Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki Kormányinfóján jelentette be, hogy a kormány az üzemanyagárak befagyasztásáról döntött. Ennek jegyében három hónapig a benzin és a gázolaj ára is egyaránt 480 forint lesz. Az ársapka a 95-ös benzinre és az alap dízelolajra lesz érvényes.

"Vér fog folyni Orbán miatt. Kivégeztek minket" – a benzinkutasok már elégtételt követelnek

Erről és az árbefagyasztásról már több cikket írtunk, melyeket itt és itt olvashat el, ám arról is szó volt, hogy a GKI szerint mattot kapott a kormány.

A döntéssel kapcsolatban most újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, mely igyekszik megakadályozni, hogy a benzinkutak üzemeltetői esetleg kijátsszák a szabályokat.

A rendelet szerint abban az esetben, az üzemeltető köteles üzemszünetet hirdetni, ha 7 napon belül összesen 48 órán keresztül nem tudja az érintett két üzemanyagfajtával kiszolgálni a vásárlóit.

Ebben az időszakban más kereskedelmi tevékenységet sem folytathat, tehát a shop, kávézó, étterem részre is vonatkozik az üzemszünet.

Arra sincs lehetősége az üzemeltetőnek, hogy más ok miatt hirdessen üzemszünetet, vagy csökkentse a nyitvatartási idejét. A szabályok megszegéséért 100 ezer és 3 millió forint közötti bírságot lehet kiszabni.

Ismételt jogsértés esetén legalább egy napra, legfeljebb fél évre átmenetileg eltilhatják az üzemeltetőt a tevékenység folytatásától.

Több hozzászólás is érkezetett ezzel a kapcsolatban már a közösségi médiában, és sokaknak nem tetszik ez a döntés.

Vér fog folyni, Orbánék nem tehetnek kedvükre tönkre egy szektort, és nem nyomhatják le a vállalkozók torkán a saját akaratukat.

- írta valaki kommentben, aki azt is kifejtette, hogy a benzinár befagyasztása a kormánynak konkrétan nem jelent bevételkiesést. 

A rendelet legfontosabb pontjaiban olyanok szerepelnek, mint hogy

ha a töltőállomáson a 480 forintos hatósági áras termékeket nem árulták három hónappal ezelőtt sem, akkor a prémium-üzemanyagot is 480 forintos áron kell adniuk,

Illetve, abban az esetben, ha a maximált árú benzint és gázolajat nem tudják hét napon belül nyitvatartási időben összesen 48 órán keresztül biztosítani, a kútnak üzemszünetet kell hirdetnie, azaz be kell zárnia.

De a töltőállomás a szokásos nyitvatartási idejénél nem lehet rövidebb ideig nyitva.

A rendelet ígérete szerint az ártörvény betartását a NAV ellenőrizni fogja. Amennyiben az adóhivatal szabálytalanságot tapasztal:

első körben 100 000 forinttól 3 000 000 forintig terjedő bírságot szab ki,

majd ismételt jogsértésnél egy időre be is zárathatja az üzemeltető összes kútját, itt a legkisebb büntetési tétel egy nap, a legnagyobb pedig fél év kényszerszünet, az ellenőrzések akár napon belül is ismétlődhetnek, és egy büntetést többször is ki lehet szabni. Ezen felül a pénzbírság és a bezárás egyszerre sújthatja a szabálytalankodó benzinkutat, a bírságot kiszabó határozat ellen nem lehet fellebbezni.

Ebből is látszik, hogy mindenre felkészültek, hiszen már többen jelezték azt, hogy be fogják zárni a kutakat, ám ez a kiskapu továbbra is működni fog, hiszen csak a nyitva tartó kutakra vonatkozik a szabályozás.

Akkor bezárunk, veszteséget nem fogunk termelni, miért nincs kárpótlás, miért nem adnak vissza abból amit már elloptak? Azt gondolják, hogy ebből nem lesz lázadás? Hát nagyon tévednek!

- írta egy másik hozzászóló, aki mint a kommentjéből kiderül egy kis vidéki kút tulajdonosa.

