A Quaestor-csoport érdekeltségébe tartozott egykor, bűnügyi zár került rá, ehhez képest sikerült a két tulajdonosváltás, és egy felújítás is.

24.hu: úgy került Mészáros Lőrinc, majd Tiborcz István érdekeltségébe egy mátrai szálloda, hogy bűnügyi zár alatt van

Fotó: Pixabay cco (illusztráció)

A 24.hu cikke szerint úgy került először Mészáros Lőrinc, majd Tiborcz István érdekeltségébe egy mátraházi szálloda, hogy amúgy bűnügyi zár alatt van. 

A lap szerint a négy csillagos Lifestyle Hotel Mátra szálloda valaha a Quaestor érdekeltsége volt, ám 2015-ben bűnügyi zár alá került, mikor a Tarsoly Csaba által irányított brókercég becsődölt és az ingatlanait zár alá vette a rendőrség. Erre azért volt szükség, hogy a brókercég ne tudja úgy eladni az ingatlanokat, hogy abból nem fizetik ki a károsultakat.

A 24.hu cikke szerint a korlátozó rendelkezéseket az épület tulajdoni lapján az elmúlt 6 évben több bejegyzésben is megerősítették, legutóbb a bűnügyi zárlat hatályosságát idén júniusban jelezték a dokumentumon. 

Ehhez képest az ingatlan 2018-ban kikerült a quaestoros Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonából és egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég szerezte meg azt (a Hunguest-szállodalánchoz tartozott), tavaly pedig 820 millió forintos támogatást kaptak a felújítására az állami Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán.

Maga a hotel még a rendszerváltás előtt épült Bérc Hotel néven, a 2000-es években zárt be, majd a Quaestor-csoport érdekeltségében álló céghez került, amely 2011-ben felújíttatta, erre egy 400 millió forintos uniós támogatást kaptak, ám még kellett hozzá egy 14,7 millió eurós (nagyjából 4,5 milliárd forint) banki kölcsön, amit a Quaestor az UniCredit Banktól kapott meg – ezt jelzálogként jegyezték be az ingatlanra.

A bank a lap kérdésére annyit árult el, hogy 2015 végén értékesítették a jelzálogjogot (a Hórusz Faktorház Zrt. vette meg azt), utána a Csík Zoltán (Mészáros Lőrinc egyik fő munkatársa, volt rendőr) érdekeltségében álló Wellnesshotel Építő Kft. nevére kerültek a jogok, majd előbb a Mézáros és Mészáros Kft., utána a Talentis Group Zrt. szerzett meg, ami ugyancsak Mészáros-érdekeltség. Az üzemeltetés 2016-ban előbb az Event-Immo Kft-hez került, majd később a Hunguesthez.

Csík Zoltán a 24.hu-nak elárulta, hogy elemezték a helyzetet, és arra jutottak, az ingatlannak nem volt köze bűncselekményhez, a Bérc Hotel Kft. nem folyt bele az anyacég pénzügyeibe, ezért nem is születhet olyan döntés, hogy elkobozzák azt. Arról azonban Csík nem nyilatkozott, hogy végülis mennyiért sikerült a hotelt megszerezni.

A cikk szerint a tulajdonjog idén nyáron a Wellnesshotel Építő Kft. céges szétválásával átkerült egy frissen alapított vállalkozáshoz. A Project-LHM Kft. is Mészáros-érdekeltség volt eredetileg (tulajdonosa a Talentis Group Zrt. volt), ám nemrég a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Group bejelentette, hogy megvette a szállodát tulajdonló céget, és november elsejétől az üzemeltetést is átveszi a csoporthoz tartozó egyik cégük.

A 24.hu megkérdezte amúgy az anno a bűnügyi zárlatot elrendelő Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatalát, hogy mi a helyzet az ingatlannal. Azt a választ kapták a hatóságtól, hogy mivel a KR NNI 2015 végén lezárta a nyomozást és átadta az iratokat az ügyészségnek, így a bűnügyi zárlattal kapcsolatban nekik már nincs intézkedési joguk. A Fővárosi Törvényszék pedig azt felelte a lapnak, hogy még mindig folyik a Quaestor-ügy, és annak adatairól harmadik felet nem tájékoztathatnak. 

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ilyen tulajdonszerzéseket vissza kell venni, ( van bőven) a nemzet vejkóját' Spanyolországból haza kell hozni és bíróság elé kell állítani, a többi fideszes bűnöző rohadék ganéval' együtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@inhuman: ma, 09:29 ♦ Spanyolország után Ausztriában is terjeszkedik a BDPST. BDPST?? BüDösParaSzT?
Elül a
masiniszta
hátul meg krumplifejű
BüDös PiSTa
Lölőre kiadták a kilövési engedélyt..
uploads.disquscdn.com/images/339271323978914ddd73c2d639e3cfa42940a7d665771acdc357b0feb0257314.gif?w=800&h=322
134.bátor
Mit számít? Családban marad...
Egy kis törvènyszegès, korrupció már megszokott dolog náluk
Lepényleső
Na ugye,hogy itt mindent lehet,- ha adott esetben épp jó helyre teszed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.