Az egyetem szerint hosszú időbe, egészen pontosan 46 órába telne lekérdezni a nyilvántartást.

Az SZFE átlátszó indokkal próbálja gáncsolni az Átlátszó adatigénylését

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az egyetemi oktatók helyzetét mutatja be cikksorozatában az Átlátszó, amelyben ezúttal arról szerettek volna többet megtudni, hogy hány olyan oktató van a felsőoktatási intézményekben, akiket alacsonyabb munkaköri beosztásban foglalkoztatnak, mint azt képzettségük indokolttá tenné – írja az Átlátszóra hivatkozva a hvg.hu.

A lap azt írja, az egyetemek többsége gond nélkül teljesítette erre vonatkozó, mindössze három rövid kérdésből álló közérdekű adatigénylésüket, és el is küldték a kért számokat. A Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ugyanakkor több mint 200 ezer forintot kér az adatok kiadásáért.

Az Átlátszó hozzáteszi: a többi egyetemhez hasonlóan elegendő lenne egy írásos dokumentum vagy Excel-táblázat elküldése elektronikusan.

Forrás: hvg.hu/atlatszo.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@CsipkeRózsa: Kell a pénz! Még nem kaptak eleget a kormánytól! Csak milliárdokat, budai ingatlanokat, az Vidnyánszkinak nem elég! De az is lehet, hogy ilyen adatot nem tudnak közölni, mert náluk talán inkább megfelelő képzettség, végzettség nélkül vannak magasabb fizetési kategóriában.
justhpeter
A nemzeti felsőfokúaknak minden tovább tart.
Rizikó
Hát, ha időigényes az adat beszerzése, tessék megfizetni. Ez teljesen rendben van így.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.