Parti Nagy Lajos, akinek közelmúltban született műveit nemrég Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nemes egyszerűséggel sz@rnak nevezte, most új kötete, az Árnyékporocska című kisregény kapcsán interjút adott a Népszavának.

Kemény kritika az elitnek: "a diktatúrák reprintje a NER, ők sem hitték volna, hogy idáig jutnak"
Kép: YouTube

A közéleti kérdésekben rendkívül pallérozott és felkészült író a beszélgetésben elmondja, szerinte a diktatúrák cinikus reprintje a NER, melynek lovagjai maguk sem gondolták egykoron, hogy idáig jutnak.

Senki nem akarhatta ezt a rendpárti diktatúrát, még később sem. Csak túl édes lett a hatalom, és ellenállás hiányában mindent meg lehetett csinálni, és mindent meg is csináltak, ami az EU-n belül tehető, persze nem fekete autókkal és politikai letartóztatottakkal. Olyan törvényekkel, amiket a kétharmad urai írtak mások számára, a maguk érdekében.

Parti Nagy szerint kisebb közösségben is létezik ilyen:

ha valakinek nincsenek meg a fékjei, ellensúlyai, illetve van hatalma azokat lerázni magáról, akkor a végén eléggé szörnyeteggé tud válni.

A holdudvara meg csak hízeleg, húzza neki, igazi fülbevalóság, vezérünk, napisten vagy.

Az író nem hiszi, hogy a NER urai ezt akarták volna:

ők maguk sem tudták volna elképzelni, hogy ekkora gazemberekké válhatnak. Lehet, hogy vágytak rá, de nem tudták elképzelni. Most meg itt vannak.

Parti Nagy szerint képtelenség, hogy ez a rendszer sokáig tart még. Még akkor is, ha a világ esze épp Azerbajdzsánnal vagy Kínával akar közös államot, vagy épp az Európai Uniót akarja felcsutizálni.

Igaz, szerinte 2014-ben is nehéz volt elképzelni, hogy a NER folytatódik, 2018-ban még nehezebb. Ezt meg lehetett csinálni, de meg is lehet változtatni.

Az író szerint az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, ezt felrúgni akkor is öngyilkosság volna, ha nem sikerül leváltani a NER-t. Gondoljon bárki bármit X-ről, Y-ról vagy Z-ről, ez az egyetlen lehetőség. Vannak olyan pillanatok, amikor normál esetben képtelen koalíciók jönnek létre, sőt elég tartósnak bizonyulnak.

Bízom benne, hogy a választás nyerhető, és ezt az egyre romlottabb, cinikusabb és elszálltabb NER-garnitúrát mindenki érdekében el lehet jövőre távolítani a kormány közeléből.

