Ez a nap sem múlt el miniszterelnöki Facebook-bejegyzés nélkül.

Orbán Viktor szolid anyázással reagált az ellenzék rezsicsökkentési javaslataira

Orbán Viktor ezúttal azt igyekszik sulykolni hívei fejébe, hogy a "baloldal" (vagyis aki nem a Fidesz), máshogy képzeli el a rezsicsökkentést – kevesebb energiát használjunk fel.

A miniszterelnök Kossuth rádiós interjújából ragadott ki egy részletet, amelyben úgy fogalmaz:

Ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja hangosan.

Orbán Viktorral nincs jó véleménye azokról sem, akik a benzinnel való spórolással kampányolnak.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orbanek azert talaltak ki a rezsicsokkentes ilyetten formajat, hogy a milliardos NER lovagok telen is tudjak futeni az uszomedencenjuket. Gondoljunk bele, amig egy kisnyugdijas energia igenye mondjuk 10.000 forint, abbol megsporol 2.000-et, ugyenezt egy fideSSes NER lovagnal 200.000 forint amibol megsporol 40.000-et, holott neki az penz semmi, mert hazavisz havi 5 millat, mig a kisnyugdijas 100 ezret se.
Szoval lehet csurni csavarni, a rizsacsokentessel a fideSSes gecik jartak jol.
Differencialt rezsicsokkentes kellett volna bevezetni, ami figyelembe veszi a jovedelet es az energia felhasznalast is. Persze akkor nem lehetne uszomedencet fűteni, szaunat nyomatni telen-nyaron, meg futott garazsfeljarot, hogy ne kelljen havat lapatolni telen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
inhuman
1. A rezsicsőkkentés miatti veszteséget az állam fizeti ki az adófizetők pénzéből - vágod, fideszes bumburnyák?

2. Mennyit számít a rezsicsökkentés egy átlag családnak egy átlag lakásban és mennyit számít egy kőgazdag hülyegyereknek többszáz négyzetméteres medencés házban - és ezeknek több ilyen ingatlanjuk is van - gondolkozzál már fideszes gyökér!

3. Klímaválság van, emberek! Igenis meg kell tanulniuk az embereknek takarékosabban élni. Az olcsó a pazarlást erősíti - right?
Yoda69
orbanek azert talaltak ki a rezsicsokkentes ilyetten formajat, hogy a milliardos NER lovagok telen is tudjak futeni az uszomedencenjuket. Gondoljunk bele, amig egy kisnyugdijas energia igenye mondjuk 10.000 forint, abbol megsporol 2.000-et, ugyenezt egy fideSSes NER lovagnal 200.000 forint amibol megsporol 40.000-et, holott neki az penz semmi, mert hazavisz havi 5 millat, mig a kisnyugdijas 100 ezret se.
Szoval lehet csurni csavarni, a rizsacsokentessel a fideSSes gecik jartak jol.
Differencialt rezsicsokkentes kellett volna bevezetni, ami figyelembe veszi a jovedelet es az energia felhasznalast is. Persze akkor nem lehetne uszomedencet fűteni, szaunat nyomatni telen-nyaron, meg futott garazsfeljarot, hogy ne kelljen havat lapatolni telen.
kereső
@Yoda69: Talán megértenék, ha azt is tudnák, hogy Gyurcsány Szemlőhegyi házának, és kötcsei nyaralójának rezsijét is részben ők fizetik, nem csak szijjártóét, varga juditét, széles gáborét, sőt mészárosét is!
tudode
Úgy tűnik ráment az agyára az egyeduralkodónak a rezsicsökkentés akkor, amikor hivatalból azt kellene propagálnia, hogy igenis takarékoskodni kell a Föld erőforrásaival, mert
.
------ Kevesebb mint 8 hónap alatt feléltük a Föld éves erőforrásait
hu.euronews.com/2021/07/29/bo-fel-ev-alatt-feleltuk-a-fold-eroforrasait

