Megszerezte a Magyar Hang a levelet, amit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt a kórházigazgatóknak. Utasításba adta, hogy a kórházi ágyak 20 százalékát ki kell üríteni, ilyen intézkedésre a harmadik hullám csúcsán került sor – számol be róla a telex.

Kapkodnak Orbánék: Ürítik a kórházakat, összeomlástól féltik az egészségügyet?
Kép: Pixabay

A levél szerint 12 093 ágyat kell biztosítani a súlyos koronavírusos betegeknek. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia. Hét budapesti és 23 vidéki kórházra vonatkozik az ágyak felszabadítása, ezek a Covid-kórházak, és november 15-től kell elkezdeni.

A mostani utasítás fontos pontja, hogy ettől az időponttól az azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozásokat el kell halasztani, illetve ismét leállnak a szűrővizsgálatok.

A Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea szerint a cél viszont az, hogy:

daganatos beteg ne maradjon ellátás nélkül.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón azt hangoztatta, hogy „bőségesen elegendő” a rendelkezésre álló kórházi ágyak, lélegeztetőgépek és az egészségügyi személyzet száma.

Azt nem árulta el, milyen adatoknál jönnek újabb korlátozások.

Forrás: telex
Címlapkép: Pixabay

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nessy: Igen, akkor 35.000 ágyat "szabaditottak fel"- úgy, hogy a frissen műtött beteget is haza toloncolták. Máig nem tudni, hogy közülük hányan haltak meg, hánynak romlott az egészségi állapota, vagy következett be végleges egészség károsodás.
Ezzel azért még el kell számolni az operativ törzsnek, müllernek és káslernek-és orbánnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kissé felnőttem: Mi van, bolsiék idiótája!? Konkrétumokkal találkozva mindjárt a bunkóproli efftársi személyeskedésbe, aljaskodásba menekülsz? Nyugodj le! Márki efftársad már amúgy is beígért nektek egy "megnyugtató" cupákos gázáremelést!
Nessy
@csipetke:Amennyit a jelen "vezetők" értenek hozzá, az látszik az "átvezényléseken"! Nekik az orvos,a medikus,a szakápoló, asszisztens, csak darab, darab. Hogy esetleg ahhoz a szakterülethez, ahova átvezénylik, abszolút nem ért, az senkit nem érdekel. Meg van a létszám, oszt jó napot! Ugyanakkor az elvezényelt a saját szakterületéről hiányzik, és ott okoz problémát az ellátás hiánya. Az ős káosz ehhez képest maga volt az átlátható, értelmes rendszer!
kissé felnőttem
@ómió: anyáddal kaszinóz gazember az országot te és a bandád verte szét várd ki a végét aztán kezded ám szokni a nyomort
csipetke
@Nessy: 09:10 Kár,hogy arról nem lesz majd statisztika,hogy hányan haltak/halnak meg a sok Mekk Elek miatt,akikkel orbán körülvette magát. Nem az volt a lényeg,hogy az illető értsen ahhoz,amire ki lett nevezve,hanem hogy jó pártkatona legyen,azaz legyen a nyelve kellemesen érdes,amivel a megfelelő csapásszámot fel tudja venni,és a saját gondolat az nem előny,hanem hátrány. Majd a fényességes megmondja,hogy a delikvens mit csinálhat,és mit gondolhat,mit mondhat. Dettó,mint az átkosban,de akkor azért jobb volt,mert volt létbiztonság,és minden kiszámítható volt. És persze Kádár nem íratta a fél országot strómanokra meg oligarchákra
Nessy
@csipetke: Kádár idejében azért még kellett szakértelem is egy - egy kinevezéshez! Ezért is mondta Csurka, hogy a "szakértelem bolsevik huncutság"! Pl. értelmes egészségügyi minisztereink voltak!
ómió
@kissé felnőttem: Na! Már a bolsi államcsődötöket majd az azt követő népzsebeléseteket is másra hazudnád? Így ma az efftársi? Ha meg az anyjával kaszinózó gazembert keresel, elég a tükörbe kukkantanod, bolsiék fajgörénye! Ott meglátod! A nyomorával együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.