Kivégeztek mindeket, egyszer és mindenkorra, persze három hónap, de nem vagyunk hülyék, jönnek a választások, és majd pont akkor mondanák azt, hogy oké, legyen megint piaci áron, akkor nem 25 forinttal drágulna majd, hanem 35-40 forinttal. Nyugodjatok meg, ez április végig fog tartani. Valamit tenni kell ezek ellen a tolvajok ellen.

- kontrázott rá egy másik.

Ám ha bezárásra kerül sor, akkor ilyen esetekben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kijelölhet egy másik alkalmas szolgáltatót a benzinkút üzemeltetésére.

Ideiglenesen így a töltőállomás és a tárgyi eszközök a birtokába kerülnek, ha viszont valamilyen kárt okoz az átmeneti üzemeltető, akkor a károkat köteles megtéríteni az eredeti tulajdonosnak.

- fejti ki a rendelet.

Ugyan hivatalosan egyik cég sem árulja el, hogy mekkora árréssel dolgozik, a szakmai berkekből azt lehet hallani, hogy a nagykereskedők 4-5 százalékot szoktak rátenni literenként az üzemanyagokra

ez a vasárnap érvényes árakon számolva kb. 20-25 forintot jelent.

Pletser Tamás, az Erste olajpiaci elemzője szerint, az üzemanyag literenkénti jövedékiadó-minimuma 36 cent (ez 365 forintos euró mellett 131 forint), vagyis a magyar jövedéki adó (120 forint) a forint legújabb kori gyengélkedése idején már a minimumszint alatt van.

Vagyis hivatalosan már nem lehet csökkenteni az adót, hiszen az EU majd felszólít minket, vagy kötelezettségszegési eljárást indít.

Ám a kiskereskedők másképp látják, a havi 20 ezer liternél már több mint fél millió forint a veszteség. 

Ha bezárom a kutat, akkor nem égetem a pénzt, majd jól el fogom mondani a két alkalmazottnak, hogy azért vagytok kirúgva, mert ennyire kedves volt a kormány. Jól tudják ők is, kire kell majd szavazni, azaz kire nem. 

- kommentálta egy másik tulajdonos egy a 480-as üzemanyagról beszélő fideszes politikus bejegyzése alá. 

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tévednek, Orbán ebben az országban és ezzel az országgal bármit megtehet! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Lényegesen többen vannak akik olcsóbban tankolnak, mint a fenyegetőző benzinkutasok. Ha vér fog folyni, akkor az csak az erőszakosaké lesz!
Bohóckodnak és lázadoznak, akik eddig is egy aranybányát működtettek!
rokker33
Márciusban 300 forint volt 1 liter üzemanyag, akkor nem voltak veszteségesek??Ezeket is csak a pénz érdekli semmi más!
RonaGyuri
tévednek, Orbán ebben az országban és ezzel az országgal bármit megtehet! =))
Peller Anikó
Egyre nagyobb szarba vagy viktor, rád ég a rengeteg gazemberség amit tettél a "népeddel".

propeller.hu/itthon/3733763-ner-ot-bune-ami-meg-otven-ev-mulva?all#c3200243
justhpeter
Érdekes lesz ez a történet, legfőképpen akkor ha valóban a választásig fog tartani. Ugyanis ez esetben akármekkora balf@sz lesz az ellenzék mindenhogyan nyer. Bizony azt lehet mondani, hogy az lesz a normális állapot, mert Orbán már régen meg van buggyanva. A töketlenkedése + a vírus rombolása, az alárendeltek eszméletlen baromságai - lásd Kasler - rohamosan rontja a választási esélyeit. Hogy mennyire így van, ma már a tolvajok kongresszusán nem a holnapról, a holnap utánról gajdolt, hanem a következő 10 évről. Az elborult elmétől félrebillent fejjel persze lehet.
Peller Anikó
@róker33: Nemsok eszed van, de ezt gondolhattuk eddig is.

Ha márciusban 300 ft volt a benzin akkor ők ennél olcsóbban kapták és keletkezett rajta a saját hasznuk.