"""A magyarok még a globális átlagnál is pazarlóbbak
.
Magyarország még a globális átlagnál is rosszabbul teljesít: a túlfogyasztás napja 2021-ben június 8-ára esett. Vagyis ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, a Föld éves tartalékai már ezen a napon kimerülnének. Bár sokan úgy érvelnek, hogy az egyén szintjén úgysem tehetünk sokat a Föld "egészségéért" és elsősorban a vállalatok és kormányok lépéseire van szükség zöldítésben és környezettudatosságban - de ez nem igaz, az egyén szintjén is rengeteget tehetünk, hisz az egyes emberek életmódjukkal, döntéseikkel szavaznak, fogyasztásukkal pedig a vállalatokat és kormányokat is képesek befolyásolni. A WWF erre alapozva fejlesztett egy olyan alkalmazást, mely ebben segít az magyaroknak.""""
---------------------------
.
Szégyelhetné magát amiatt, mert nem csak a természettel az állampolgárokkal is packázik, feláldozva mindent a hatalom és a lóvé oltáán sunyi, kaparkurta félművelt parasztként!
.
Arról nem is szólva, hogy az egyik szakbarbár fideSS alapító selejtje védnökségével, akinek fő feladata lenne a NEMZET EGYSÉGÉNEK a fenntartása HÁT NAP MÚLVA A HUNGEXPŐN kezdődik a
.
PLANET Budapest 2021 Fenntarthatósági Expo és Világkiállítása!!!
.
Ezek után mit fog össze, vissza hadoválni, miután képletesen átment egyetemet végzett kocsisba, figyelmen kívül hagyva, hogy ebből a bársonyfotelból még a természet védelmét is szorgalmaznia kellene!!!
.
Szégyentelen!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 23:24
Tudod nagy fidernyák marha azt mondják ingyen ebéd nincs.
Megfizeti ezt a nagy rezsicsökkentést mindenki,csak más adó formájában,ezt te is tudod,
csak a vezéred iránti hűség nem engedi,hogy nyilvánosan beismerd.
Rizikó
Sikerült az ellenzéknek olyan szintre járatnia a gyűlölet kommunikációt, hogy már Orbán is kemény kijelentést tesz, ami eddig szokatlan tőle.
Az ellenzék látványosan és nyíltan a kormány lejáratásán ügyködik, semmiféle módszertől nem riad vissza. Azt hiszem a Fidesz ezt eltanulja és Bayer már gyakorolja is.
A két oldal módszereiben annyi csak a különbség, hogy ezt a kommunikációt az ellenzék ész nélkül nyomja, minden logikát mellőzve.
Emmersson71
Egyre messzebbre gurul a gyógyszere...lassan már megint Grazig! Nem is értem, miért nem Döblingig, az passzol a legnagyobbakhoz :P
csipetke
Ezt a rezsicsökkentést nem lehet sokáig tartani,azért ezt mindenki tudja. Ha nincs szerencsénk,és jövőre a nyakunkon marad orbán,úgy felemelik a rezsit,mint a huzat. Most,hogy így elszálltak az élelmiszerárak, arra se hajlandó a kormány/orbán,hogy legalább az alapvető élelmiszerek ÁFA-ját csökkentsék,hogy segítsenek az embereknek legalább ezzel. Egész Európában nálunk a legmagasabb az ÁFA. Most a rengeteg felvett svájci,és kínai hitelből pótolják a rezsit,és ugye ebből osztogatnak,hiszen jön a választás. Kár,hogy ez csak 4 évente van,mert a köztes időben eszükbe se jut ilyesmi.
@Rizikó: 07:50 Te miről beszélsz? 10-12 éve gyűlöletkeltő óriásplakátok,beszédek közt éljük az életünket,és nem az ellenzék Sorosozik-Brüsszelezik-Gyurcsányozik folyamatosan. Hirtelen eszembe se jut,hogy a plakátok felhívására még kiket kellet volna utálnunk.Százmilliárdokat sz@rtak el az idióta gyűlölet-kampányokra.Folyamatosan tolták elénk a bugyuta plakátjaikat a mi pénzünkből. Nem veszed észre,hogy háttal ülsz a mozinak?
Málna
@csipetke: Nektek könnyű, csak Orbánt kell utálnotok. De őt nagyon. És ebben rendkívül szorgalmasak is vagytok...:-)
simmering73
Nekünk sincs jó véleményünk rólad meg a bandádról, mégis itt ültök a nép nyakán 11 éve.
verőce21
Ha a Föld klímájának felmelegedését meg lehetne állítani, netán visszafordítani, lényegesen kevesebb energiát fogyasztana el az emberiség...
Ennek a titka pedig nem a fogyasztás csökkentésében áll, hanem a bolygónkon folyó geotektonikus jelenségek megállítása, vagy csökkentése!

