Vádemelés a 38 éves ukrán sofőr ellen, aki olajat folyatott ki a járművéből.

Nehéz volt a kamion, kiöntötte az olajat – elképesztő szennyezési ügyben emeltek vádat

Fotó: pixabay.com

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 38 éves ukrán kamionsofőr 2021 márciusában tartálykocsiban szállított bázisolajat Magyarországról Németország felé – írják az ügyészség honlapján.

Az autópálya magyarországi szakaszán a mérőállomáson többszöri mérés után is tengely túlsúlyt állapítottak meg a járműszerelvénynél. A vádlott azért, hogy csökkentse a túlsúlyt, a tartálykocsiból összesen 260 kg bázisolajat engedett le a csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornába. Ezzel a terhelt veszélyes hulladékot nem a kijelölt helyen helyezett el.

Tettét észrevették, és a veszélyes hulladéknak minősülő bázisolaj kiszivattyúzásáról a katasztrófavédelmi hatóság gondoskodott.

A sofőr ellen az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntette miatt emelt vádat. Vele szemben öt terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
No és hol olvasható az, hogy elkobozták a járművet(ami jobb országokban gyakorlat)? És a büntetésről szóló iratot vajon röhögve veszi át?...

Mert így csak a szarnak adtak egy pofontot.
vacsi
"a veszélyes hulladéknak minősülő bázisolaj kiszivattyúzásáról a katasztrófavédelmi hatóság gondoskodott."
Miért nem ezzel a mocsokkal kotortatták ki a csatornából?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.