A támadó elvette a néni táskáját, másnap kapták el a rendőrök. Kiderült, aznap egy másik idős asszonyra is rátámadt egy liftben, aki azonban nem hagyta magát, így onnan üres kézzel menekült el a rabló.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint november 16-án délután az orvosi rendelőbe igyekezett egy 91 éves idős asszony a XII. kerületben a Normafán, amiko hátulról valaki leütötte és elvette a táskáját. 

Az orvosi rendelőbe igyekvő 91 éves nénit ütött le egy rabló Normafán, az idős nő életveszélyesen megsérült

Fotó: police.hu/BRFK

A közlemény szerint az idős nő életveszélyesen sérült meg, a rendőrség pedig hajtóvadászatot indított az akkor még ismeretlen elkövető után. Az idős nő útvonalát feltérképezve minden lehetséges tanút meghallgattak, minden adatot beszereztek és minden nyomot megvizsgáltak. 

A BRFK Életvédelmi Osztálya másnapra azonosította a feltételezett elkövetőt, akit november 17-én este egy XIII. kerületi panzióban el is fogtak. A szobájában megtalálták a néni iratait és bankkártyáit, amelyekkel a férfi több alkalommal is vásárolt.

A közlemény szerint a férfi az elfogása napjának délelőttjén a XIV. kerületben is ki akart rabolni egy idős asszonyt, a kiszemelt áldozattal együtt egy társasház liftjébe szállt be, majd megpróbálta leütni a 77 éves nőt, aki azonban ellenállt, így onnan a rabló üres kézzel távozott. 

"A 41 éves N. Istvánt életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, valamint rablás bűntett kísérlete és súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki; őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására"

- olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.