Az egyház rabja a jelenlegi politikai rendszernek, mert a kormányzat és a miniszterelnök eseti döntéseitől függ, hogy melyik egyház mennyi pénzt kap és mire – állítja Márki-Zay Péter. „Ezek az eseti támogatások a kormány támogatását viszik be az egyházakba. Végtelenül ellenzem ezt a rendszert. A személyes hitemtől függetlenül tény, hogy Magyarország egy szekuláris állam” – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Szemléknek adott interjúban.

Márki-Zay keményen beszólt az egykori KISZ-titkár és egyházellenes Orbán Viktornak

Fotó: Facebook

Az interjút idézve a Telex azt írja: Márki-Zay Péter szerint egyáltalán nem szokatlan, hogy a vallás szerepet játszik a politikában, erre van amerikai példa is, de itthon is létezik egy párt, amely nevében keresztény, nevében demokrata, és névleg néppárt is.

„Bár nem lehet elválasztani az adott személyiségtől a vallási meggyőződését, mégis bizonyos szempontból mellékesnek kellene lennie, hogy egy politikus milyen vallású”

- jelentette ki a hódmezővásárhelyi polgármester. Hogy ma Magyarországon ennyire hangsúlyossá vált a kereszténység a politikában, az szerinte

„annak az Orbán Viktornak köszönhető, aki volt már KISZ-titkár, volt egy durván antiklerikális, egyházellenes időszaka is”.

„Most, hogy ez az ember a kereszténység védelmezőjeként adja el magát, ez felháborító nekünk, valóban keresztényeknek, akik már a szocializmus alatt is minden vasárnap ott voltunk a templomban – mondta Márki-Zay. – Nekem a jobboldaliságom, nemzeti elkötelezettségem sem változott az elmúlt évtizedekben.”

Az interjúban megkérdezték arról is az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, hogy mire számíthatnak az egyházi vezetők, ha jövőre kormányváltás lesz, elzárják-e a pénzcsapokat.

„Több stadiont nem fog kapni egyik egyház sem. A határon túli magyarokat is nagyon szívesen támogatom, de nem stadionnal. Borzasztó szereptévesztés, ha egy vallási közösség azt gondolja, hogy neki futballakadémiát kell működtetnie”

- válaszolta Márki-Zay.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@KisTehen: Ok. Kisz is volt. De mi a helyzet kövér elvtárssal, akinek azóta is töretlen a poltitkai pályafutása- kisz, demiszm mszmp társadalom polititkai osztálya, fideSS- ezt utálom, ezt a qrva kettős mércét. És miért is vagyok én gumigerincű? Én nem váltogatom a nézeteimet naponta( csak az alsóneműmet), mint orbán meg a hithű követői.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos...ezért sem fogok rád szavazni...aki egy büdös fillért is a határon túlra ad, az szememben egy szardarab...majd akkor agyalhatsz ezen, ha itthon már nem lesz éhező...
Málna
A szocializmusban még gyerek volt, tehát nem önszántából volt ott minden vasárnap a templomban.
kereső
@KisTehen: Nem- az a Madisz volt. És együtt gyakorolták Kövérrel. Na ennyit erről.Te meg pacsizgass kövérrel.
Nessy
"Csuhások térdre, imához" " A kereszténység védelmezője" Ez a fordulat pár éven belül. Ennyi!
kereső
Egyben azért téved MZP- Magyarország igen csak messze került a szekuralizációtól. Az egyház egyre több területet vesz át/az állam átadja az oktatást, a szociális területet/, és ott van az államhatalomban semjén által.
kereső
@KisTehen: Ok. Kisz is volt. De mi a helyzet kövér elvtárssal, akinek azóta is töretlen a poltitkai pályafutása- kisz, demiszm mszmp társadalom polititkai osztálya, fideSS- ezt utálom, ezt a qrva kettős mércét. És miért is vagyok én gumigerincű? Én nem váltogatom a nézeteimet naponta( csak az alsóneműmet), mint orbán meg a hithű követői.
Aki Én
@Málna: @KisTehen: Ismét megragadtátok a lényeget, ügyesek vagytok :)
De ez a cikk a köpönyegforgató, minden volt már gazdátokról szól.
fergeteg
Egy ember változik. De Te mocskos álkatolikusként teljesedtél ki! Senkiházi szines bőrű.
fergeteg
Akkor mindenki KISZ tag volt a buliért a ba-------ért. a mókáért.
penege
Ez a zajos márk egy barom..
Eszébe sem jut hogy gazdája fleto is kisz titkár volt? :D
Coccinella
@KisTehen: És tudod, mennyien voltak még KISZ titkárok? De nem mindegyikből lett tolvaj, bűnöző!
Emmersson71
MZP, rohaggyá már megfele!

"Az egyház rabja..."?!

