Farkasházy Tivadar humorista és újságíró erős bírálattal illete Orbán Viktort és kormányát, Facebookra töltött fel egy videót, amelyben elmondja, könyvet írt a miniszterelnök járványhelyzetben meghozott döntéseiről. A könyv cime pedig nem más, mint: Halálcsoportban.

Halálcsoportban: 15 ezer emberélet szárad Orbán lelkén – Farkasházy feketekomédiával üzent a kormánynak
Kép: Facebook/Farkasházy Tivadar

Mint azt a humorista írja, könyve középpontjában Orbán Viktor – Farkasházy szerint rosszul meghozott – döntései szerepelnek.

Írtam egy könyvet a járványról, megpróbálván a kormányzati propaganda és hazugságtenger elébe állni, miszerint a fél világ az ő teljesítményüket csodálja, erre azért még Goebbels doktor is csettintett volna. A végét azért nem vártam meg, mert ki tudja, hányan tehetjük meg. De igazából nem is a járványról szól, hanem főleg öt ember számtalan valótlan állítása, elhallgatása és a tények ütköztetéséről

– írja a nagy bejelentést Farkasházy Tivadar.

Farkasházy kiemeli, hogy Orbán Viktor lelkén szárad 15 ezer ember halála.

A leglényegesebb, számszerűsített állításomat a könyv 211-231. oldalán fejtem ki, miszerint ha Orbán csak hét szomszédos kollégája teljesítményének az átlagát nyújtja, de legalább a második és a harmadik hullám kezdetén időben lép, s nem egy lejárt nemzeti konzultációval takarózik, akkor a harmincezer halott fele még élhetne

– írja Farkasházy.

A videó többi részében a humorista a kormányközeli embereket parodizálja, noha mint írja, “Kálomista úrnál” szerényebbek a lehetőségei, így

Gálvölgyi János, Selmeczi Tibor, Para-Kovács Imre és Varga Ferenc József

álltak a videó elkészítésében a rendelkezésére.

