Sűrű köddel indul a kedd főképp az ország középső, keleti és északi részein, napközben erős széllökések is lehetnek a Dunántúlon. Szerdán a Dunától keletre szinte mindenhol tartós és sűrű köd lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet feloszlása után sokfelé kisüt a nap, de a nyugati megyékben lehetnek tartósan borult, párás körzetek is. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, amelyet egy-egy erős széllökés is kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többségében 10, 12 fok között valószínű, de a tartósabban felhős részeken pár fokkal hűvösebb lehet. Késő estére -2 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Tartós és sűrű ködre figyelmeztet kedden a meteorológiai szolgálat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Keddre a meteorológiai szolgálat Pest (benne Budapest), Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést a tartós és sűrű köd miatt (amely 6 óránál több ideig maradhat meg és a látástávolság pár száz méter lehet).

Kedd éjjel ismét többfelé párássá válik a levegő, az ország keleti felén pedig nagyobb területen képződik köd. Eközben nyugaton terjeszkedik a rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. Hajnalra általában -5 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósabban megmaradhat. Több-kevesebb napsütés főleg az Alföldön és az északkeleti megyékben valószínű. Délutántól a délnyugati tájakon helyenként megvastagodhat a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat szitálás, hajnalban és estétől az északkeleti vidékeken néhol esetleg ónos szitálás. Estétől délnyugaton helyenként eső is eshet. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A kora délutáni órákban 5, 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdára a meteorológiai szolgálat ismételten a tartós és sűrű köd miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést az ország Dunától keletre eső összes megyéjére (kivéve Bács-Kiskun megyét).

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ország középső részén nincs, északon nincs, Budapesten nincs, keleten helyenként köd, a többi igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.