Ha márciusban azt böffenti a vicctor, hogy legyen a bencin 280, akkor lehet haraptak volna hasonlóan mint most. Ez egy nehéz két mondat volt?
csak úgy....
@rokker33: asszem lógna a szátok,ha az osztrák kancellár kitalálná,hogy minden kaja holnaptól 5 euró és az italokat beszerzési áron szolgálhatja föl a pincér!
rokker33
@Peller Anikó: te ostoba attól 120 forint alá nem süllyedt az adó sőt akkor még emelkedik is ha az üzemanyag csökken az új adórenszer miatt csak olyan sötét vagy mint az éjszaka!
Egy korsó hideg barna
Az persze nem mellékes, hogy az olcsóbban tankolókat nem nagyon érdekli a benzinkút üzemeltetők búja- baja .A bérlők símán elküldik a kutasokat de továbbra is ingyen tankolnak.
Gauntlet
Populista maszlag. Közben lopnak és katonai repülővel mennek repülni!
JAJMÁR
hvg.hu/gazdasag/20211020_benzinar_dragulas_benzin_gazolaj

A befagyasztott ár és a tényleges ár közötti különbözetet átvállalhatná az állam, de legalább egy részét...
Qqberci
Arról nem röfögött a kolostor malaca, hogy a nagykerárat is maximálta volna...
JAJMÁR
@rokker33: Talán olcsóbban szerezték be, nem gondolod ? :D Persze az adókat abból is fizetni kellett.
Juliusz48
Én csak egyet nem értek. A Budakalászi Auchannál 477Ft/l a benzinár. Akkor ott most emelni fogják, hogy ne fizessenek rá.
karma1
@JAJMÁR: Amikor 380-ert adtak az uzemanyagot, akkor a barrellenkenti ar 65-80 USD volt, most meg 125-135 kozott mozog - attol fugg, kitol veszik (bar nagy kulonbseg mar nincs az amcsi beszallitoknal). Ha arra a benzinarra tettek ra az adokat, plusz a sajat nyereseguket, akkor annyi volt az ara.
Talan korul kene neznie a dagadt torpenek a MOL-nal, hogy hogyan kitol es mennyiert szerzi be az uzemanyagot? Lehet, hogy a legdragabb beszallitotol, mert azok igernek neki sok "alkotmanyos koltsegvisszateritest" !
JAJMÁR
@karma1: Egyetértek, bár mindenütt erősen drágul az üzemanyag, a magyar árösszetétel amúgy is különleges:

"A jövedéki adó majdnem ugyanekkora tétel. Ebben nem százalékokat számolnak, hanem fix az adó nagysága: a benzin esetében 120, a gázolajnál 110,35 forint literenként. (Mivel az áfa még a jövedéki adóval megnövelt tételre rakódik rá, mondhatjuk, hogy az állam még az adót is adóztatja.) A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezt negyedévenként határozza meg, és annyi számít ilyenkor, hogy a kőolaj világpiaci ára az előző negyedév első 75 napjában 50 dollár alatt vagy fölött volt-e. A mostani példánál maradva: mivel idén július 1-je és szeptember 15-e között a Brent olaj hordónkénti ára napi átlagban 72,43 dollár volt, az 50 dollár fölötti árnál érvényes adót kell fizetni az október 1-je és december 31-e közti negyedévben. Ha 50 dollár alá esne az ár, akkor a benzin literének jövedéki adója 125, a gázolajé 120,35 forintra emelkedne."
karma1
@JAJMÁR: Koszonom a pontos infot - okosabb lettem tole, de eleg boldogtalan is...:(
human
"Azt gondolják, hogy ebből nem lesz lázadás? "

