A Dunától keletre fekvő megyékre, vagyis az ország felére a tartós és sűrű köd miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán reggel az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken ugyan, de a legtöbb helyen borult, párás idő várható. Elsősorban délkeleten, keleten lehetnek kevésbé felhős területek, és süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A többnyire mérsékelt keleti, délkeleti szél a déli országrészben és a Kisalföldön időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 12 fok között alakul. Késő estére -2, +7 fokra hűl le a levegő.

Zúzmarás köd, helyenként ónos szitálás – így indul a szerda

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy szerdán a Dunától keletre nagy területen várható köd, helyenként zúzmarás köd, néhol ónos szitálás. Napközben csak lassan javulhatnak a látási viszonyok, főként az Észak-Alföldön tartósan is megmaradhat a köd.

Szerda este többnyire erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Helyenként szitálás, kisebb eső előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a Dunántúlon és a középső országrészben északnyugatira fordul a szél, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul.

Csütörtökön a köd, illetve rétegfelhőzet ritkul, zsugorodik, amelyre rásegít egy érkező hidegfront, emiatt pedig a délutáni órákban már felhőátvonulások várhatók Az északkeleti részeken beragadhat a felhőzet. A ködös tájakon szitálás, főként északkeleten ónos szitálás is előfordulhat, emellett pedig csak nagyon gyenge eső lehet. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül, a Tiszántúlon gyenge marad a légmozgás. A hajnali -3, +6 fokról 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.