Annak ellenére, hogy a tájékoztatás szerint, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz, nem történik semmi.

Mikor szigorítnak Orbánék? 5325 az új fertőzött 165 beteg elhunyt – tragikusan romlik a helyzet
Kép: Pixabay

A járvány negyedik hulláma hazánkban is felszálló ágban van, és ki tudja még hol a vége, ugyanis a jelenlegi adatok szerint a beoltottak száma 6 003 414 fő, közülük 5 777 331 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 629 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Tegnap azonban 5323 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 966 167 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett.

5811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 545-en vannak lélegeztetőgépen. Az egészségügyben már elkezdődött az ürítés, ugyanis tegnap már a kórházi helyek 20%-át fel kellett szabadítani, ahogy erről már Kásler is beszélt. 

12 093 ágyat kell biztosítani a súlyos koronavírusos betegeknek. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia. Hét budapesti és 23 vidéki kórházra vonatkozik az ágyak felszabadítása

- derült ki a leveléből még pénteken. 

A szakemberek szerint ha valami csoda történne és holnap mindenki elmenne felvenni az oltást, a ma még négy millió oltatlan embernek akkor is csak 3-5 hét múlva lenne védettsége a vírus ellen.

A járványmodellek viszont éppen ekkorra jósolják a negyedik hullám tetőzését.

Arra figyelmeztetettek, hogy valamennyi védekezési eszközt

az oltást, a maszkviselést, a gyakori fertőtlenítést, a gyakori tesztelést, a tünetes betegek azonnali izolációját és egyidejű gyógyszeres terápiáját használni kellene.

Címlapkép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az NNK miért nem teszi a dolgát a törvényi kötelezettségének megfelelően??? Pandémia, járvány idején -főleg világjárvány idején nem nekik kellene irányitani a védekezést, és a megelőzést?(bár itt már nincs mit megelőzni).Törvényszegők- aik nem végzik a munkájukat, miért is kapják a fizetésüket a tiszti főorvossal az élen?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
@Rizikó: Az a baj, hogy nem csak ők viselik a következményeit, hanem mindenki, aki a covid által iszonyúan leterhel egészségügyben nem jut ellátáshoz más betegségből kifolyólag. Megint megszűntek a szűrések, a nem sürgős műtétek. Persze amikor azt látják, hogy a kormány is leszarja ívesen a járványt, és "CSAK" keresni akar rajta, meg politikai hasznot húzni, meg veszélyhelyzetre hivatkozva aljadék törvényeket hozni, akkor a birkák is leszarják az egészet.
Macskaszem
@KisTehen: Csak az tehet valamit, aki döntési helyzetben van. És azok sajnos orbánék. Ők meg csak közpénz milliárdok ellopásásában profik.
Gazella
Rá háritották a munkaadokra a vakcina oltást... másik gondoljatok a e-dik oltás se hat.. és viszi az embereket...amikor beleszól az mnrs a génedbe...
Rizikó
@Macskaszem: Ezért mondom, hogy minden zárlatot oldjanak fel. A Covidost nem kell műteni, az az intenzíven lesz, ha kell. Menjen minden a maga útján és aki bevállalta a veszélyt, azokért nem kell aggódni.
Néro
Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 336 főre emelkedett.

Nagy Orr Bán köröszt tényesen meg ezzel azt üzeni: Haljon apátok anyátok több marad nektek.
Lázálom János szerint meg ezzel így többet is értek.
Fityma-Köpnömkő moslékoalíció erkölcse szerint.
Lepényleső
Talán majd ha csak azok maradnak akik továbbra is adóznak,csak befizetői a bán államapparátusának
(amit egyébiránt a világban sokan már csak maffia államnak hívnak?)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.