb irány a kutatásokhoz.
Nem értem, miért gond, ha bárki ezt bárhonnan belinkeli?! Ráadásul én komment nélkül osztottam meg!
division
@Emmersson71: Nem gond, csak ez már nem új dolog. Mit gondolsz, az oltások mit aktiválnak hogy védekezni tudjon az immunrendszered?
Emmersson71
@division: "A COVID-19 elleni vakcinák jellemzően a SARS-CoV-2 sejtekbe hatolását segítő, úgynevezett tüskefehérje elleni antitestek termelődését serkenti, ez a védettség azonban idővel gyengül. A tüskefehérjét célzó oltóanyagok esetleges gyengeségének tartják továbbá, hogy a vírusnak ez a része mutálódik a leggyakrabban. Ezzel szemben a T-sejtes válasz hosszabb ideig maradhat fenn, és a vírusnak az a területe, amelyre a válasz irányul, a koronavírusokban elég állandónak tűnik."
division
@Emmersson71: Én is tudok olvasni. Mi ebben a különös és új?
Németh István
Moslék bal-liberális szarjankók titeket illet a köszönet! Ami csak egy kötél lehet lámpavassal, de lehet ajánlás a hidak korlátaira való helyfoglalással is - ha az elegánsabb!
telegdilaci
@Macskaszem:Ehhez képest,most bejelentették hogy a Puskás Arénában,10.000-ezernél több néző előtt rendeznek Focimérkőzést,ez felháborító és felelőtlen viselkedés a kormány részéről ezt a tömegrendezvény megengedni,ilyen kritikus helyzetben,amikor ezer számra emelkedik a fertőzöttek száma!
Gazella
@Macskaszem: tévedsz! Nem oltatlanokkal van tele... Hanem oltottakkal .éscráadásul a 3-k vakcinásokkal
nezelodo
Mi ez az áldatlan vita? Aki megkapta a mini elnök urunk levelét, olvassa csak el, és megnyugodhat, egyrészt az általa ismét legyőzött vírus miatt, másrészt a szárnyaló gazdasági eredmények okán, és harmadrészt, hogy az előbbieket el is higgyék az emberek, küld nekünk nyuggereknek 80 000 stabil Ft-ot! Ja az nem baj ugye, hogy azoknak akinek a postás viszi a hónap végén, azok nyolcvanja már lehet, hogy csak hatvanat ér addigra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.