Ha le tudnánk zárni a Drake-átjárót, (mint az a jégkorszak idején volt), újra növekedne az Antarktisz jégtömege! Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a Föld klímáját az Antarktisz jégtömege határozza meg!

A Föld forgása, saját tengelye körül, felduzzasztja Csendes óceán vizét - a víz tehetetlensége nem tudja olyan mértékben követni a Föld forgását -, így több méterrel magasabb a vízszintje az Atlanti óceánnál, és a Drake-átjárónál áttörve, forgásba kerül az Antarktisz körül, kissé "fel is melegedve" a forgástól, így folyamatosan olvasztva az Antarktisz jegét... Ez pedig alapvetően befolyással van a bolygónk felmelegedésére. Sokkal hatékonyabban, mint azt az emberiség előidézi...!
inhuman
@Málna: Az már megfordult a fejedben, hogy egyes embereket nem ok nélkül utálnak, hanem azért, mert okot adnak rá?
Toller Béla
Alapvetően és igazából orbánnak fogalma sincsen olyan dolgokról, mint versenyképesség, takarékosság, környezetvédelem, arányosság, megfelelőség, stb. Piac, szabályozás, normatív rendszerek, korrektség, hosszú táv, belátás, empátia, részvét, rászorultság, emberi méltóság, stb. ...Hol van még ennek a felsorolásnak a vége ?
csak úgy....
Alva jár az Orbán,
Tornyot visz az orrán,
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván,
– Hú! – trombitások
Három szekér polyván.
Fújják egyre többen,
Polyva szerteröppen,
Rémes álmot lát az Orbán
Polyva-fellegekben,
–Hú ! – rémes álmot
Polyva-fellegekben.
Nyírfa
Az édesanyák iránti tiszteletből nem mondja ki, de , édesanyák ide, édesanyák oda, azért gondolja, és ennek hangot is ad. És ez a suttyó miniszterelnök.
Kádár, a diplomácia nagymestere, Gyurcsány, az entellektülel és Orbán, a minősíthetetlen.
Akárki akármit mond, ennek az országnak úgy kellene Dobrev Klára mint egy falat kenyér.
Nyírfa
@kereső: 5.36