Forrás: 168.hu
Címlapkép: Facebook/Farkasházy Tivadar

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
A humoros dolgaid mindig gyászosra sikerednek, a gyászos dolgaid... Groteszk?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Egy humorista komolykodik? Uram, ne hagyj el!
Málna
Ez nagyon kínos...Farkasházy sem tud méltósággal megöregedni.
Sámannus
Nem olvastam a könyvet, de remélem hangsúlyosan kifejti valahol a háromszáz milliárdos lélegeztetőben kallódó temérdek pénz adta lehetőség eljátszását a védekezésben, Mindenhol a tesztelés elmulasztásával jutottak későn a betegek orvosi ellátáshoz. Pusztán azért,érdekes ez mert ezt erősen úgy néz ki hogy elakarják sunnyogni. Pénzt elnyelő céget a vezetői egy vidéki kisembernek játsszák át, aki már nem vonható felelősségre, mert előtte már teljesen kifosztották.
Remélem nem kerülte el figyelmét, hogy a járvány tombolásának eltitkolásával is akadályozták a lakosság oltással szembeni bizalmatlanság kialakulását. Ma is az egyik "kedves" kormánypárti ellenzék is ebből merit bátorságot az oltás ellenesség propagálásához.
inhuman
Hiánypóló.
Orbán borzalmas országsorsrontó tetteit össze kell gyűjteni és mindenki elé tárni a szörnyűséges valóját.
Nincs az a propagandagépezet, amivel el lehetne leplezni a tengernyi gaztettet, amit Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben elkövetett ez a gazember.
Az elítélése a kisebbik rossz lesz, ami érheti, a nagyobbik az lesz, amikor megszégyenítve a történelem szemétdombjára vetik undorral és megvetéssel.
petike21
Szegény tedibácsi vénségére teljesen leépült szellemileg. Bár korábban sem ostromolta a csúcsolat
tudode
Egybecseng Teddí könyvével
.
------ Kis János: „Ez a tragédia személy szerint Orbán Viktor lelkén szárad”
magyarnarancs.hu/belpol/kis-janos-ez-a-tragedia-szemely-szerint-orban-viktor-lelken-szarad-234434
.
""""KJ: Orbán ellenzékből megbuktatta az egészségügyi reformot „az egészség nem üzlet” demagóg jelszavával, kormányra kerülve pedig magára hagyta az egészségügyet. Tíz éven át a füle botját sem mozgatta, miközben folyamatosan zajlott a kórházi orvosok és szakápolók menekülése külföldre, a magánszférába vagy más szakmába, a maradék független sajtó pedig tele volt kórházi fertőzésekről, a sürgősségi ellátás katasztrofális állapotáról szóló beszámolókkal. A tények tagadásán kívül egyetlen dolog jutott az eszébe: centralizálni, centralizálni, és még jobban centralizálni. Volt egy jól szervezett tisztiorvosi hálózatunk, elismert szakemberekkel, laboratóriumokkal, önálló hatósági jogkörökkel. Az ÁNTSZ a saját szakmai normái szerint, autonóm intézményként működött. Sikeresen szétverték, a maradékát besorolták a humánerőforrás-minisztériumba. Maradt nekünk Müller Cecília, háta mögött két rendőrtiszttel."""
-------------------
.
Ennyi!
Pági
@Pegero: az igazság viszont kell az embereknek. Akár tőle, akár mástól.
Csizmás Kond
...jettenetes...íjt egy könyvet a jájványlól
csak úgy....
figyelitek a hülye fideszes reakciókat!? :) a sok senki nem mond megint semmit ,csak parancsra köpköd .. :) -lassan a butaságotokkal kártékonyabbak lesztek mint anno a tatárjárás!
Nyírfa
@csak úgy...: Ezt jól megmondtad! :) És így is van!
csak úgy....
@Nyírfa: az idióták ismét túl nagy szerepet kaptak magyarországon! -pedíg ez szokta okozni a vesztüket..
Nyírfa
@csak úgy...: Az ő vesztük nem érdekel, az országét ne okozzák.
csak úgy....
@Nyírfa: szóval ki is rántotta le akkor a dugovics efftársat?
csak úgy....
@Nyírfa: egy ismerösöm mesélte,aki ismerte személyesen szálasi öccsét,aki itt éldegélt valahol bajorban a haláláig! "a testvérem nem tehet semmiröl a magyarok voltak mindennek az okai mert azok mind hülyék"...szokta mondani az öreg..
Nyírfa
@csak úgy...: 23.15

Vizsgáztatsz? Úgy kellett volna zuhannia, hogy a török kerüljön alá. Ha járt volna karate edzésekre, akkor megtanult volna esni is, mert ez az alap. De most hogy jönnek ide török barátaink? Lehet, hogy már késő van a logikus gondolkodáshoz. :)
Nyírfa
@csak úgy...: 23.30

