A hétvégi összesített adatokat közölte ma reggel a járványügyi operatív törzs.

Majdnem négyszázan haltak meg a hétvégén, rengeteg az új fertőzött

Fotó: pixabay.com

A beoltottak száma 6 024 568 fő, közülük 5 794 499 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 834 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Az elmúlt három napban összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 025 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt három napban elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 847 992 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

Mától Oltási akcióhét indult. November 22 és 28. között reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@kereső: Nem érdemes vitázni velük. Rájuk kell hagyni, és akkor el vannak a saját véleményükkel.Aki meg hallgat rájuk, és megbetegszik, az magára vessen. Aztán ne várjon csodát a kórházi kezeléstől.
simmering73
13500 új fertőzött/nap, közel 200 halott/nap. Gratula a fidesz-kdnp maffiának.
Emmersson71
@simmering73: Ez 3 nap adata, mert a pénteket is hétfőn jelentik le..nem a hétvége "termése".
kereső
@Gazella: Ti itt, és máshol is feszegetitek a "felelősséget" a vakcinákért. És Ti? Ti vállaljátok azért a felelősséget bármilyen formában, hogy itt és máshol is terjesztitek a "véleményeteket"?
Nessy
@kereső: Nem érdemes vitázni velük. Rájuk kell hagyni, és akkor el vannak a saját véleményükkel.Aki meg hallgat rájuk, és megbetegszik, az magára vessen. Aztán ne várjon csodát a kórházi kezeléstől.
Pági
"Többségében idős, krónikus beteg".Ennyivel le vannak tudva a részletek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.