Most jól összezavartad őket! :)))
magyar1
Igen, a differenciált rezsicsökkentés volt a jó amit a szocik csináltak, az úszómedencék fűtését jutalmazza a fidesz, ahogy yoda leírta. Addig amíg a béreket ilyen igazságtalanul állapítják meg ők maguknak milliókat havonta, míg a javakat megtermelő dolgozóknak havi százezer addig a rezsicsökkentés egy nagy néphülyítés. Akik a pénz elosztják azok a gazdagok.
verőce21
És a garázsfeljárók elektromos fűtése, az smafu...? :)
kereső
@Nyírfa: Nekem teljesen világos a képlet. Arról nem tehetek, hogy ők nem gondolkodnak, mert ezt a képességüket átruházták orbánra és a Co.-ra. Látod, @magyar1 agyában már kezd pislákolni a fény.
Nyírfa
@kereső: Remélem, egyre több emberében.
Málna
@inhuman: Persze. Azt viszont nem értem, miért kell különböző okokat kitalálni, csak hogy utálhassatok valakit.
Aki Én
@Málna: Te nem utálod, mert rettentően buta vagy, és qrvára nem érted mit tesz.
Normális ember ha érti, márpedig normális ember érti, akkor utálja érte.
orbán nem egy felelősség mentes magánember, így hazafias kötelesség minimum utálni a hazaárulásokért. Senkinek nem kell utálni, ahogy ostobán állítod, hanem természetes és elvárható érzés, ha az ember látja mit tesznek.
Mondom, nem érted.
Málna
@Yoda69: Tökéletesen leírtad, hogy mi a baj veletek. Semminek nem tudtok örülni, amivel más is jól jár. Az irigység keseríti meg az életeteket. De meg is érdemlitek.
Málna
@Aki Én: Mindig ugyanazt írod. Írj egy b betűt, és mindenki tudni fogja, mire gondolsz. Hát nem egyszerűbb?:-)
csipetke
@inhuman: 09:13 Ne strapáld magad,nem fogja fel...
Málna
@kereső: Nem te találtad fel a spanyolviaszt, mindenki tökéletesen átlátja, amit írtál. Csak én speciel nem értek egyet se a differenciált rezsicsökkentéssel, se a differenciált adózással. Igazságtalannak tartom.
inhuman
Emlékszik még valaki arra, hogy Orbán akkoriban maszk nélkül járkált az emberek között és egy videókonferencián, ahol egyedül volt, maszkot viselt?

Mennyire lehet komolyan venni egy ilyen embert?
inhuman
@csipetke: ma, 10:56

Hiszek a csodákban (is).
Aki Én
@Málna: Ennél azért több volt benne, nem csodálom, hogy kifogott rajtad.
Ezért is helytálló és állandó a ,,b".
Ezen nem én tudnék változtatni.
inhuman
@Málna: ma, 11:03

Szóval, szerinted igazságos, hogy ugyanannyit adózik egy minimálbéres, meg az, aki havi 2 milliót keres (írhattam volna nagyobb számot is, de a közeli 200 ezres miniálbér miatt nem írtam)
Málna
@Aki Én: Ugyanannyi volt benne, mint mindig. Már százszor reagáltam rá. Ne haragudj, de tényleg nagyon unlak. Találj már ki valami újat!:-)
Málna
@inhuman: Nem ugyanannyit adózik. A két milliót kereső a többszörösét fizeti. Már önmagában ez sem igazságos.
Aki Én
@Málna: 11:03 Miért igazságtalan, hogy a kisebb jövedelműek kevesebb adót fizetnek? Mint minden jóléti államban.
Ugyanakkor azt nem tartod igazságtalannak, hogy évi százmilliókat keresők kapnak ajándék közpénz milliókat.
Érdekes kettősség.
Aki Én
@Málna: Mindig így menekülsz, nagy pofával.
Málna
@Aki Én: Mint mondtam, unom. Tényleg.
Málna
@Aki Én: Azért igazságtalan, mert mindenki ugyanannyit kap a pénzéért az államtól. Mindenkinek ugyanazt az összeget kellene adóznia, az lenne igazságos.
Aki Én
@Málna: ...erről beszélek, tényleg. Nézz körül. Téged itt mindenki un, mert ostoba és gusztustalan ember vagy. Ez nem véletlen. Tényleg.
Te itt mindenkit unsz, de ahogy látom, megint nem volt ennél tartalmasabb programod a hétvégén.
Na, ez a gáz. Legalább lennél szerényebb itt, a kényszerű barátaid társaságában.
Hamár...
Málna
@Aki Én: Ahhoz képest igencsak rám vagy kattanva, hogy unsz...:-) Könnyű úgy nem netezni hétvégén, ha nincs otthon neted. Alig várod a hétfő reggelt, ugye, csórikám?:-)
inhuman
@Málna: Én nem arról beszéltem, hogy a munkáltató mennyit fizet pluszban az államnak a dolgozója után, hanem arról, hogy mennyit visz haza a családjához a dolgozó ember.