Ezt még hallgatni is rossz. Az igazi idiótaság akkor kezdődik, amikor az illető nem tudja magáról, hogy elhülyült, ellenben másokat feltűnően problémásnak talál. :)
csak úgy....
@Rizikó: 21:25 egy hülye okoskodik? uram ne hagyj el!
csak úgy....
@Nyírfa: 23:37 csak a bünbakok táborából egy kis ízelitö! :)
Nyírfa
@csak úgy...: Csibész! Huncut vagy! :)
csak úgy....
@Nyírfa: 23:40 csak nem te is a fideszre associáltál? :)
csak úgy....
@Nyírfa: különben az öreg nem volt háborús bünös,ö a tesó rémtetteibe dilizett bele.
Nyírfa
@csak úgy...: Én már nem asszociálok semmire, leragad a szemem, de még gyűjtöm az energiát, hogy felálljak a székemből. :)
A rémtettekbe illik beledilizni. Törvényszerű. Akkor is, ha csak a rém közeli rokona vagy.
Rizikó
Farkasházy épp a kormányfőt gyilkosozza. Ugye senkit nem lep akkor megBayer cikkeinek hangvétele? Jól van, csak szóltam!
simmering73
Szűkölnek a fideszfanok. Öröm nézni a kényszeredett vergődésüket.
Bástya Béla Elvtárs
A humoros dolgaid mindig gyászosra sikerednek, a gyászos dolgaid... Groteszk?!
nejlontacskó
@Pegero: "Az igazság, hogy Teddy is egy Orbán gyűlölő hazug ember"
Ennek ellenére, furcsa módon, mégsem cáfolod az általa elmondottakat...
Igaz, a tényekkel harcolni, még neked sem megy...
ómió
Hazudozás helyett inkább azt tárd elénk, Teddy efftárs, hogy az "efftársi oltáspártiságotoknak" hányezer az áldozata!
kereső
Van valaki , aki cáfolja Farkasházy állitásait, vagy csak a személyeskedés, és mocskolódás a személyét érintően. Az megy-meg az elterelés a témáról. Pedig Farkasházy azokkal nem is foglakozott- akiket a koszoskörmű sarlatán, a magyar mengele kidobatott a kórházakból az előző hullám idején- 35 ezer ember!!!
Pálinkás Pál
@simmering73: teddy ugyanolyan demagóg,mint bayer...ennyi..
nejlontacskó
@kereső: pontosan, és Teddy a negyedik hullámot még meg sem említette.
Málna
@kereső: Nincsenek tények, vélemények vannak, így nincs mit cáfolni. Csak vagdalkozik szegény. Meglovagolja ezt a gyűlölködést, ami most megy, keres vele egy kis pénzt. Meg kicsit megint fontosnak érezheti magát. Ennyi.
A videó meg egyenesen szánalmas.
kereső
@Málna: Na , akkor hajrá- a "nem tényeket" cáfoljátok tényekkel!
Málna
@kereső: Nincsenek tények, fogd már fel...Nem lehet számszerűsíteni, hogy hány embert lehetett volna megmenteni ha így vagy úgy csinálnak valamit. Ezek csak feltételezések.
kereső
@Málna: Na, de ha nincsenek tények- a tied is csak egy vélemény.A tényeket, a véleményeket nem véleményekkel szokták cáfolni, hanem tényekkel!
Málna
@kereső: Így van, én is csak véleményt mondok ebben a témában. Az én véleményemet sem lehet cáfolni.
kereső
@Málna: Akkor meg miről is akarsz beszélni?
Toller Béla
@Málna: Vazze, neked milyen tények kellenek még ? Ezek a mondatok elhangzottak, a tények meg dokumentálva vannak ! Tényleg, meddig vagy még ilyen ostoba, ezt erőlteted vagy jön magától ? Most, ma, mit tehetsz, ha nem érzed jól magad és fertőzésre gyanakszol ?
Málna
@kereső: Én semmiről. Te kezdted el, hogy cáfoljuk az állításait. Én meg elmondtam, hogy miért nem tudjuk.
kereső
@Málna: Nem mondtál Te semmit, csak a szokásosat.
Málna
@sgl: 09:53 A barátodnak a kórházban kellett volna maradnia, biztonságban. Én biztos nem mentem volna haza, ha rosszul vagyok.
Málna
@kereső: Helyretettük a dolgot, nem? Átfordultál személyeskedésbe, ebből gondolom, hogy megértetted, amit mondtam.:-)
kereső
@Málna: az, hogy ki kezdte a személyeskedést- az ismét csak a Te véleményed, amit cáfol az első hozzászólásod irányomba.
Málna
@Toller Béla: Nem azzal vitatkozom, hogy mi hangzott el, hanem azzal az állítással, hogy 15 ezer ember megmenthető lett volna. Érted? Nem kelljen már újra leírnom...
Málna
@kereső: Nem tudom, miről beszélsz. Én nem személyeskedtem. Ez tény, nem vélemény. És bizonyítható.
Málna
@sgl: Bocs, de én már nem szoktam olvasni, amiket beteszel. Mindig ugyanazokat másolod be, és már halálosan unom. Mondj magadtól egy-két állítást, és megbeszélhetjük.
Baker
Hócipő arhívum: Fészekrakás Orbán módra
inhuman
@Málna: Beleugatok. sgl helyett.

Elképesztően hihetetlenül okos vagy. Te vagy a különleges tudakozó és az Encyclopedia Britannica egybegyúrva (‪#‎penpinappleapplepen).
Amióta bejelentkeztél ide, nem eszek málnát, mert úgy érzem az kannibalizmus lenne.

