Gulyás Gergely szerint nincs járványügyi kockázata annak, hogy ma tízezernél is több szurkoló előtt játszik világbajnoki selejtezőt a Puskás Arénában a magyar labdarúgó válogatott.

Nem számít az emberélet – a kormány szerint a meccsen nincs járvány
Fotó: Beliczay László/MTI

Amit a Fidesz most csinál, életveszélyes, hiszen semmi sem indokolja a járványadatok fényében azt, hogy ne legyenek szigorú intézkedések, hiszen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már írt a kórházigazgatóknak. Utasításba adta, hogy a kórházi ágyak 20 százalékát ki kell üríteni, ilyen intézkedésre a harmadik hullám csúcsán került sor. A meccsre csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni, de

nem kötelező a maszk viselése.

Továbbá a mai esetszámok alakulása sem ad okot a nyugalomra:

8370 új fertőzöttet igazoltak, meghalt 116 beteg Covidban

Ám ennek ellenére a kormány még mindig nem szigorít, sőt teltházas meccset rendeznek. Az, hogy százmilliárdos nagyságrendű közpénz áramlik a futballba úgy, hogy az eredményeket nagyítóval kell keresni egy dolog. Az azonban ennél sokkal fontosabb, hogy szinte mindenhol szigorítanak.

A szomszédos Ausztriában hétfőtől csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, és olyan mozi- vagy színházi előadásokra, ahol 25-nél többen gyűlnek össze.

Miután a szigorításokról múlt pénteken döntött az osztrák kormány, a hétvégén hosszú sorok alakultak ki az oltóhelyeknél. Nálunk ezzel szemben a munkáltatókra tolták az oltási felelősséget, illetve talán egyszerűen presztízsből meg kell tölteni az ország legdrágábban felépült arénáját akkor, mikor már ürítik a kórházakat.

A szakemberek szerint a mostani helyzet mögött állhat a Vadászati világkiállítás és a Békemenet is. 

Címlapkép: Beliczay László/MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
az is felelőtlen, aki most elmegy egy tömegrendezvényre. legalább az embereknek lenne eszük, ha már a kormánynak nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
penege
oltás és maszk...
aki ezt nem érti azon nem lehet segíteni...
kereső
az is felelőtlen, aki most elmegy egy tömegrendezvényre. legalább az embereknek lenne eszük, ha már a kormánynak nincs.
Nessy
Aki egy oltással, vagy a kora tavaszi immáron alig védő oltással, maszk nélkül, ha megbetegszik, megérdemli.Csak az a gond, hogy terheli a kórházi ellátást.
kissé felnőttem
meg rajtatok sem mert majd 15-25 nap után papolj igérni én is tudok ám : ja ma mindenhol lehet covidot kapni nem is fizetős max a temetéskor. aztán késő bánat meg a hazudozások?
Aki Én
@penege: De ha ezt az emberek nem értik, nem tartják be, akkor úgy gondolod, egy felelős kormányt nem terhel ezért felelősség?
Nem lehet, hogy ahogy mindenhol, nálunk is korlátozni kéne legalább a tömegrendezvényeket? Szerinted az adatok nem igazolják ezt? Mert a szakemberek ezt mondják. A kormányhitelesebb lenne ebben?
Néro
Lesz haszna. Legközelebb kevesebb Nemzethy Szurkoló veri szét a stadinjót ha elhullanak.
justhpeter
Ha egyszer mindkét debil - Orbán is és Gulyás - azt mondta, hogy a meccen nincs vírus, akkor nincs.
RonaGyuri
ismét bebizonyították, hogy mocskos trógerek! =))
Emmersson71
Majd pont egy hazai San Marino elleni, 99%-ban nyerhető meccsen szigorítanak :D
Cirkusz és kenyér..de főleg cirkusz!
simmering73
Cél a napi 10 ezer feletti új fertőzött.
ómió
Oltakozz, efftárs, ne "oltáspártiskodj"! Vagy az bezavarna a hazugságpotenciálodba?
csipetke
A tv2-n megnéztem a híreket kíváncsiságból. Nyomatják az oltást ezerrel, a maszkhasználatról egy szó nincs. A virológusok,orvosok már hónapok óta mondogatják,mennyire fontos lenne legalább a zárt terekben a maszkviselés. Ebből is látszik,hogy a kormány mennyire lesz@rja az embereket. Egy tv-műsorban vot szó a vadászati izééről,és az eucharisztikus kongresszusról is,hogy nagy valószínűséggel ott kezdtek szaporodni a fertőzöttek,és már akkor el kellett volna rendelni a maszkviselést. A tízezres ilyen olyan mérkőzésekről már ne is beszéljünk.Nem lenne akkora a baj,ha lenne elég egészségügyi dolgozó,és orvos,de azokat nem igyekezett itt tartani orbán,és a jövő évi béremelésükről is alkudozott,nem 30% lesz,hanem 21. Ennyire impotens,semmihez nem konyító kormány még nem ült a nyakunkon,ez biztos. Most újra jön az ágykiürítés a kórházakban, kezelik a kovidosokat,és minden más elmarad. Műtétek,ilyen-olyan kezelések. Egy katasztrófa,ahogy a kormány (nem) kezeli a járványt
ómió
@Eladott Ország: Még mindig ilyen szegényes az Athina Híradó "archívuma"? Athina van "alkotói válságban", vagy Korózs efftársad? Esetleg nálad hibázik a hazugságinnováció? Kapjátok már össze magatokat!
Málna
Nem kell szigorítani. Mindenki vigyázzon magára és kész.
csak úgy....
@Málna: azt hittem,hogy viktor mindenkire vigyáz és senkit sem hagy az út szélén... :)
Aki Én
@Málna: Hogy, ha a gazdád tömegrendezvényeket szervek egyedüliként Európában?
Vagy megint mindenki más hülye?
Málna
@csak úgy...: Vigyáz is. Ingyenes az oltás mindenkinek.
Málna
@Aki Én: Egyedüliként? Már megint hazudsz...
És a tömegrendezvényekre muszáj elmenni?
rbela
Döntse el mindenki, hogy esetleg az életét kockáztatja...
Emmersson71
@Málna: Nem muszáj, de a rendezvény szervezője felelős mindenki biztonságáért! Az általános biztonságért pedig a kormány.
Málna
@Emmersson71: Ezért senki nem felelős. saját magadon kívül. Egy vírust - ami akár halálos is lehet - bárhol, bármikor elkaphatsz.
kereső
'A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig", erről a kormány keddi ülésén született döntés - tartalmazza a közlemény.

A VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTÁSÁRÓL SZÓLÓ JAVASLAT HAMAROSAN AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELÉ KERÜL, ÍGY AZT AZ ELSŐK KÖZÖTT VEHETI NAPIRENDJÉRE A PARLAMENT AZ ŐSZI ÜLÉSSZAKON - TETTÉK HOZZÁ.

Mint írták: a törvény hatályának meghosszabbítása azért szükséges, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt pedig egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

Mindez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Annál is inkább, mert az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést - hangsúlyozták."
Emmersson71
@Málna: Csak az esélye nagyobb egy zsúfolt rendezvényen, ahol sem maszkviselés, sem távolságtartás nincsen előírva! Hogy az oltottság ellenőrzését ne is említsem...
Nessy
Kéretik tudomásul venni, hogy kis hazánkban járványveszély csak a politikában van, az egyszemélyes rendeleti kormányzás érdekében! A többit mindenki oldja meg saját felelősségére. Ilyen apróságokkal a kormány nem foglalkozik!
namihami
A Semjénkiállítás és a Bayercsorda is mögötte lehet-- mondták a szakemberek, most!
Mi ezt már akkor. Ezek szerint az itteni kommentelők okosabbak a ""szakembereknél""!
Málna
@Emmersson71: Mindenkinek a saját felelőssége, hogy elmegy-e, visel-e maszkot stb...Ahogy az is, hogy beoltatja-e magát.
Emmersson71
@Málna: Tévedsz! A kormány felelőssége, hogy oltás szempontjából ellenőrizetlen embereket enged zsúfolódni, ahol még maszkviselést sem ír elő! A jog és döntés az egyéné, amíg a kormány lerázza magáról azt a felelősséget, amellyel mindenkit köteles volna védeni!
Istenakinincsen
@ómió:november 12., 13:27
Téged mikor oltottak be fideSSvírussal?Gyengül a hatás efftárs!Siess a következőre.Kérjél valami erősebbet mert mutálódik a fideSS.Nem fogja bírni a gyengye gerinced és az ostoba agyad(ha van még).
ómió
@Istenakinincsen: Nocsak! Eszerint benneteket bolSSivírussal oltottak és - nyilván - az eszmétek azt hírdeti, hogy az covid ellen is véd! Akkor, ezért "szenvedtek efftársi oltáspártiságban"! Viszont - látom - a beléd oltott bolSSivírus már mindenkiben az efftársadat láttatja veled! Netán csak a veled született elmebaj teszi, hogy már a saját efftársaidat se ismered fel? Azok ők
- tudod - akikkel "szent zsoltárotokat", az Internacionálét szoktad együtt énekelni és gerinc hiányában gerincbajuk se lehet - veled együtt!
Peller Anikó
Idegrendszeri betegség, amelyet a tikknek nevezett ismétlődő, akaratlan mozgások (motoros tikk, például csapások és rúgások, felugrás) és hangadások (vokális tikk, például morgások, vakkantások, helyzethez nem illő szavak, káromkodások hangos, akaratlan kimondása) tartós fennállása jellemez.

coub.com/embed/fqy7g
Istenakinincsen
@ómió: ma, 09:55
Tisztában vagy vele hogy mekkora ökör vagy?Ne égesd már magad bolsizással,efftársazással!
Trollkodsz csak itt és útálnak már nem látod?Menj a bayergúnár oldalára ott szeretni fognak.
Ostoba kondatag.
penege
@Aki Én: nem... van oltás van maszk és elmondták ezerrel.
40% idióta miatt nem állítják le az országot.
Aki Én
@penege: Ok. Tehát megint mindenki felelős, csak a kormány az elhibázott intézkedései miatt nem.
40%??? Ez, hogy jött ki?
Mert az oltottak mindegyike sem védett. Ilyen számot senki nem ismer.
Szerintem viszont igen is egy kormány felelőssége ez.
@Málna: @penege: Halottaink számát tekintve nem hiszem, hogy mi lennénk a jó példa. Valamit nagyon rosszul csinálunk Európai viszonylatban. És már az oltottság foka sem érdemi. Mondjuk sosem volt.
penege
@Aki Én: a kormány felelőssége hogy legyen vakcina... ráadásul ingyen van.
Kórházi ágy is van... oxigén is van..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.