Ahogy már említettem, ez nekem egy virtuális és/vagy kiterjesztett valóság, de mégis az van, hogy te nem veszed emberszámba az embereket.
ha egy szóval kellene jellemeznem téged, mindig csak egy szó jut az eszembe: Lelketlen (persze van lelked, de elfojtod magadban a működését)

Hogy miért lettél ilyen, hogy sokat látottként miért maradtál ilyen (ez rosszabb, mert a kiváltó ok egy dolog, de tapasztalás, a tanulás, a fejlődés egy másik dolog - amikkel ezek szerint nem éltél), azt csak te tudod... vagy még te sem.
Sámannus
A te édesanyádnak pohoskámnem kell az ingyen panelprogram, és a hetvenszázalékos fűtésszámla csökkenés. Megjegyzem nem csökkentés! Amit ki fosol magadból, mint ha te adnád. Most ott van a 370 ft-os euróban szét lopva!
Málna
@inhuman: Te arról beszéltél, hogy ugyanannyit adózik a 200 ezret kereső mint a 2 milliót. Erre reagáltam.
És nyugodtan elemezgess, nem zavar!:-)
Yoda69
@Málna: Kire lennek irigy? Azokra akik osszelopkodtak a vagyonukat? Elobb vagy utobb de meg fogjak fizetni az arat, amiert elloptak a magyar emberek penzet. En ezt nem irigysegnek hivom, hanem jogos elegtetelnek. Persze lehet neked es nehany NER-fajtadnak, akik az allam penzet lopjak ez rosszul fog esni.
inhuman
@Málna: A 15%-os adókulcsról beszélsz? Mert ha igen, az mindenkinek 15%.

És a 27%-os áfa is mindenkinek 27% - a 2 millió bruttót keresőnek is és a 200 ezer bruttót keresőnek is.
Málna
@Yoda69: És erről álmodozol, hogy egyszer majd nekik is rossz lesz...:-)
Málna
@inhuman: Mindenkinek 15%, de az adó összege jelentősen eltér. A jól kereső sokkal többet fizet be.
Yoda69
@Málna: Nem szoktam ilyesmirol almodozni, de bizom benne, hogy el lesznek szamoltatva azok, akik kozpenzt loptak.
inhuman
@Málna: Ha ezt kifejtenéd bővebben, akkor talán meg is érteném.

At egy kulcsos adórendszer szerinti mindenkinek 15%, nekem azt jelenti, hogy mindenkinek 15%.

Most nem kötözködőm, komolyan szeretném megérteni, hogy miről beszélsz.
Rizikó
@csipetke: Azok a plakátok nem engem érintenek, mert se migráns, se brüsszeli nem vagyok. Felőlem Orbán szidhatja a migránsokat, még egyet is értek vele. Nem akarok kétes hátterű szomszédot. Itt vannak a cigányok példának. Te se szeretnél olyan embereket magad mellé. Én nem. De olyat se, amelyik eltérő kultúráját nekem kell tolerálni. Alkalmazkodjon, aki jönni akar és azt tegye hivatalosan.
Málna
@inhuman: Ne szórakozz már... 200 ezernek és 2 milliónak ugyanannyi a 15 százaléka?
inhuman
@verőce21: Ma ki az oroszbarát (megöletik, börtönbe csukják az ellenzéki vezetőket a hatalmuk védelmében, agresszorként más országra támadnak, de a legszomorúbb, hogy a saját népüket nyomorgatják), a kommunista Kína-barát (ezt lassan írom, hogy te is megértsd: kom-mu-nis-ta Kí-na ba-rát), és kik vannak ez ellen az irány ellen? És te bolsizol, meg kommunistázol?
Te vagy a troll, ember, mert a valóságot trollkodod meg folyamatosan valamiféle elferdült gondolatmenet mentén.
Nem?
De!
inhuman
@Málna: ma, 12:32