"Mondj magadtól egy-két állítást, és megbeszélhetjük."

Nos, én durvára ismerem Istent és kieséses alapon szeretem is (ez némi magyarázatra szorul, de most nem kezdek bele).
Isten is ismer engem és szeret is. Ezt abból tudom, hogy megfenyít (szeretem, amikor Isten megfenyít... - de ez egy másik történet)

Röviden: "mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad."
Hosszabban: "„Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.” Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek az Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa."

Nos, mondtam magamtól egy-két állítást, megbeszéljük?

(Farkasházy felvetésével kapcsolatban is tudnék, de most ezt fontosabb témának érzem - de te, polihisztorként biztos minden témában otthonosan mozogsz)
magyar1
A kormány beszerezte, ingyen adja, utánad dobja a vakcinát - mi a szart tudna még tenni ez ügyben.
Büntetés nélkül elhalasztják a műtéteket stb. (ez elég baj) csodát meg senki nem tud tenni.
Azt kellene kinyírni aki kitalálta az egészet.
Vagy Farkasházi nem kaphatott oltást??? Mit szenved?
Málna
@inhuman: Ne haragudj, de nem érdekelnek az agymenéseid. Sok embert unok itt, te is köztük vagy.
Emmersson71
@magyar1: A kormányod a 60 éven felülieknek adott Sinopharmot, melyet még a kínaiak sem ajánlottak ilyen kor felett! A járványügyi intézkedések esetén mindig késtek pár hetet. Például az iskolai online oktatásról reggel még azt mondta O1G, hogy hülyeség, este pedig bejelentették!!!
A tömegrendezvényeken nem követeltek oltási igazolványt, vagy legalább maszkot, leszarták a távolságtartást. És mindegy, hogy Békemenetről vagy Pride-ról beszélünk - egyiket sem kellett volna engedni!
Kásler kiüríttette a kórházi ágyak 60%-át, majd letagadta, hogy erre utasítást adott volna! Hogy emiatt hányan haltak meg, talán csak évek múlva derül ki.
A hiányos, elhallgató és csúsztató kommunikációjuk már-már bűncselekmény! Müller ostoba megszólalásai - "Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet" 24.hu/kozelet/2020/03/26/muller-cecilia-ha-nem-vagyunk-betegek-a-maszk-viselese-meg-karos-is-lehet/ - egy olyan dilettánst mutatnak, akinek el kéne venni a diplomáját! Közben Puzzler Mátyás csontjaival bíbelődik, végül is ő csak a csúcsminiszter. Ezért Pintér elvtársadra bízzák az egészségügy felügyeletét, hiszen ki más értene hozzá jobban, mint a belügyminiszter?!

Folytassam? Érdekel egyáltalán?!
inhuman
@Málna: Annyira átlátszó a hárításod, hogy még a vak is látja !!!

Szóval, a fideszes tetőtől-talpig keresztényeknek agymenés az, amikor a Bibliából idézek és/vagy próbálom érthetően magyarázni?
Lehet, hogy tévedtem, amikor azt írtam rólad, hogy "Elképesztően hihetetlenül okos vagy"? (azért az ugye meg van darabra, hogy az istenismerethez, alapvetően nem észre van szükség?)

Amúgy meg minek vagy itt, ha unod a banánt? Ez a legnagyobb időpazarlás, amit egy ember művelhet!
inhuman
@Málna: Csak neked, csak most, csak itt:

Wass Albert: Az idő értéke

Nagyapám tanítása

- Idefigyelj – mondta komoran -, ha egyszer megígérted valakinek, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszel, és nem vagy ott időben, csak két mentséged lehet: meghaltál, vagy olyan beteg vagy, hogy mozdulni se tudsz! Hogy nem haltál meg, azt látom. Nos, mi a betegség, hadd hívjam a doktort?!
Elmondtam neki szorongva ott a sötétben, hogy mi történt. Nagyapám szó nélkül végighallgatott. Mikor aztán kifogytam a szóból, megszólalt. Súlyos, lassú beszéddel.