Igen, pontosan így gondolják. Ami radikális lázadás volt ebben az országban azt mind Orbánék szervezték (vasutasok gördülő sztrájkja, gazdák vonulása traktorral Budapestre stb).
colibri
Érdekes! Az nem jut eszébe a nagytudású fidesz-kormánynak, meg az unortodox idióta Matolcsynak, hogy a béka s@gge alatti gyenge forintot kellene valahogy feljebb hozni, mert a magyar fizetőeszköz állapota legfőbb okozója a sok áremelkedésnek.Csak hencegni, mellet veregetni tudnak! Meg még 10 évig uralkodni akarnak! Frászt nekik! Ahogy szórják most választásokig a hitelbe kapott pénzt, azt hiszem tavasszal menézhetjük magunkat! Mellé még itt van a covid, meg a klímaváltozás is...
verőce21
Akinek nem jut, vagy drága az üzemanyag, az járjon elektromos autóval...! :)
lusta
@JAJMÁR: Ezekkel a nagy dumákkal csak egy gond van. A kőolaj nem az amszterdami kikötőben kerül megvásárlásra, hanem már régen megállapodott hosszútávú szállítási szerződésnek köszönhetően csövön jut el Battára. Néha még az adriai vezték is használatba vevődik.
Yoda69
@verőce21: Most megint megcsillantottad az IQ-dat, szinte mar kupak lalaval vetekedsz.
Akinek nincs penze benyara, szerinted annak van penze elektromos autora?

Ha en benzinkut tulajdonos lennek, akkor azt csinalnam amit az utolso kommentelo irt: kut bezar, alkalmazott elkuld.
Fel ev kenyszer szabi, amig racs moge nem kerul a maffia feje. Ha meg nem kerul, akkor kut elad. es irany nyugat. Ennyi.
Cucika
Becsületesebb lett volna Orbán részéről, ha az áfáról mondott volna le ideiglenesen. Mindent áthárít a vállalkozásokra aztán meg úgy tálalja mintha a kormány adta volna ugyanúgy mint a rezsicsökkentésnél.
Dr. Proktor
@rokker33: Te vagy sötét, pontosabban tudatlan! Nem csak a kb 150 Ft jövedéki adó van az üzemanyagon, hanem a 27% Áfa is...
Számolj - ha tudsz...
Dr. Proktor
@fideszes gyökér: Pontosan! ... és 600 Ft felett lesz az üzemanyag ára!
dr. prédikátor
Ö1G!!! FONJÁK MÁR SZÁMODRA A KÖTELET!!!MOCSKOS HAZAÁRULÓ NEMZETVESZTŐ TÖMEGGYILKOS!!!
magyar1
A beszerzési árakat is ilyen arányban kell meghatározni és ennyi.
Pálinkás Pál
@Pegero: az a " valaki " a többség, remélem lógni fogtok, tárgyalás nélkül...
penege
ez nettó hazugság.
a kormány a beszállitokkal egyeztetett, nem a benzinkutakkal.
az árrés megmaradt...
megint csak hergelnek...
simmering73
@Juliusz48: Maximálták 480-ban. Több nem lehet, kevesebb igen. Megnéztem, az auchankutak egységesen 477ft-ért adják a 95-ös benzint.
verőce21
@Yoda69: Nekem volt saját építésű benzinkutam. Akár hiszed, akár nem. Egy láncolathoz csatlakoztam vele...

Minden logo, matrica, műszaki felszerelés, stb. a multi szabványai szerint... De már több mint tíz éve eladtam, már akkor nem érte meg üzemeltetni, plusz a vele való vesződség... ( A multiláncok összevesztek rajta, ki fizessen érte többet! Egyik a logo védjegyek, másik a beszállítói szerződések miatt, stb.) Nem csodálkoznék, ha most több tucat benzinkút is bezárna, és nem az olcsóbbá váló üzemanyagok miatt!

