Lázár történelminek, illetve kevéssé cizelláltan "[email protected] nagy dolognak" nevezte a vasútvillamos létrehozását, mert tudomása szerint 1953 óta nem adtak át új villamosvonalat Magyarországon, csak korábbi hálózatokat bővítettek.

"Azért ez kurv@ nagy dolog" – indul Lázár János "csodafegyvere"
Kép: Facebook/Lázár János

Mos azonban a MÁV is megerősítette Lázár János bejelentését, miszerint november 29-én elrajtolhat Magyarország első vasútvillamosa. 

A szerelvények óránként közlekednek Hódmezővásárhelyről Szegedre hajnali 3:31 és 23:31 között, illetve Szegedről Hódmezővásárhelyre 4:38 és 23:38 között az év végéig tartó utasforgalmi próbaüzemben.

A tervek szerint január közepétől csúcsidőben – reggel 6 és 8 óra között, illetve a délutáni időszakban – 20 percenként, azon kívül pedig félóránként követik majd egymást az új járművek.

A hatóság által előírt üzemi próba alatt a járműveket már konkrét, valós menetrendi környezetben vizsgálják, és menetidőmérést is végeznek. 

A MÁV‑START csak és kizárólag olyan járműveket vesz át, amelyek hibátlanul működnek, biztonságosak és minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek

– hangsúlyozza a vasúttársaság közleménye.

Külön felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a tram-train vonala mentén még óvatosabban vezessenek, biciklizzenek, körültekintően keljenek át a gyalogos átkelőhelyeken.

Volt már Hódmezővásárhelyen egy baleset, ami egy egyenes szakaszon történt, a tapasztalatok szerint többször is hajszálon múlott egy-egy közúti jármű és a tram-train „találkozása” a körforgalomban.

Azért fontos odafigyelni ezekre a szerelvényekre, mert egészen más a féktávolsága egy ekkora járműnek

– mutatott rá Kanda Imre főmérnök a Rádió7 műsorában.

Forrás: Index
Címlapkép: Facebook/Lázár János

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@Horizont: Nagy meglátás az IS. Itt érdemes megemlíteni, hogy Lézer Jankó Botkának is beszólt, mire Botka helyre tette őkelmét. Megemlített többek között, hogy a projekt valami 11 milliárdba került volna és ez bizony Lézer Jankónak presztizs, mert Szegeden a villamosvonal adott, míg Vásárhelyen külön ki kellett építeni. A pazarlás nagyon is látható. Eltekintve a @Nyírfa: által említett buszközlekedésről, érdemes megemlíteni, hogy a jelenlegi busz és vasútforgalom mellé belép a 20 perenkénti villamos. Nagyon szeretném látni a forgalom és hatástanulmányokat. Egy biztos, elnézve a jelenlegi helyzetet, irtó nagy ráfizetéssel lehet majd csak működtetni. Persze nem akarok ötleteket adni, de a fijjjugg a busz voanalak ritkításában, megoldásában fogják látni a megoldást. A vonattal nagyon nem fognak tudni mit kezdeni, mert azok Csabáról jönnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inhuman
Ez farokméregetés.
Orbánnak csak egy kis-kicsi vasútja van, míg Lázárnak egy jó nagy vasútja van.

Lázár tényleg azt hiszi, hogy ő ugyanúgy vezethetné a Fideszt, mint Orbán - hogy egyben tudná tartani, hogy ugyanannyi szavazót tudna bevonzani?
Ha tényleg így gondolja, akkor Lázárra is várnak sok szeretettel (és néhány segédeszközzel) Graz-ban.
Lepényleső
...bár sokkalta többet lezártak mint bővítettek?
Vajon mennyivel klasszabb mint amit Felcsúton kisvasútnak neveznek?
ómió
@Qqberci: Efftársilag csak nem szárnyvonalbezárásnak kell hazudni?
Qqberci
@ómió: Ez egy béna szárnyatlan vonalka...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.