- Idefigyelj – mondta. – Vannak emberek ezen a földön, akik úgy dobálják ide-oda a szavakat, meg az ígéreteket, hogy azoknak semmi értékük nincsen többé. Mi, Wassok nem ezek közé tartozunk. Ha mi mondunk valamit, az áll, mint a sziklakő. Ha mi a szavunkat adjuk, azt tartjuk is, ha belepusztulunk is! Érted?
- Értem – hebegtem megrendülve.

- Dehogyis érted – csapott le reám a szava -, de elmagyarázom úgy, hogy megértsed. Látod itt a mellényem zsebében az aranyórát? Nagyapámtól kaptam, amikor leérettségiztem. Amikor leérettségizel, a tied lesz. Ez az óra számomra minden csecsebecsénél értékesebb. De ellophatod. Visszaadhatod, vagy megtérítheted az árát. Ellophatod valakinek a lovát, a tehenét, ökrét, vadászpuskáját. Mindenét ellophatod és visszaadhatod megint, vagy megtérítheted az árát. Csak egy valamit, ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha. S ez az idő! Ha valakinek az idejét lopod, azt úgy megloptad, hogy soha jóvá nem teheted. A várakozásban eltelt időt semmi hatalom a földön nem hozhatja vissza. Nincs, eltelt, vége. Örökre elveszett, és te voltál az, aki a jóvátehetetlen veszteséget okoztad. Érted?
Értettem. Úgy megértettem, hogy attól a naptól kezdve, ha valakinek szavamat adom, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszek – akkor már ott vagyok öt perccel azelőtt, még ha vénasszonyok esnek is az égből, ahogy drága jó nagyapám szokta volt mondani. Erre neveltem gyermekeimet és unokáimat is. Nem azért, mert késni...
inhuman
...neveletlenség, hanem mert több annál. Aki öt percet késik, az öt percet ellop valakinek az életéből, amit nem tehet jóvá soha.

- A megbízható embert még ellensége is tiszteli – mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél…

Érted ezt, Málna - vagy neked ez is csak unalmas agymenés?
Málna
@sgl: Te azért nem "klavizol" :-) velem, mert gyáva vagy és nincsenek önálló gondolataid. Másokét másolgatod be unásig. Nem is tudnék veled két értelmes szót váltani.
nejlontacskó
@KisTehen:, zényleg agyalágyult lenne, aki a kormányt kéri számon? Csak szólok, hogy Olaszországot maga alá gyűrte a második hullám, ezért nem vonták vissza a kötelező maszk használatot, ami ugye a felcsúti dúcse szerint, nem használ. Nézd meg most az olasz helyzetet, és nézd meg, hogy mi van itthon. Az olaszoknál sokkal visszafogottabbá vált a negyedik hullám, míg nálunk, Viktor elengedte a vírust, és a Covid köszöni szépen, egész jól el van, szedi az áldozatait, ahogy a nagy könyvben az le van írva. Hát a kurva anyját a miniszterelnöködnek!!!
Málna
@inhuman: @inhuman: 11:08 Te saját magadról szoktál írni leginkább, azt unom nagyon. De az idézeteid sem hatnak meg, mivel nem vagyok hívő.
inhuman
@sgl: "Te azért nem "klavizol" :-) velem, mert gyáva vagy és nincsenek önálló gondolataid. Másokét másolgatod be unásig. Nem is tudnék veled két értelmes szót váltani." - írta neked ezt Málna, miután engem lepattintott gyáván és nemhogy kettő, de egy értelmes szót sem tudott váltani velem.
Málna
@inhuman: 11:11 Na végre valami tőled, amit nem untam...:-)
Málna
@nejlontacskó: Mit szeretnétek? Teljes lezárást? Vagy mivel lennétek megelégedve?
Namely
"Írtam egy könyvet a járványról"
Tehát, mivel a "humorod" a kutyának nem kell már, te is a gumicsontot rágcsáltatod a nagyérdeművel.

"ha Orbán csak hét szomszédos kollégája teljesítményének az átlagát nyújtja, de legalább a második és a harmadik hullám kezdetén időben lép, s nem egy lejárt nemzeti konzultációval takarózik, akkor a harmincezer halott fele még élhetne"
Sőt, ha itt finnek laknának, akkor be lehetne vezetni az ottani oktatási modellt.