Hát ez?... Azt hittem valami másra gondolsz. Pont ezért igazságtalan! Tudod milyen sok 200 ezer 15%-a, és milyen kevés 2 millió 15%-a - főleg a mostani elszabadult infláció mellett?
Ráadásul az értékteremtés szempontjából nem vagyok benne biztos, hogy a 2 milliót kereső több hasznot hoz az ország-, a magyar emberek-, bármilyen közösség számára, mint a 200 ezret kereső.
Béla333
Erre szokták kultúr körökben azt mondani, hogy a tiedet!
ómió
Az "ellenzék rezsicsökkentési javaslatai" a ne fűtsünk, ne netezzünk, ne autózzunk, avagy tökön szúrnátok Márki efftársatokat, efftársak!?
CsipkeRózsa
Egy minielnök ne anyázzon nyilvánosan, csak otthon, v. baráti társaságban.
CsipkeRózsa
@Aki Én: 10:52

A második mondatodban egy értelmezési elírást látok.
inhuman
@ómió: A panelprogramot megszüntették vagy félmegoldásokat engedtek meg: beszigetelik a házat, de a fűtésrendszert (korszerűbb radiátorok, szabályozható fűtés) és az ablakokat nem cserélik korszerűbbre? Így semmi értelme!

A nagy felhasználok egy bizonyos szintű fogyasztás felett fizessenek többet - a tehetősek, fizessék meg a többlet terhelést, amit az extra energiafogyasztásukkal rónak a környezetre. Ha tehetősek, de kevesebbet akarnak fizetni akkor spóroljanak.

Ez csak két példa az igazi rezsicsökkentéssel kapcsolatban, de még számos lehetőség van!
Málna
@inhuman: A 2 milliónak a 15%-a a sok, nem a 200 ezernek. És mindenképpen több hasznot hoz a 2 milliót kereső, hiszen 10-szer annyi SZJA-t fizet, mint a 200 ezret kereső. De hogy miért? Ahogy a kenyér is mindenkinek ugyanannyiba kerül, itt is az lenne az igazságos, ha mindenki pontosan ugyanannyit fizetne be a közösbe. Aki többet fizet, azt gyakorlatilag büntetjük azért, mert ő okosabb, ügyesebb, szorgalmasabb, életrevalóbb, mint aki keveset keres.
ómió
@inhuman: Értem én, hogy efftársilag mindig szívesen "megmondták", hogy kik is azok a "tehetősek", viszont a lakossági energiahordozó árak meg - ha a "világpiacnak" úgy szottyan "hozni" - mehetnek a csillagos égig?
Pipás
@Málna: Az a baj veled és a többi fideSS hülyével, hogy minden aljasságot, hazugságot, embertelenséget, lopást el tudtok fogadni Orbánéktól. Egy morális csőd vagy, mint a többi fideSS hívő. Hitlernek, Sztálinnak, Trumpnak, Bolsonaronak is megvan a rajongótábora. Nagy az Isten állatkertje.
magyar1
A nyugdíjemelés is éppen olyan igazságtalan mint a rezsicsökkentés, van aki az emeléssel már nem is tud mit kezdeni és a legtöbb (főként fizikai munkások, akik értékteremtő munkát végeztek) meg legfeljebb tudnak belőle egy rendes ebédet készíteni.
Málna
@Pipás: Az a baj veled és a többi hülyével, hogy szentül meg vagytok győződve arról, hogy minden bajotokról Orbán tehet. Hát, nem így van. Ha rossz nektek, azt bizony ti csesztétek el. De talán majd a következő életetekben...Fel a fejjel...:-)
Pipás
@Málna: Hülye vagy, mint a többi agyhalott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.