A napsütéses idő-havazás-esőzés-mínuszok-pluszok váltakozása után most furcsamód egy unalmas hétvége vár ránk, ami az időjárást illeti.

Ezen a hétvégén újra meglep minket az időjárásFotó: Pexels

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből kiderül, hogy a hétvége folyamán nem lesz jelentős időjárásváltozás.

Pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Főként északkeleten, keleten lehet helyenként kisebb eső. Napközben nagy területen megélénkülhet, megerősödhet a szél, néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 5 Celsius-fok között alakul. Napközben 4-13 fokig melegszik fel a levegő, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombatra virradóra a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd,

illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Vasárnap is többfelé lehet köd, de annak zsugorodása után napsütés is lesz. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken előfordulhat szitálás. A szél sokfelé megélénkül, szombaton helyenként meg is erősödik. Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 7, a maximumhőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap hajnalban mínusz 3 és plusz 6 fok között, délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: MTI
Fotó: Pexels

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.