Már eddig is nagy harc folyt a vevők becsalogatásáért a bevásárlópontok kialakításával, már nem éri meg fenntartani annyi kutat...
Közösen meg fognak egyezni a multik a csökkentésekről, hogy a tortából továbbra is azonos szeleteket vágjanak...!
Macskaszem
A Geczi maffiának a benzinkutakra is megfájdult a foga. Vagy nem azokat szokták Csutkányék tönkretenni, akiktől éppen el akarnak venni valami jól jövedelmező dolgot? De.
kissé felnőttem
visszaszámlálás elindult leáll az ország kutak nélkül aztán leshet a basi, ki az akit vesztesség termelésre kötelez?? ja kezdje el kap választ a nav oda sem mer menni. Vagy kirendeli a hadsereget ??? ajaj érdekes" humanizmusa "van a fickónak csak birja szusszal vagy már csomagol?KARDOS JÓZSEF volt alapitóttársa videoját hallgattam érdemes aztán el lehet gondolkodni kiről és miről szól az egész
magyar1
@Macskaszem: A benzinkutak is lehetnének állami tulajdonban. A multik itt is a nyerők, mint mindenben.
Mivel a benzinár mindenre kihat, így ez is stratégiai tulajdon, azokat pedig nem szabad idegen kézbe adni mert a kormányok felett azok fognak uralkodni.
Aki Én
@rokker33: ,,Ezeket is csak a pénz érdekli semmi más!"

Ez egy qrva bölcs meglátás. Nem is értem miért nem hazaszeretetből üzemeltetnek kutakat.
inhuman
Zsiday Viktor: a benzinár-maximalizálás egyenes út a hiánygazdasághoz

"nyilvánvaló, hogy ez a választásokig így marad: most már olyan nagy a tét a regnáló kormánynak, hogy semmi sem számít."

A szakember végül emlékeztet: "a jelenlegi kormányzat – ha gazdasági nehézségek vannak – akkor ezt úgy kezeli, hogy egyszerűen csak elvesz, méghozzá teljesen voluntarista, ad-hoc módon. Elsősorban a nagyobb cégek profitját, de ha muszáj magántulajdont is."

mfor.hu/cikkek/makro/zsiday-viktor-a-benzinar-maximalizalas-egyenes-ut-a-hianygazdasaghoz.html

O1G
Macskaszem
@magyar1: Az állam köztudottan rossz gazda, de majd hitelből megveszik, aztán lepasszolják fideszes alapítványokba, mi meg majd fizethetjük vissza a hitelt, meg hízlaljuk az adónkból az alapítványokat. Normáááális??
telegdilaci
@RonaGyuri: A benzin kutasokkal is ugyanazt csinálja amit annak idején a Trafikosokkal csináltak,nem értem a Magyar Népet,mikor lesz már elég nekik ebből a rablóbandából!
Rizikó