Suszter maradjon a kaptafánál. Vajon miért gondolják egyesek, hogy azért, mert 1980 körül jókat röhögtek a csepűrágó, itt maradt kádári őskövület humorán, a véleménye mérvadó lesz minden témában?
inhuman
@Málna: Azért, mert te nem hiszel valamiben, attól az még létezik (ennek a fordítottja is igaz: azért mert gondolsz valamit valamiről - szerinted jól -, attól az még nincs úgy, vagy nem úgy van)

Nem vagyunk egyformák. Mindenki máshogy nyúl az anyaghoz (ez most félreérthető volt).
Azért írok magamról, mert... kicsit próbálom színesíteni, feldobni az oldalt - próbálom érzékeltetni, hogy ember vagyok (gondolatokkal, érzésekkel, vággyal, múlttal, jelennel, jövővel).
Én ezekre a "kirohanásaimra" nem trollkodásként gondolok, hanem - a szükséges -plusz információként.

Sok év után senki nem tud a másikról semmit... (most nem névre, címre, bankkártyaszámra gondoltam)
"Panelház-érzéketlenség szindróma" - pont ezért képesek az emberek egymáson részvétlenül átlépni.
Málna
@inhuman: Azért, mert én nem hiszek valamiben, az még nem biztos, hogy létezik, csak létezhet. És ha gondolok valamit valamiről, az nem jelenti azt, hogy nincs úgy, csak nem biztos, hogy úgy van. Gondolom, így akartad írni...
Tőlem nyugodtan írj magadról vagy amiről akarsz, csak ne nekem, mert engem tényleg nem érdekel. Ha az adott témáról írsz értelmesen, az más, arra reagálok.
Málna
@sgl: Sokkal értelmesebben, logikusabban gondolkodom, mint te. Gyűlölet pedig egyáltalán nincs bennem, elllentétben veled. Mindig megdöbbenek azon, mennyire nem reális az énképetek...
nejlontacskó
@Málna: mondjuk, időben meghozott lépésekre. Gondolok itt, a kötelező maszkhasználatra, a távoktatásra. Mert ugye, használhatod te a maszkot, ha a gyerek az iskolából hazahozza ezt a szart. Ismerősöm lánya karanténban van, mert a fél osztály fertőzött, a másik felét, akiknek nem voltak tünetei, le sem tesztelték, és másik osztállyal vonták őket össze, amíg a többiek otthon várják a karantén végét. De csak a gyerekek, a szülőket nem, hogy nem tesztelik, meg sem kérdezik őket! Telefonon kaptak tájékoztatást, hogy majd postai úton küldik a határozatot, hogy a gyerek mikor mehet ismét iskolába. Kontaktkutatás még véletlen sem. Amíg Ausztriában 1.15 Euro egy gyorsteszt, Németországban 3.45 Euro, addig nálunk 7-8000 forint! Ami igen sokaknak kifizethetetlen, ezért még saját magukat sem tudják tesztelni. Ez lenne a híres magyar járványkezelés?
Málna
@nejlontacskó: Az egyén felelőssége fel sem merül? Ha mindenki beoltatta volna magát, akkor jóval kevesebb lenne a súlyos megbetegedés. Miért nem azokat hibáztatjuk most már, akik ezzel a lehetőséggel nem éltek?
somi
A könyv eladásából egy forint haszna nincs. A téma kapcsán viszont ismét támogatást vár el.
human
Farkasházy egyébként matematikus, ezért számítani lehet rá, hogy a könyvben megalapozott számítások lesznek szembe állítva a propaganda számaival.
nejlontacskó
@Málna:, a felvetés megállja a helyét, de ebben is, van nem kis felelőssége a kormánynak is. Nem gondolom, hogy a kikért fertőzési adatok visszatartása jó hatással lenne, az oltakozási hajlandóságra! A kormány titkolózása, nem igen használ az oltás felé érzett bizalomnak...
Málna
@Horizont: Akinek van egy csepp esze, már rég megértette, hogy miért fontos az oltás. A többiekkel nem lehet mit kezdeni, aki eddig nem fogta fel, ezután sem fogja. Csak akkor, ha bekerül egy Covid-osztályra.
Gyurka80
@human: Csak NEM dolgozott a szakmájában, úgyhogy már matematikai tudása 0. Humoristának és virológosnak is 0.
Gyurka80
@Horizont: Hülyeség ellen nincs orvosság!
Gyurka80
Fajkasházi vénségére meghülyült, böszmebeszédből igazságbeszédet akart csinálni, a sok hülye be is vette, most meg virológust játszik.
inhuman
Orbán úgy kezdte az egészet, mint Trump: humbug, és úgy is kezelte.
Amikor az ellenzék már intézkedéseket javasolt, követelt, akkor jött a klímahisztihez (érdekes, most már nekik is fontos a klíma vedelem - persze most úgy csinálnak, mintha mindig is fontos lett volna nekik) hasonló, ez csak ellenzéki hiszti duma.
A második, harmadik és most a negyedik hullámot is elcseszte Orbán.

