Művészek, kutatóorvosok, orvosok, biológusok, pszichológusok, jogászok, szociológusok és újságírók is aláírták a Valódi párbeszédet a járványkezelésről! című nyilatkozatot, amely arra ösztönöz, hogy a koronavírus és a kezelése állandó társadalmi közbeszéd tárgya legyen, és ne csak arról legyen szó, hogy mennyire súlyos és milyen intézkedéseket követel.

Hírességek, értelmiségiek követelnek párbeszédet a járványról

Budapest, 2020. október 29. Szinetár Dóra (b) Balázs kisasszony és Ember Márk (j) Asztalos úr szerepében László Miklós Illatszertár című vígjátékának fotóspróbáján a Thália Színházban 2020. október 28-án. A színdarabot október 30-án mutatják be Béres Attila rendezésében. Fotó: MTI/Mónus Márton

 Mint az Index írja, a nyilatkozatot többek között

Thuróczy Szabolcs színész, Lovasi András zenész, Letoha Tamás orvoskutató, Feldmár András pszichoterapeuta, Szinetár Dóra színész, Réz András esztéta, Urbán László közgazdász, Szűcs Krisztián zenész, Nagy Zsolt színész, Schiffer András jogász, Szandtner Anna színész és Németh Juci énekes

is aláírta.

2020–2021, de talán a következő évek, évtizedek legfontosabb kérdése, hogy mennyiben voltak hatékonyak, indokoltak és helyesek a járványra adott válaszok. Egy betegség is lehet veszélyes, azonban egy félrekezelt járvány a teljes társadalom számára okozhat alapvető és sok esetben visszafordíthatatlan károkat

– írják a nyilatkozatban, hangsúlyozva, hogy az elmúlt húsz hónap intézkedései súlyos változásokat idéztek elő a világgazdaságban, a kultúrában és a közösségek életében.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Rizikó: Például, ha a polgármester nem tudhatja az aktuális adatokat, akkor nem tud megfelelően intézkedni sem. Vagy szerinted a polgármester miért nem ismerheti meg a járványadatokat a városában?

"Hiába kérte a szombathelyi polgármester a járványügyi adatokat, nem kapta meg"
index.hu/belfold/2021/11/06/nemeny-andras-szombathelyi-polgarmester-jarvanyugyi-adatok-koronavirus-covid-19/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Rizikó: Ennek az elmebajosnak hiába magyarázod.
Aki Én
@Rizikó: Világjárvány van ember. Mondom, nézz utána a társadalmi párbeszéd intézményének. Talán nem mondanál ennyi butaságot. Párbeszédről, felvilágosításról van szó, nem irányítás átvételéről.
Ha nincs, akkor az a diktatúra egy fajtája.
@ómió: Ma korán kezdtél félkegyelmű bolsi. Elmaradt a vizit?
Rizikó
@Aki Én: A társadalmi párbeszéd nevű humbug nem szól másról, mint a hatalom átirányításáról azokhoz, akiket senki nem szavazott meg.
Aki Én
@Rizikó: ...hozzáteszem, orbánotok a vírust is csak propagandára használja, hazudoznak össze-vissza.
Rizikó
@Aki Én: Ha megnézed, épp erről szól az egész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.