Nemzetgazdasági szempontból nagyon fontos lenne, hogy a benzinkutak, energia szolgáltatók, közüzemek mind állami kézben legyenek.
Az ilyen viták és a horror árak egycsapásra eltűnnének.
Csizmás Kond
Ugye a benzinár az olaj hordonkénti árától függ. A hordók pedig egyre telibb és telibb vannak mert a nagy környezetizé meg a szénhidrogén alapú termékek hisztije oda juttatta a kitermelőket hogy már tankereket sülyesztenek el csak ne kelljen leállítani a kitermelést és a finomítást, szóval akkor miért is veszik meg és ki veszi meg a majdnem ingyen kőolajat drágán???
...
Macskaszem
@Rizikó: Nemzetgazdasági szempontból nagyon fontos lenne, hogy a fidesz eltakarodjon, mert kilopja a szemedet, és mégcsak észre sem veszed geczi.
JAJMÁR
Meglehet, hogy sok benzinkutas tönkremegy, és valakik majd felvásárolják ezeket a kutakat, nyilván újra lehet osztani ezt a piacot is. Miközben emelkednek az élelmiszerárak - az olajé egyértelműen meredeken -, de a liszt, a kenyér ... és minden! Nem szokott sajnos visszacsökkenni, ha az olaj ára csökken! Van beleszólásunk? Nyitnak erről valamiféle konzultációt?
Namely
Érdekes, amikor vég nélkül öntötték a piacra a likviditást, akkor senki nem sírt. :?
Peller Anikó
@róker33: Nehéz. Pedig csak 2 mondat volt.
magyar1
@Macskaszem: Az állam ne legyen rossz gazda, a vállalkozások felügyeletét annyira meg tudják oldani, hogy minden ft után adózni kell, meg minden sallang akkor a saját dolgait is tudja szigorúan felügyelni.
Néro
Mi a baj ? Benneteket is falhoz állított a Fityma-Köpnömkő moslékkoalíció ? Nem vagytok egyedül már mindenkit átbaxott.
Nyitva tartás helyett menjetek Gyúúúúcsány filmet nézni abból korrektül fogjátok tudni miért is rossz most éppen nektek
vagy áruljatok repülőgép benzint hogy a Nagy Vezet Ő tudjon menni a Türk tanácsba megvédeni benneteket IS.
Rizikó
@Macskaszem: Annyira unom már ezeket a sehová nem vezető kliséket. Ha szeretnél konkrét dologról beszélgetni rendben van. Ilyen lózung szintű semmitmondás nem érdekel. Vagy az sem, hogy igazságosabban kéne. Több demokráciát. Emeljük fel az elesetteket. Stb.
Theorba
@Yoda69: Ne de tényleg nem rémlik valami?
— "Ha nem tellik kenyérre, egyenek kalácsot!" Sissie, alias Wittelsbach Erzsébet magyar királyné.