Ennyit Orbán járványkezeléséről!
A rengeteg mutyiról, ami ekörül forog, már nem is beszélve - fideszes halálkufár politikusbűnözők!
simmering73
@Málna: Téged is un mindenki, mégis itt esz a fene. A kullancs hozzád képest katicabogár.
Málna
@simmering73: Aki unja a kommentjeimet, az tegyen úgy, mint én másokkal: ne olvassa. Ennyi, nincs ezzel gond.
nejlontacskó
@Pegero:, az már a te dolgod, hogy milyen praktikákkal ütöd el az időt. Anyádtól láttad, ugye?
nejlontacskó
@Pegero:, na basszus, erre nem számítottam. :)
Gyurka80
@inhuman: Mennyi hülyeséget összehordasz! Az ellenzék megvárta volna míg a töketlen eu-tól kap vakcinát.Orbán viszont hozott keleti vakcinát, abban az időben ezért mi voltunk a legtöbben beoltottak!
Emmersson71
@Gyurka80: Aztán lófaszt sem ért a "2 hétig Magyarország a legátoltottabb" pozíció! Mert Mao könnyével oltották a nyugdíjasokat, így aztán hónapokig vezettük Európában az egymillió főre eső halálozás listáját!, de most is 5. helyen állunk!
Gyurka80
@Emmersson71: Szerinted! Mert a kínai is hatásos, csak az ilyen virológusok , mint te nem tudják!
Gyurka80
@Emmersson71: Libbant lapok írják.Akik szerint kevesebben haltak volna meg, ha semmivel nem oltottak volna, mert eu-s nem volt elég az eu miatt.
inhuman
Bástya Béla Elvtárs, a bennfentes.
Bástya Béla Elvtárs is valakik csicskája, de Bástya Béla Elvtársnak is vannak csicskái.
Be szép is a félfeudális uram-bátyám fideszes fakom-bakom tekintélyuralmi rendszer.

Magyarország előre megy. Vagy nem.
Emmersson71
@Gyurka80: "A Sinopharm oltóanyaga december 30-án kapta meg a feltételes piaci engedélyt Kínában, amely alapján a 18 és 59 év közötti korcsoportba tartozók körében alkalmazzák az országban."

koronavirus.gov.hu/cikkek/sinopharm-vakcinajanak-gyartasi-folyamatait-ellenoriztek-az-ogyei-szakertoi-pekingben

Pedig ez il-libbant oldal :P
Emmersson71
@Gyurka80: Tudod, hamarabb utolérni a hazug fidesznyiket, ha még sánta is ;)
inhuman
Ja, és ebben a témában is kudarcot vallott a fideszesek problémafelismerő képessége, vagy...

A probléma nyilvánvaló és mi erre a fideszes reakció?
Nem az elkövetett bűnnel van bajuk, hanem azzal a személlyel, aki feltárta, kimondta a széles nyilvánosság előtt azt, amit eddig is mindenki így sejtett/tudott valójában.
Ha mégis érzékelik a problémát, a bűn súlyának mértékét, de mivel az általuk imádott kedves vezetőt érinti, ezért inkább szembe fordulnak magukkal, a sajt belső erkölcsi iránytűjük által diktált normákkal... nos, az kognitív disszonancia.