Forrás: Index/Népszava 
Címlapkép: YouTube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A NER lovagok és a kitartottjaik tökéletesen méltatlanok arra, hogy Parti Nagy Lajos akár két szót is mondjon róéuk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A NER lovagok és a kitartottjaik tökéletesen méltatlanok arra, hogy Parti Nagy Lajos akár két szót is mondjon róéuk.
CsipkeRózsa
@justhpeter: Ezt el kellett mondania, hál' Istennek, el is mondta.
csak úgy....
ezek után csodálkozik valaki,hogy a demeter sziszi kukázni akarja a maradék magyar kortárs irodalmat? :) -minden "rendes" náci azt tenné a helyében..
Gazella
@KisTehen: látod téged pszichiáter???!!!
tudode
Sajnálatos módon ma már a NER nem belügy, mivel úgy elszaladt az egyeduralkodónkkal a döglődő dakotalova, hogy már az Európai Uniót is kóstolgatja az agyament elméleteivel!!!
.
Ha jól emlékszem a Hello diktátor c. német filmben fogalmazta meg valamelyik szereplő valahogy úgy, hogy
.
Van juszonhét szoba, és az egyik szobában egy rém lakik!!!
.
----- "Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U
------------------------
.
Ha az EU nem tett volna egyebet, "csak" annyit, hogy megőrizte a BÉKÉT, már akkor is teljsítette hivatását!!!
.
1.Több mint 70 éve béke Európában
ec.europa.eu/hungary/eu60/1_hu
.
"""Apáink és nagyapáink még hadat viseltek egymás ellen, mi viszont már abban a történelmileg is kivételes helyzetben vagyunk, hogy bizalommal viseltethetünk európai szomszédaink iránt. Az EU-n belül elképzelhetetlen a háború, a kontinens megosztottsága a múlté. Az európai összetartozás a béke záloga. Becsüljük meg ezt a kiváltságot!"""
--------------------
.
Arról nem is szólva, hogy az "elit"minősítés nem a sajátjuk, még a szinonima szótár szerint sem:
."elit" szinonimái:
arisztokratikus, arisztokrata, úri, úrias, előkelő, nemes
+ !
értékes, nívós, minőségi, elsőrendű, magas színvonalú, színvonalas, igényes, kimagasló, elsőrangú, rangos, nagyra becsült, komoly, elismerésre méltó
---------------------
.
Lesujtó felismerés!
Rizikó
Parti Nagy véleménye, ismerve az elkötelezettségét, annyira hiteles, mint a ragadozók legelése.
Eladott Ország
" A hazámat cégéres gazemberek irgalmatlan és könyörtelen brigantik vezetik éppen ki Európából, egy hibbant és életveszélyes nemzetvezetővel az élükön." ( Parti Nagy Lajos )
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/209925078_1136670296812876_1956579417421868385_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ziAlRVBlROEAX8iQsxo&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=fd036cdda324ffbc40d19c72bf94b306&oe=61BE5D9C
30 éve lehetett látni, hogy egy nagy 0-la lesz a rendszerváltás. Mint a keselyűk "tépték" szét az állami vagyont. Kéz-kezet mos. A mai napig működőképes, más már nem nagyon. '90 -től Ausztriában mikor váltották a Schillinget forintra az öreg zsidónál a nickelsdorfi fogadójában sokszor találkoztunk ismétlődő arcokkal akik egy táska forintot váltottak be Schillingre, s rögtön vitték át az utca túloldalán lévő Creditanstalt bankjába! A kifosztás 30 éve folyamatosan megy!
csak úgy....
@Rizikó: orbán elkötelezettségeit se nézd,tán még beleszédülsz! :)
Eladott Ország
@Rizikó: ma, 20:20 ♦ Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas magyar költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. Ö nem járt a fidesz/fidelitas konzervatív, mélykeresztény nemzeti egyetemére , te sz@rfaszú , seggnyaló, fidesz barma! Takarodj a qrva anyádba!
Hofi Géza: Gyerekkoromban ezeknél okosabbat legeltettem és még tejet is adtak...
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/98116741_858920817921160_8421104358216695808_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dxnQDR_eNFEAX8teFsR&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=93cb44e68a07b3e65edd7a320e89ab91&oe=61BD1CD8
csipetke
Azt,hogy ki Parti Nagy,hosszú-hosszú évek múlva is tudni fogják az emberek,egyszerűen csak azért,mert szeretik a verseit,könyveit,egyáltalán a munkásságát.A NER sz@rházi figurái között egy sincs,aki a nyomába érhet,és nyilván úgy fognak bekerülni a történelembe a gazdájukkal együtt,mint az ország mindenkori,legkártékonyabb elemei. Demeter pedig,akit orbán kukázott össze valahol valamelyik román árokparton, merészel kritikát mondani bárkiről is? Ez a csúf 30 kilós ropi-emberke tanítóképzőt végzett, ami nem világos,hogy hogyan passzol a mostani posztjához.De hál'Istennek nem került gyerekek közelébe,mert a puszta látványától visszamaradtak volna a gyerekek a fejlődésben. Az ilyen senkiházi gyüttmenteket Parti Nagynak említenie se kéne,egyik se méltó hozzá..
Nyírfa
@Eladott Ország: 20.30

" Mint a keselyűk "tépték" szét az állami vagyont. Kéz-kezet mos." Bár ne lenne igaz! De minden szó az.
csak úgy....
@Rizikó: te ! a gyermeteg idiotizmusod lehetne a te privát dolgod!
Rizikó
@csak úgy...: Neked nem kell megszólalnod, román! Te viselkedni tanulj!
Rizikó
@Eladott Ország: Nyugodj le román és tanulj illemet! Nem szeretem, ha mocskolódnak velem primitív alakok.
ómió
A "sz@r"szerzője számára - ilyen a viszonosság - bizony, az e véleményen lévők csakis a "diktatúra reprint"-jét képviselhetik! Hogy miért nem tudtátok megdícsérni...!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.