Szóval ironizátor bekapcs!!!
Istenakinincsen
@Rizikó:ma, 11:04.
Itt már majdnem minden"állami"kezekben van.Már csak a viziközmű megszerzése a legújabb cél,és akkor már minden az államé.
Bizonyára elkerülte a figyelmedet,hogy az államosítás még soha nem hozta meg az elvárható eredményeket.Az államosítást többnyire privatizáció követi(ilyen vagy olyan indokkal),aztán állami támogatás kifizetése,visszavásárlás...csalások sorozata törvényekkel támogatva.
Az állam szó is kétértelmű lett a mai világban.Van akinek azt jelenti,hogy az állam mi vagyunk(az ország lakossága),de az aktuális kurmányunknak azt jelenti hogy minden az övéké és a sleppjüké,szabadon garázdálkodhatnak,mert tudják hogy az csinálnak amit csak akarnak.
Milyen államot szeretnél?Rabszolgatartó,korrupt,titkolodzó,hazudozó,saját zsebét tömő kizsákmányoló ,vagy emberséges,igazságos,átlátható,élhető,egymást segítő,értékteremtő,boldog emberekből álló társadalmat építő állam lenne jobb?
Rizikó
@Istenakinincsen: A stratégiai ágazatok állami kézben vannak a legjobb helyen. Persze, hogy privatizáció jön, ha szét akarják verni az államot.
Miből gondolod, hogy egy erős állam rabszolgatartó?
Megbocsáss, de az utolsó mondatod a lózungok magasiskolája. Legyen minden jobb, igazságosabb! Minden legyen szabadabb, demokratikusabb...stb.
lusta
@Rizikó: Miaz, hogy a legjobb kézben? Milyen gazdálkodást folytat? A veszteséget ki fizeti? Az adófizető.
Rizikó
@lusta: Szubjektív, de nagyobb biztonságban érzem az ellátást, ha az állam a tulajdonos és nem, mondjuk, a Tesco.
lusta
Az állam az egyik legrosszabb tulajdonos. Jobban örülök a Tesconak, mint a hiper, szuper CBA, vagy Coop,-nak.
Istenakinincsen
@Rizikó:ma, 19:12
1:Miből gondolod, hogy egy erős állam rabszolgatartó?
...nem gondolom,ez sajnos adja magát.(lásd:történelem).Nézz körül az embervilágban.Erős állam=diktatúra.
2:Megbocsátok:)Lehet hogy szerinted lózung,de én ilyennek szeretném az embervilágot.
Ez nyilván neked Sci-Fi,de nem az lenne a jó,ha megvalósulna?
Milyen érdek tud felülírni egy emberségesebb élhetőbb jövőt?
surdilloFUJT
@Rizikó: @Pegero: Kevesebb kannást,két idióta fidessnyalonc!!!
Rizikó
@Istenakinincsen: Köszi, de nekem az erős állam jön be.
karma1
@human: Meg persze a robbantgatasokat is ok rendeztek - abban a pillanatban megszuntek ezek, amikortol 1998-ban bekerultek a vezetesbe. Boritekjolni lehet, hogy megint lesz szeva bacsi, meg hasonlo joemberek, akik penzert mindenre kaphatoak lesznek.
Rizikó
@surdilloFUJT: Paraszt vagy. Én nem sértegeelek.
terlasz
@Istenakinincsen: Ami ennek a majomnak lózung, az más embernek az élete.
terlasz
@Rizikó: "nekem az erős állam jön be"
Volt már itt erős állam, láttuk hogy végezte.
Rizikó
@terlasz: Láttuk, hogy a gyenge állam pedig az ország elvesztését okozza. Csak az erős állam a jó állam.
Németh István
A benzin, de alapvetően az üzemanyag kutak üzemeltetői a néhány igen tisztességes vállalkozás kivételével takarodjanak a tolvaj büdös rohadt kurva anyjukba! Mit akarnak lelopni még az emberektől, vállalkozásoktól! Nincs tisztességes kiszolgálás, még személyzet sem a kutaknál - nagy általánosságban!!! - A vezetők lenyelik a suskát nem kell nekik 2-3 millió havi jövedelmet adni! Basszák meg az anyjukat! Alkalmazottat nem vesznek fel, ha felvesznek szocskát keresnek, a moslék vezetőik viszik el a suskát! Rohadjanak meg!!!
Aki Én
@Németh István: Te súlyos elmebeteg, pszichopata és szellemi totálkár vagy, ezt kár lenne tagadni. Viszont csendben elmenni emellett is probléma.
Nincs senki a környezetedben, aki segítséget tudna hívni?
Gondolom nincs, mert elmenekültek. Jól tették.
A szomszédaidat sem irigylem.
csak úgy....
@Németh István: guszi pista,hány éve tankoltál utoljára? :) egyáltalán,tankolál e valaha?
Németh István
@csak úgy...: @Aki Én: Aztán az eszetlen fejeteknek hiába mondom, de mondom mert ember vagyok >> baromkáim ha felmentek a holtankoljak.hu oldalra most is láthattok a 480 Ft.-üzemanyagárnál olcsóbbat! Sőt szar agyúak >> két hete 464 Ft-ért tankoltam az egyik un. olcsóbb kútnál! Ne várjátok, hogy bekaphassátok brokit, hülye-gyerekeknek nem adom!
Gyenge elméjűek! a nyeresége a kutaknak így is megvan! Mi a kurva anyjuknak kell az árat úgy megemelni, hogy te -ti csak fizessétek a lejmolós geciket!?
Emmersson71
@Theorba: Tulajdonképpen majdnem, csak épp egyáltalán nem ;)

