Az 1998-as országgyűlési választás óta önállóan nem induló keresztény-konzervatív párt elnöke úgy látja, a Fidesz-KDNP együttműködés európai és magyar szinten is a legsikeresebb politikai közösség.

A Fidesz-KDNP az Európai Unió és a magyar politikatörténet legsikeresebb politikai közössége, aminek lényege, hogy ez nemcsak szövetség, hanem valódi közösség is – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke vasárnap, a Fidesz 29., tisztújító kongresszusát megnyitó beszédében.

Semjén Zsolt: Márki-Zay Péter "Gyurcsány és Gyurcsányné marionettbábuja"

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A pártelnök a KDNP és a szövetségesek nevében köszöntötte a kongresszus résztvevőit.

Úgy fogalmazott: "A Fidesz-KDNP-szövetség tekintetében érdemes tudatosítani magunkban és másokban is azt a büszkeséget, hogy ez a politikai közösség, amelyet létrehoztunk, az Európai Uniónak és a magyar politikatörténetnek a legsikeresebb politikai közössége, aminek a lényege az is, hogy ez nem csak szövetség, de valódi közösség, hiszen 2008 óta minden országos választást abszolút többséggel nyertünk meg. Most se lesz másképp."

Fontos látni, hogy a Fidesz és a KDNP, a szövetség, sőt a kongresszus is csak eszköz. A cél, "amiért az egészet csináljuk", a keresztény civilizáció védelme "a migrációs invázióval" és az "LMBTQ-tébollyal" szemben, valamint a nemzeti szuverenitás biztosítása – hangsúlyozta.

A nemzeti szuverenitás legfontosabb lépésének azt nevezte, hogy "határon túli véreinkre" is kiterjesztették a teljes jogú magyar állampolgárságot, és így "ők most már nemcsak nemzettársainkként, hanem honfitársainkként és polgártársainkként vannak itt közöttünk".

Az ellenzékről Semjén Zsolt azt mondta: helyzetüket az határozza meg, hogy a 2010-ben létrejött centrális hatalmi erőteret duális erőtérre kellett alakítaniuk. Szerinte ennek következtében a mostani ellenzék "reformkommunista – reformfasiszta" ellenzék.

"A DK-Jobbik-szövetség az a reformkommunista reformfasiszta ellenzéknek a zagyvasága, amit egyetlen dolog tart össze, Orbán Viktorral és velünk szemben való patologikus gyűlöletük, ami mögött az antikrisztianizmus és a magyarellenes reflexek zsigeri beállítottsága van" – mondta.

Szerinte ha 2018-ban a Fidesz-KDNP nem nyerte volna meg a választásokat, a pandémia közepén a "magyar kormány úgy nézett volna ki", hogy Szél Bernadett miniszterelnök, Vona Gábor a belügyminiszter és Gyurcsány Ferenc pénzügyminiszter. Mi lett volna ezzel az országgal, ha egy ilyen reformkommunista – reformfasiszta kormánynak kellett volna megvédenie az országot a pandémiától és mindazoktól a kihívásoktól, amelyekkel szembe kell néznünk? – tette fel a kérdést.

Véleménye szerint a gondviselés különleges kegyelme, hogy 2014-ben és 2018-ban is a határon túli magyarok szavazatával lett meg a kétharmad.

Semjén Zsolt arra figyelmeztetett: 2022-ben hasonló kihívás, támadás éri Magyarországot és az értékeinket, mert Brüsszelben eldöntötték, hogy a "progresszió úgy fog kinézni, hogy a keresztény civilizációt le kell rombolni, a nemzeti szuverenitást meg kell szüntetni és a családokat relativizálni kell."

Hangsúlyozta: Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje ennek a kiszolgálója, és "Gyurcsány és Gyurcsányné marionettbábuja".

Ugyanakkor kijelentette: "minket nem az érdekel, hogy ők mit csinálnak", mert a Fidesz-KDNP bajtársi szövetség azt a célt határozta meg, azt a nemzetszolgálatot vállalta, hogy megvédjék a keresztény civilizációt, a nemzeti szuverenitást, a családokat és gyerekeket.

Semjén Zsolt arra is kitért: külön öröm, hogy a teljesen megújult és újjáépített Hungexpo területén tarthatják ezt a kongresszust, mert elsőként ez a központ adott helyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, majd az Egy a természettel világkiállításnak.

Megjegyezte: ez utóbbin másfél millió látogató volt, amivel a 21. századi Magyarország legnagyobb rendezvénye lett.

A pártelnök bírálta az ellenzéknek a világkiállítással kapcsolatos magatartását. Azt mondta: az ellenzék egész gondolkodása "egy buborékban van", ami idegen a magyar világtól, tagadják a valóságot, a végén pedig azt mondják, hogy "hülye a nép". Megjegyezte: Budapest főpolgármesterének helyében köszönetet mondott volna a kormánynak, hogy ezt az épületet megépítette a fővárosnak, hiszen ennek idegenforgalmi, turisztikai bevétele és minden szellemi kisugárzása Budapestet gazdagítja. Ehhez képest – folytatta – Karácsonytól annyit telt, hogy ugyanúgy "fúrta" a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, mint a világkiállítást és annak idején az olimpiát is.

Értékelése szerint a helyzet az, hogy a Fidesz és a KDNP legfőbb szövetségese "a valóság és a nép".

A kongresszust a Hungexpo C pavilonjában lévő konferenciateremben tartják. A színpad mögötti hatalmas narancssárga led-falon a "Nekünk Magyarország az első" mottót vetítik ki, a szónoki pulpitus mögött pedig magyar zászlókat helyeztek el. Az esemény kezdetén Miklósa Erika operaénekesnő énekelte el a Himnuszt.

Az eseményen mintegy 1470 küldött és több mint 600 meghívott vendég vesz részt. Az esemény házigazdája Zsigó Róbert államtitkár és Koncz Zsófia országgyűlési képviselő.

A résztvevők délelőtt testületi beszámolókat hallgathattak meg, majd dél körül kezdődtek a szavazások a pártelnök és a négy alelnök személyéről.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Akkor most becsüljük meg, hogy az itthoni szavazatok alapján hány százalékot kaphattak valójában Orbánék 2014-ben és 2018-ban, ha bevallottan csak a határon túliak voksaival lett meg a 40 %-osra összecsalt kétharmad.
Még hogy nem lehet törvénytelennek nyilvánítani az alaptörvényüket? Ugyan kérem!
A határon túliak pedig majd akkor lesznek a honfitársaim, ha itt fognak élni, dolgozni, adózni. Bár nem örülnék neki, mert jellemtelen ember nélkülük is van, több is az elégnél.
A többi semjénségre majd apránként.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
az Állami Egyházügy Hivatal kiöregedett csicskása... Zsóóóti ,,te meg Orbán elvtárs többször használatos seggtörlő kendője vagy...Idióta nyalóka.
Sámannus
Zsóti te inkább húzzál el szarvast reptetni az Antarktiszra, vagy a saját moslék koalíciódban keverd a fost.
Lepényleső
Csak tudja,milyen sikeres egy bábu sorsa,ha madzagon a gazda mozgatja?
evacica
Semjén a s...nyalás magas iskoláját mutatja be! Köpönyeget igen csak tud forgatni, egy jellemtelen ember!
Peller Anikó
@evacica: Láttál már olyat a fideszgecik között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.