Kognitív disszonancia – amikor nem azt teszed, amit gondolsz

pszichologus.mrazkata.com/kognitiv-disszonancia/
Gyurka80
@Emmersson71: Tehát szerinted is "Akik szerint kevesebben haltak volna meg, ha semmivel nem oltottak volna ...". Lelked rajta!
Aki Én
@Málna: ,,.Nem lehet számszerűsíteni, hogy hány embert lehetett volna megmenteni ha így vagy úgy csinálnak valamit. Ezek csak feltételezések."

Azért annál konkrétabb a dolog. Biztosra vehető, hogy egy megfelelő létszámú eü jobban bírná. És igen, ezen múlik elsősorban. Nem halálosabb nálunk a covid, mint máshol.
Ha a közpénz százmilliárdokat nem haza, a fociba, látványberuházásokba, túlárazott beruházásokba... teszik, hanem az eü-be, akkor nem mennek el annyian, lenne elég orvos, szakápoló..., és nem 6-8 emberre figyelne egy intenzív ápoló, hanem kettőre, ahogy annak lenni kéne. Naponta elmondják, de gondolom te ezt is jobban tudod az érintetteknél.
Nagyon összetett ez a dolog, de bárhonnan futunk neki, elsősorban a kormány a felelős.
Pl Ausztriában, a mi laborunkban sokkal több esetszámnál sem volt annyi halott, mint nálunk.
NEm én mondom, hanem szakemberek, eü dolgozók, hogy mik a problémák.
Vagy olyan apróságok, hogy a románoknál egy covid teszt 1000,-, a németeknél 3 euró...
Nálunk 7.000,-
Valószínű, hogy 1000,-ért gyakrabban tesztelnék magukat az emberek, már jobb lehetne a helyzet. De nálunk ez is csak egy jó üzlet. Mint a kínai vakcina, a lélegeztető gépek és a többi.
Úgyhogy pontos számokat valóban nem tudni, de nagyságrendeken igenis lehet tudni.
Málna
@Aki Én: Tehát nem tudjuk, csak az okoskodás, feltételezés megy...
Aki Én
@Málna: ...sokat nem fogtál fel.
Ezért vagy fideszes.
b
Málna
@Aki Én: Dehogynem. Feltételezéseket írtál, a szokásos okoskodással egybekötve.:-)
csak úgy....
@Málna: ausztria :12 015 ,magyarország : 33 172 halott!
neked ez a feltünö különbség nem mond semmit?
Aki Én
@Málna: Tényeket írtam, még ha te gyenge képességeiddel ezt el is tagadnád.
Nincs válasz, oké. De miért égeted magad?
Málna
@csak úgy...: Csak annyit, hogy nálunk többen haltak meg. Az okát nem tudom. Feltételezéseim persze nekem is vannak.
Málna
@Aki Én: De a tényeid nem bizonyítják, hogy több ember meg lehetett volna menteni. Pláne nem számszerűsítve. Világos?
csak úgy....
@Málna: nagyon butuska vagy ha nem tudod az okát! az elhanyagolt ,lezüllesztett egészségügy az ok!
csak úgy....
@Málna: jah,és kik kormányoznak,több mint 11 éve!?
Málna
@csak úgy...: Te sem tudod. És ne butuskázz senkit. Te pont ne...
csak úgy....
@Málna: pedíg nagyon butuska vagy! pont te..
Málna
@csak úgy...: Te ezt nem tudod megítélni. Hidd el nekem.
Gyurka80
@csak úgy...: Az emberek egészsége biztosan nem ok elhízás cukorbetegség felelőtlenség stb. , ugye?
Pipás
@csak úgy...: Nem butuska, csak egy takony gerincű, jellemtelen embernek sem nevezhető véglény, aki mindenáron kiszolgálja a rendszert.
csak úgy....
@Gyurka80: te tudod,hogy itt mit akartál kinyögni?- hétvégére iratkozz föl továbbképzésre!
Málna
@Pipás: @csak úgy...: Most már döntsétek végre el, hogy buta vagyok-e vagy sem. Fontos a véleményetek.:-)
Gyurka80
@csak úgy...: Én tudom, te úgy látszik nem fogod fel, az a te bajod!
Pipás
@Málna: A morális megítélésed szempontjából irreleváns.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.