"A híres mondás Marie Antoinette francia királynétől származik, aki azt mondta: "Ha a szegényeknek nem telik kenyérre, akkor egyenek kalácsot." Először is, ha Marie Antoinette valóban ezt mondta, akkor sem jelentette ugyanazt, mint ma. Uralkodása idején ugyanis olyan törvény volt érvényben, hogy a pékeknek, ha kifogytak az olcsó kenyérből, a finomabb péktermékeket (pl. kalácsot) is olcsóbb áron kellett adniuk, hogy megakadályozzák a visszaéléseket. Marie Antoinette azonban semmi ilyesmit nem mondott, a neki tulajdonított szavak Jean-Jacques Rousseau Vallomások c. művéből származnak, s a filozófus egy hercegné szájába adta a szavakat. A legenda valószínűleg a forradalom utáni királyellenes propaganda részeként alakult ki, amikor a királyt és feleségét kivégezték."

mult-kor.hu/20140204_tiz_tortenelmi_idezet_amit_rosszul_tudunk
Emmersson71
Kéne már néhány - megyénként 80-100 - Nemzeti Üzemanyag és Gáztöltő Állomás! Pályázat útján megkaphatnák a kijelölt haverok és celebek, illetve rokonaik!
Németh István
Ha az engedélyezett és maximált árszintnél olcsóbban tudják adni némely töltőállomások az üzemanyagot akkor megkérdezem, mi a kurva anyjának nyerészkednek a többiek!???
Dr. Proktor
@Németh István: Hordóból mérve persze hogy olcsóbb...
Normális ember normális autóval ilyen helyeken nem tankol.
Dr. Proktor
@Emmersson71: Ezeknél cigarettát és pájinkát is lehetne tankolni...
Aki Én
@Németh István: Parádés a stílusod, te elmebeteg suttyó. Csodálkoznék, ha mentális állapotod lehetővé tenné, hogy vezess.
kissé felnőttem
@Németh István: 2/3 azaz 480 nak a 2/3 a a kormány játékszere és literenként ám .
atekko
kicsit megkésett a halálhörgés. Talán 2012 január elsejével kellett volna így nyüszíteni, amikor jogilag megalapozta az országh lecsapolásáth a nemzhethy kormányunk. Akkor nem volt megértés, most miért kellene hogy legyen, nincs sajnálat
Emmersson71
@Németh István: Te pedig eldöntheted HOL TANKOLSZ!
Istenakinincsen
@Rizikó:ma, 06:41
Erős állam?Az tudod mit jelent valójában?...nyilván nem.Segítek:Az ország népének akarata érvényesül azáltal,hogy a mindenkori kormány azt tegye amire megválasztották.
Ne kelljen az embereknek politázálni!Ezért fizetjük meg őket busásan.Nekik kell szolgálni a népet és nem a népnek kell szolgálni őket(és téged).Te is meg tudod szavaztatni a saját fizetésedet???,mert az emberek többsége ezt nem teheti meg mint a vérszívó,kizsákmányoló megválasztott politikusok!
Rizikó
@Istenakinincsen: Pár kritérium fölött nagyvonalúan átsiklottál, de a központi hatalom a lényeg, jól látod. Erős hatalom, erős ország.
Istenakinincsen
@Rizikó: Mik ezek a kritériumok?Nagyvonalak rejtik az apró részleteket.
Részletezheted ha akarod,de nem muszály.Birkáknak a hülyéknek és a kondának kell erőszakos hatalom...Köszi én nem vágyom rá.
Rizikó
@Istenakinincsen: Azt hiszem ma már nem vágok bele. Jó éjszakát!
Istenakinincsen
@Rizikó: holnap új nap:)...gondold át.Szép álmokat!
Istenakinincsen
@Rizikó: Ilyen a természetben(sőt az egész univerzumban)nincsen.
A pénz és a hatalom az egyetlen istene az embervilágnak és ennek van alárendelve minden más?
Láttál már szúnyogot?Láttál olyat amelyik tartálykamionnal megy vért szívni azért hogy eladja a többi szúnyognak?
Szánalmas a mai embervilág.Gondolkodó Humán Sapiens azon töri a fejét hogy hogy lehet átbaszni ,kizsákmányolni a másik embert???Erre kellett a fejlődés?Ehhez kell a nagy okos agy?
Ugyanezt elérték már évszázadokkal ezelőtt kőbaltával és bunkósbottal.
Erős állam,sárga csekkekkel,bankokkal,villanydrótokkal,vízvezetékkel,gázvezetékkel,internetdrótokkal,üzemanyaggal tette függővé a rabszolgáit.És persze legyünk hálásak hogy munkát adnak.
A piramisjáték elvileg tiltott ugye?Ennek ellenére a piramisrendszer törvényes...így működnek ma az országok és a társadalmak nagy része.Ez szarvashiba,és sürgősen változtatni kell rajta mert akármilyen jó a geometria,az legalsó köveken összpontosul a teher.Ha ez nem bírja akkor leomlik az egész vár.Szilárd alapokra lehet felhőkarcolót építeni,vályogházra is lehet annak aki vállalja a kockázatot.
Rizikó
@Istenakinincsen: Tökéletesen leírtad a hatalom miben létét. Ez azért is kellett, mert mindenhol ilyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.