Lófaszt!
BŰNTÁRSA!!!
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Ahogy mondod, magam sem fogalmaztam volna pontosabban!
tudode
No csak!
.
A szó legszorosabb értelmében elhúzhatna már, mert minden KOPÁSBAN van, a hatványon ahhoz képest, amiről KISZ-titkár korában hablatyolt
.
----- Orbán harminc éve a KISZ -ben
www.youtube.com/watch?v=v6I4bRJyqxY&t=5s

""""Ez az Orbán KISZ titkár gyerek. Már harminc éve is jól átvette a kommunisták,- beszélnek a semmiről. Jövőre-jelenre nézve. Lopnak, csalnak, hazudnak. Orbán jól megformált pince kommunista. Lop, csal, hazudik.""".
-----------------------
.
Rémálom amit megenged magának bársonyfotel KOPTATÓKÉNT, a béna kacsa kormányával őexelenCIÁJA!
kereső
@KisTehen: Úgy, Bocika, hogy nagyon hajlamosak vagytok kettős/ sokszoros!!! mércével mérni. Én is kérdezhetném, hogyan kerül a csizma az asztalra - azaz "figaró gyurcsány"- meret a cikk arról szól, hogyan szólt be MZP orbánnak. Na???
kereső
@sgl: 08:53 ezért kellett kicsinálni- semjén, és navracsics elvtársak közreműködésével.
Béla333
Jól beszél Márki-Zay!
Az egyház teljesen behódolt a maffiának a Júdás pénzért...
Eladott Ország
@Béla333: ma, 10:12 ◘ Kevés nagyobb aljasság van amikor az egyház támogatja a maffiát. Egyformák mind a ketten csak pofáznak, hazudnak, lopnak, csalnak és a sok hülye "hívő ,, meg megeszi és Isten mindent megbocsájt. Erre apellálnak. Szégyen és gyalázat. Majd meggyónom és minden el lesz felejtve.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/49715073_330245537825141_9070290400173883392_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=xozkr0zsGFIAX_Odgsi&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6ce53205e4e7bbb6eeed0d3e3c95d9b4&oe=61B456FB
Pálinkás Pál
@Horizont: teljesen mindegy, ha ez a segg,meg a biciklis buzeráns bármiféle szerepet kap, az én szavazatom elveszett...
Néro
Itt mindegyik Fityma-Köpnömkő hülye ? Itt ? Mindegyik.
( Plagi by plagi bá ).
kereső
@Pálinkás Pál: Egyéni jelölt miatt tessék elmenni szavazni!!! Ott dől el minden, nem a listán. Minél több egyéni jelöltünk győz, annál nagyobb az esély orbán/fidess elzavarásának- a közéletből is örökre!
Málna
@Aki Én: Naná, hogy megragadtuk a lényeget. Márki hülyének néz titeket.
ómió
Beszólt? És úgy szólt be, mint éppen praktizáló KISZ-titkár? Vagy még nem vállalja önmagát?
Sámannus
Tavasszal felmossuk a padlót velük. Ennyi.
sziralisa
"„annak az Orbán Viktornak köszönhető, aki volt már KISZ-titkár, volt egy durván antiklerikális, egyházellenes időszaka is”.- gondolom, az ő Bibliájában is benne van Pál apostol, mikor még Saulként üldözte és börtönbe záratta a keresztényeket, vagyis ezen az alapon neki is szemrehányást lehet tenni- ha igazságosak akarunk maradni-, hogy miként merészelt megváltozni. Ha én marxista voltam, kötelező úgy maradnom? Még csak reményem sem lehet rá, hogy az idők folyamán belássam, hogy tévedtem? Ha pedig belátom, akkor majd a fejemhez fogják vágni?
kotos
Joboldalibb, keresztényibb, nagycsaládosabb, mint Orbán és elhódítja az összes Fidesz szavazót! Majd meglátjátok?
Vinyek
@kotos: Nagy családosnak nagy családos, és némileg terrorban is tartja a családját! Az, hogy keresztény, és annakidején kötelezően járnia kellett templomba, az semmit sem jelent! Annyira keresztény, meg annyira korrekt becsületes ember, hogy már most felvette az előlegeket a Bigétől, hogy ha ő lesz kormányon, akkor lényegében a több milliárdos büntetését, jócskán lecsökkenteti, vagy el is simítja neki! Most a Bige fellebbezett, egy kis időt nyert vele, szerintem a választásokig ki is húzza, és akkor lép majd be a képbe Márki -Zay!! De csak akkor , ha tud nyerni! Az első több milliárdos csalása már meg is lehetne, mert akkor az a pénz ,már kenőpénzként fog közreműködni, mivel nem is tagadja ,hogy milyen célzattal segíti a baloldal kampányát, és Marki- Zay-t! Utána már nem pénzbüntetésre kell számítania, hanem börtönbüntetésre , Márki - Zay-al együtt, meg még akik részt vennének ebben a játszmában!
kotos
@Vinyek: Ki vagyok én, hogy megítéljem, ki a nagyobb gazember?
Rockxy
"...egyházellenes Orbán Viktornak"
mellik egyház?
katolikus, ref, vagy evangélikus, hitgyüli1ház, esetleg más?
ésakkor ez sok ház, nemde?
sziralisa
@kotos: " Ki vagyok én, hogy megítéljem, ki a nagyobb gazember?" - de azt sikerült megítélnie kedves kotos, hogy MZP "Joboldalibb, keresztényibb,". Legalább ne essünk a saját mércénk hibáiba.
Dr. Proktor
@sziralisa: ... vsak nem Márki-Zay mondta hogy "térdre csuhások"?
sziralisa
@Dr. Proktor: Csak nem Saulus üldözte az egyházat, aki megtérése után Pál apostol lett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.