Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Rizikó: Arra én azért kíváncsi lennék, hogy te, vagy az eltökélt Fidesz hívek milyen kormányzást szeretnének a jövőben? Azt gondolom, hogyha a Fidesz maradna, akkor szerintetek minden más is maradjon úgy ahogy most van, mert ennél jobb nincs. Persze nem látok a fejetekbe.

Viszont akármennyire is nem szeretnétek, a választókat nem tudjátok befolyásolni. Megtörténhet, hogy az ellenzék kerül hatalomra. Akkor mit vártok el tőlük? Azokra a kérdésekre mit felelnél, amikről a cikk elmélkedik?

Például:
- a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját, hogy a fékek és ellensúlyok intézményei rendeltetésüknek megfelelően tegyék a dolgukat?
- biztosítja annak pénzügyi feltételeit, hogy enyhítsen a lakhatási szegénységen?
- Olyan országgyűlési képviselőket választunk-e, és olyan emberek kerülnek-e be majd a kormányba, akiknek kifogástalan a viselkedés- és beszédkultúrájuk, akik tisztelik a női nemet, akik az újságíróknak nem zsebre dugott kézzel adnak interjút, akik nem szaladnak el a kormányt bíráló sajtó kérdései elől, akik a közösségi médiában sem gyalázzák a másik párthoz tartozó képviselőtársukat, akik bejárnak a munkahelyükre (a parlamentbe), akik nem akadályozzák az országgyűlés bizottságainak működését?

Azt képzeld el, hogy az ellenzék kerül hatalomra.
Az lenne a jó, ha mindent úgy csinálna, ahogy most a kormány?
Meg úgy bánjon a fideszes ellenzékkel, ahogy a mostani kormány a mostani ellenzékkel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Az igazi mogul a többi gyémánt közül is kicsillog

na jó a többi nem biztos, hogy gyémánt, de ez a gondolat nagyon ott van

A derék fizetős HVG „A Fidesznél másfél milliós a "hívő" tagozat, de mit tud az ellenzék?” című cikke elsőre taszító. A cím egyenesen katasztrofális, s nem csak azért mert hívő-tagozatot írt pedig vakhitű a korrekt. Elolvasván azonban a klasszikus „nadrágja rongyos, de érző szívet takar” (na jó igazából Karinthy és Somlyó Zoltán „Nadrágom rongyos... De nemes szivet takar.”) ugrik be.
Bár vannak erősen véleményesek is (pl. a társadalom értékrendileg korántsem annyira szétesett, mint politikailag) a cikk számos igenjó megállapítást tesz, azonban a csúcs az a megállapítása, ami szerintem a gondok legnagyobbikáinak alapja: „Nem egy polgári társadalom képe rajzolódik ki”! =)
Málna
@nemkati: Hogyne fogtam volna fel. Egyértelműen leírtad.
Pálinkás Pál
@Rizikó: te komolyan gondolod a marhaságokat, vagy megfizetnek?
Rizikó
@Pálinkás Pál: Nyugodtan mondd el, mi nem tetszett az általam leírtakba és válaszolok tehetségem szerint!
Pálinkás Pál
@Rizikó: Arról szavazunk, hogy engedjük e visszajönni a népnyúzó, sarcoló, erőszakos hatalmat. Elviseljük e, hogy ismét a dolgozók és a nyugdíjasok életszínvonalának a radikális csökkenése jó jöjjön és a segély korszak a munkakerülők, hajléktalanok és ingyenélők között. Arról döntünky hogy az Eu minden hibás szabályát bevezetjük e és olyanok kezébe adjuk a hatalmaty akik a csődben érdekeltek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.