Bekuckózós időre lehet számítani a hét utolsó napján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a látási viszonyok napközben javulnak, főleg a Dél-Alföldön és a Duna tágabb környezetében elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon további eső várható szórványos jelleggel. Többnyire mérsékelt marad az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult részeken 5, 8, másutt 9, 13 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

Köd és szórványos eső, felszakadozó felhőzet – ez várható vasárnap az időjárástól

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap éjjel kevésbé felhős, illetve borult, párás tájak egyaránt lehetnek. Borult részek nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati felében, illetve északon, északkeleten fordulhatnak elő. A borult tájakon szitálás előfordulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul, a kevésbé felhős tájakon fagyhat.

Hétfőn napközben a köd és rétegfelhőzet nem mindenhol oszlik fel, ahol viszont ez megtörténik ott gyengén felhős, napos, párás idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás is lehet. Az északi, északkeleti szél jobbára mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet 8 és 10 fok között alakul. Hétfőre a tartós és sűrű köd miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Nógrád megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.